תשובה לדקל

  • הליכי בוררות
    דקל | 13/03/2008 09:55

    האם בהליכי בוררות מונים את תקופת הפגרה? לא ברור לי העניין, כתוב לי בספר הלימוד (המתמחה) שלא מונים את תקופת הפגרה ראה- רע"א 9460/00 איזנברגר נ' קדר, אך מצוין לי שישנו פס"ד מאוחר יותר רע"א 7393/04 אברמוביץ נ' סיני שהובאה דעה הפוכה, קרי- מונים את תקופת הפגרה בהליכי בוררות אז מה נכון? מונים את תקופת הפגרה בהליכי בוררות או שלא?

    • תשובה לדקל
      לינור | 13/03/2008 11:22

      בדיוק את השאלה הזו שאלתי במתמחה ותשובתם היתה כי ההלכה האחרונה גוברת. יחד עם זאת, בשא' שהיתה בענין בוררות במועד 10/07 הלשכה קיבלה בתשובה בבחינה את שתי ההלכות שציינת ולכן שתי תשובות היו נכונות לגבי השאלה.

      • ללינור
        דקל | 13/03/2008 11:29

        תודה רבה. אז להתייחס להלכה האחרונה- שמונים את ימי הפגרה בהליכי בוררות?

    • הממש לחוצים מבנינו מתבקשים לא לקרוא את ההודעה הזאת...
      אייל | 13/03/2008 23:35

      מסתבר שהמחלוקת שאתה מעלה פה עלתה גם בפסיקת העליון (ולא נפתרה לגמרי) היה לי קצת זמן היום, אז החלטתי לבדוק דברים בפסיקה והנה הגעתי לפסק דין עליון (הרשם מרזל) מיום 3.12.07, שקובע כי בעניין סעיף 38 לחוק הבוררות ימיי הפגרה לא יבואו במנין. במסגרת החלטה זו, העלה הרשם מרזל גם את המחלוקת שהעלאת כאן: "אכן, השאלה היחידה שבמחלוקת בבקשה זו הינה אם יש למנות את ימי הפגרה במסגרת המועד להגשת בקשת רשות ערעור לבית משפט זה בענייני בוררות. נקודת המוצא לנדון הינה סעיף 38 לחוק הבוררות הקובע כי השגה על החלטת בית המשפט ניתנת לערעור לפי סעיף 19(ב) לחוק בתי המשפט, תשי"ז-1957, שהוא דהאידנא סעיף 41(ב) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], תשמ"ד-1984... ומה באשר לפגרה? היות וגם בעניין זה אין בחוק הבוררות כמו גם בתקנות הבוררות כל הוראה, תחול הוראת תקנה 529 לתקנות סדר הדין האזרחי ועל פיה לא יבואו באין הוראה אחרת, ימי הפגרה במניין הימים. קביעה מעין זו אינה חדשה עימנו והיא מצאה ביטוי בהחלטות בית משפט זה (ראו למשל רע"א 233/88 שחר נ' גבאי (לא פורסם, 20.10.1988)) המשמעות היא כי בהליך שלפנינו, שעניינו בקשת רשות ערעור על החלטה בענייני בוררות, אין למנות את ימי הפגרה... ודוק: ער אני לכך כי קיימת שאלה ואף מחלוקת בכל הקשור במניין ימי הפגרה בכל הקשור במועדים שנקבעו במפורש בחוק הבוררות, כגון מנין 45 הימים לשם הגשת בקשה לביטול פסק בורר (על פי סעיף 27 לחוק הבוררות). בעניין זה הושמעו דעות שונות ואף הפסיקה אינה לכאורה חד משמעית בנדון (ראו רע"א 9460/00 איזנברגר נ' קידר (לא פורסם, 13.2.02); רע"א 7393/04 אברמוביץ נ' רוני סיני יזמות והשקעות בע"מ (לא פורסם, 27.12.05); ראו עוד, ה"פ 1378/06 (ת"א-יפו) סטולרו נ' מועדון כדורסל מאוחד "אליצור מכבי" נתניה (לא פורסם, 16.7.07) וכן אוטולנגי הנ"ל, בעמ' 1124-1127)). עם זאת, אין מחלוקת זו נוגעת לעניין שלפני. כך הדבר, שכן אין חולק כי המועד להגשת בקשת רשות ערעור על פי סעיף 38 לחוק הבוררות אינו קבוע בחוק הבוררות אלא נובע הוא מתקנות סדר הדין האזרחי ובמצב דברים זה, אין טעם טוב בעיני לקבוע כי הוראת סעיף 399 לתקנות סדר הדין האזרחי הקובעת את מועד 30 הימים תחול על העניין, בעוד שתקנה 529 לאותן תקנות לא תחול. [רע"א 7978/07 חבר לחייל בע"מ נ' האגודה למען החייל (מאגר נבו, 3.12.07)].

      • לאייל
        מעוניין בהסבר | 14/03/2008 00:57

        באמת זה הצליח להלחיץ אותי. כבר חשבתי שהבנתי את העניין אבל כנראה שלא הבנתי את כוונתך. מצד אחד...ימי פגרה לא מונים בהליכי בוררות..מצד שני יש פס"ד מאוחר שהראה שכן מונים את ימי הפגרה. מה השורה התחתונה? מונים או לא מונים את ימי הפגרה בהליכי בוררות. אין תשובה אחת נרצת?

        • המקרה לעיל עומד בפני עצמו ואינו מעיד על הכלל
          אייל | 14/03/2008 08:57

          הרשם מרזל בפס"ד לעיל לא נקט בעמדתו לגבי השאלה הכללית האם ימיי הפגרה יבואו או לא יבואו במניין הימים לעניין המועדים הקבועים בחוק בבוררות. הוא קבע שבכל הנוגע לסעיף 38 לחוק הבוררות, ולו בלבד, ימיי הפגרה לא יבואו במניין הימים. הוא הדגיש שקביעתו נוגעת אך ורק לסעיף 38 לחוק הבוררות ולא שלל את ההלכות שדקל הביא בהודעתו.

          • תודה אייל על ההסבר. אך אם נשאל על מצב כבסעיף 38 לחוק הברורות? אז...יש לזכור שבמקרה זה בלבד (בערעור ב  לת
            מעוניין בהמשך ההסבר | 14/03/2008 09:24