זה לא כזה דרמתי כמו שאתם עושים מזה...

  • באמת מעניין ,מי הוסיף חריג שאלי לא רלוונטי או מי שכח לכתוב שיש חריג כזה
    מיכל | 01/03/2008 18:53

    מחכה לתשובה בשביל דן בנושא פס"ד בהסכמה

    • זה לא כזה דרמתי כמו שאתם עושים מזה...
      אייל | 01/03/2008 21:20

      תראו, המתמחה מלכתחילה הצהירו שהם לא יכילו את כל החומר לבחינה ומלכתחילה אמור להיות ברור לכל מי שבחר בחברה הנ"ל שהספרים שלהם מכילים פחות חומר מאלה שמצויים במחשבות (גפ פרקטיס מצהירים ככה). לכן, לא כ"כ מפתיע שפרטים שנמצאים במחשבות לא נמצאים במתמחה. גם מאוד יכול להיות שפרטים שנמצאים במתמחה לא יהיו במחשבות (למרות שהסיכוי לכך קטן יותר). אז מאוד יכול להיות שהמתמחה מודעים לחריג הזה והחליטו (כמו עוד הרבה נושאים אחרים) שזה לא מספיק חשוב מכדי להעמיס איתו. אני בטוח שיש הרבה פרטים שגם מחשבות החליטה לא להכניס לספרים שלה. אין מה לעשות. להכניס את כל החומר לספרים זה כמעט בלתי אפשרי, וגם אם אפשרי לא ממש כדי כי אז אנחנו נצרך להתחיל ללמוד לבחינה עוד לפני תחילת ההתמחות. מעבר לכך, שאני באמת לא חושב שהחריג הזה הוא כ"כ חשוב כמו שעושים ממנו פה.

      • לאייל
        מור | 01/03/2008 21:29

        דרמתי או לא?זה לא העניין ,השאלה היא מדוע אלה חושבים שמידע זה חשוב ואלה חושבים שמידע זה לא חשוב....הרי יכולה להישאל על זה שאלה בבחינה. ב גם אם זה לא חשוב הרי ישנה כאן הסוגיה האם יש כאן חריג לכלל או לא....זה יותר מסתם השמטת פסק דין לא חשוב

        • שיקול דעת...
          אייל | 01/03/2008 22:42

          כל חברה מפעילה את שיקול הדעת שלה לגבי מה לכלול בספרי הלימוד ומה לא. אני חושב שכל אחד מאיתנו צריך היה לבחור את החברה שלדעתו מפעילה את שיקול הדעת בצורה הכי טובה ומתאימה לו. ואגב, אין לי שום ספק בנוגע לכך שקיים חריג כזה. מחשבות לא היו סתם כותבים עליו, ואני מניח שהם מעודכנים בנוגע לפסיקה חדשה (אם קיימת כזו).

      • אייל, אתה טועה ומטעה וחבל..
        רוחמה | 02/03/2008 08:53

        כל הספרים הינם סטטיסטים וזה שיש למחשבות כמות גדולה יותר של חומר, לא מעידה על איכותו והייתי מציעה לך להימצד לנתונים טרם החלטות הרות גורל, כפי שכבר קבעת. מה גם שבתור סטודנט בלבד , אתה לא ממש יודע מה חשוב או לא אלא מאכילים אותך בחומרים שמשהו החליט עבורך מה כן ומה לא. בכל מקרה, כל הספרים סטטיסטים והסטטיסטיקה של הבחינה האחרונה רק מעידה כי למחשבות היו חסרים 17 שאלות למרות כל העצים שהם כרתו בתמורה לספרים ולמתמחה 9 אז, הייתי מציעה להיכנס לפרופרציות ולבדוק לעומק את קיומו של החריג הנקודתי שעלית עליו- זהו!

        • לא אמרתי אחרת....
          אייל | 02/03/2008 09:06

          לא אמרתי שהעובדה שמחשבות מקיפים הרבה יותר חומר, עושה אותם טובים יותר בהכרח. יש כאלה (ואני מכיר לא מעט מהם) שהחליטו לא ללכת למחשבות רק בגלל שהם מקיפים כ"כ ויש להם כמות כ"כ גדולה של חומר. אבל כל מה שכתבתי לעיל, התייחס להצהרות של נציגי השירות של החברות הללו. הן פרקטיס והן המתמחה מצהירים על כך שהם לא מקיפים את החומר בצורה שמחשבות מקיפים. זה מוצהר, אז חזקה (חלוטה) שזה נכון (לפחות מבחינתי). ואל תזלזלי ביכולת השיפוט שלי, רק בגלל שאני סטודנט. ודבר אחרון, אני גם כתבתי, כמוך, שכל אחד צריך לבחור את החברה שלדעתו כללה את החומר הנכון לבחינה בחוברות הלימוד שלה. אז רוחמה, אולי לפני שאת תוקפת, תקראי שוב את מושא תקיפתך.

        • ועוד משהו קטן
          אייל | 02/03/2008 09:08

          מחשבות מכחישים את השמועה שהם החסירו 17 שאלות (כמו שהמתמחה דאגו להפיץ בכל אמצעי אפשרי).

          • לרוחמה ואייל
            דן | 02/03/2008 15:41

            אני זה ששמתי לב לחריג ולשוני לכן העלתי שאלה באתר ....בתמורה קבלתי הרצאה של מי מקיף יותר חומר ומי לא שאלתי נקודתית האם יש חריג והמתמחה לא שמו לב או שמחשבות כתבו זאת בהסתמך על פסיקה לא רלוונטית

            • צודק לגמרייי
              שירן | 02/03/2008 17:20

              אני ממליצה לך להפנות את השאלה למערכת עו"ד שלהם ואני מקווה שיחזרו אליך עם הבהרה במהרה. בכל מקרה, לצורך בירור כבר עשיתי זאת ואם תגיע תשובה אני אעלה אותה פה לטובת כולם. בהצלחה!