הסעה ללא חשבונית

  • המגילה 93
    חנה | 20/09/2010 11:08

    שלום, אני מתמחה כעת. אבי הינו נהג מונית אשר, במהלך נסיעה עלה נוסע אשר בסוף התברר כי הנוסע הינו פקח סמוי. אבי לא הפעיל מונה ולא שאל בתחילת הנסיעה את הנוסע שהתברר כי פקח , האם ברצונו שאבי יפעיל מונה. הנסיעה הנה נסיעה עירונית, וחשבו לי לציין שללקוח אין זה משתלם שנהג מונית יפעיל מונה בעיר כי זה עולה לו יותר, ובשל הסיבה הזו אבי לא מפעיל מונית בנסיעות בתוך ראשל"צ לטובת הלקוח! כאמור, ולארח שקראתי את החוק החריג לאי הפעלת מונה הוא מחיר מוסכם בין כל נהגי המוניות בארץ, אבי לא הפריז במחיר ולקח בדיוק את המחיר המוססכם (מדובר בחוברת שנמצאת בכל המוניות ומשתמשים בה כאשר הלקוח אינו מעוניין במונה אלא בתעריף קבוע לאותה הנסיעה). בשל היותו פקח, אבי הוזמן לחקירה וניראה ע"פ דוח שהוציאה החוקרת כי אבי בקושי מפעיל מונה בנסיעות בעיר. אבי כעת נאשם ויש דיון בפני שופט תעבורתי בדצמבר. אשמח לקבל ייעוץ בהקשר לנושא זה ומהו הקנס שיכול אבי לקבל. תודה

    • הסעה ללא חשבונית
      עו"ד אנושי אלי | 20/09/2010 11:30

      חנה, מדובר בעבירה חמורה ביותר ובצידה לכל הפחות קנס מאוד גבוה. כמו כן, יתכן (אך לא בטוח) שמשפט התעבורה יפתח את הדלת לאשמה נוספת כגון העלמת מס, נושא שאינו בתחום התעבורה (אם אין חשבונית - אולי אין דיווח נכון לרשויות המס). אגב הטיעונים מה עדיף לנוסע - ממש לא מענינים את השופט, כי חוק זה חוק. - עדיף ורצוי לפנות לעו"ד לטפל בתיק. בהצלחה, עו"ד אלי אנושי מנהל פורום תעבורה