להישפט רק אם את יכולה להוכיח את צדקתך ויש לך עד, אם כן שיהיה בהצלחה!

  • קיבלתי דו"ח על מעבר באדום למרות שלדעתי לא ביצעתי
    נעמה | 15/09/2010 19:25

    שלום, קיבלתי דוח על מעבר באור אדום + מעבר קו עצירה לבן, למרות שאני זוכרת בבירור שהסתכלתי ברמזור לפני חציית הצומת, הרמזור היה ירוק, והצומת היה פנוי. כמו כן, נוסע שישב לידי גם כן ראה כי הרמזור היה ירוק לפני החציה ולכן שנינו הופתענו מאוד כאשר השוטר עצר אותנו. הדו"ח מצורף. אני שוקלת אם לבקש להישפט, השאלה היא אם לדעתכם יש לכך סיכוי? הנוסע שהיה עמי מוכן להעיד. כמו כן, אין לי שום עבירות תנועה קודמות. אשמח לדעתכם, בתודה מראש, נעמה

    • להישפט רק אם את יכולה להוכיח את צדקתך ויש לך עד, אם כן שיהיה בהצלחה!  לת
      עו"ד אנושי אלי | 15/09/2010 19:45

    • האפשרויות שלך
      אסף מירוז, עו"ד | 16/09/2010 01:05

      נעמה שלום ליבי ליבי איתך. את משוכנעת שנסעת בירוק ובכל זאת קיבלת דוח על נסיעה באדום. יש כמה אפשרויות: אתי יכולה לשלם. הבעיה היא שמעבר לכסף את סופגת 10 נק' ואת רישום העבירה, שעשוי להשפיע מאוד לרעתך אם פעם בעתיד תגיעי לבי"הד לתעבורה. מדובר בעבירה שנחשבת לחמורה מאוד. את יכולה לבקש להישפט, ולהופיע ללא ייצוג. הקושי הוא שללא ייצוג, הסיכוי שלך לערער את האמינות של השוטר הוא קלוש. אם תורשעי, יש סיכון שתספגי קנס גבוה בהרבה, ואלי גם שלילה על התנאי וסיכוי קלוש לשלילה בפועל. ביה"ד בירושלים ידוע כאחד המחמירים בארץ. את יכולה בקש להישפט ולהיות מיוצגת. הקושי: שכ"ט עו"ד יעלה יותר מהקנס, ואין שום וודאות לגבי התוצאה. לעו"ד יש סיכוי טוב יותר לערער את האמינות של השוטר ולהציג טוב יותר את העדיות של ההגנה. אני מקווה שאם בקשי להישפט, תקבלי את השופט טננבאום שהוא שופט קשוב, שהמלים: "החלטתי לזכות את הנאשם..." אינן נחשבות אצלו כמלים גסות. אפשרות נוספת היא לפנות לתביעות משטרה בירושלים, לבקש פגישה עם תובע, ולראות אם הוא יסכים להציע לך הסדר טיעון. ללא טענות חזקות מצידך שישכנעו אותו שאין לו תיק סגור, הסיכוי לכך הוא נמוך. את צריכה להיזהר לא להפליל את עצמך בשיחה. בקיצור לכל אפשרות יש את היתרונות ובעיקר את החסרונות שלה. ההחלטה כמובן היא שלך ורק שלך. שנה טובה וגמר חתימה טובה. הכי חשוב: סעי בזהירות.

      • לדעתי, רוצי אל בנק הדאר
        Ishay52 | 16/09/2010 12:22

        עד כה יעצו לך עורכי דין שעל זאת פרנסתם. יש כאן דוח שנרשם לך ע"י שוטר. מה את רוצה להגיד שהוא סתם נטפל אלייך ? היי בטוחה שהוא ראה אותך בודאות עוברת באדום. קשה לי להאמין שאיזה שהוא עורך דין יוכל להוציא אותך מזה. רוצי ושלמי והזהרי לעתיד.

        • תודה למגיבים - עוד שאלה קטנה
          נעמה | 19/09/2010 14:19

          השוטר אמר לי בזמנו שישלח אליי עותק נוסף של הדו"ח. לא הגיע אליי הדו"ח בדואר עד עכשיו (עבר כחודש).מה המשמעות של הדו"ח שאמור להשלח בדואר? העובדה שלא קיבלתי אותו משמעותית באיזשהו אופן?

          • נראה מוזר מאוד
            אסף מירוז, עו"ד | 19/09/2010 20:22

            האם הוא האשים אותך בעבירה נוספת? אחרת איני רואה סיבה שתקבלי עותק נוסףבדואר. בהצלחה וסעי בזהירות. חג שמח