הרכב מאחור אשם ,

  • התנגשות בהאמר שנסע לפני ובצע נוהל התהפכות מי אשם?
    יצחק | 15/09/2010 00:08

    שלום רב חבר שלי נסע אחרי האמר צבאי בשומרון לפתע ההאמר עצר ללא סיבה ניראית לעין .רכבו של חברי התנגש בהאמר מאחו והנזק שלו היה טוטל לוסט.התברר לחברי שהאמר בצע נוהל התהפכות שבו עושים עצירה מידית וחזקה הנוהל התבצע בכביש רגיל שיורד מאחד השכונות בישובו .האם גם במקרה כזה הנוסע מאחור אשם ?

    • הרכב מאחור אשם ,
      מיקו | 15/09/2010 00:21

      בגלל אי שמירת מרחק , הרי בכל מקרה הוא היה פוגע גם אם האמר ,היה בולם מכל סיבה שהיא. בגלל שהאמר בלם כמו שבלם יש לו תרומה לקרות התאונה ,וגם הוא אשם במידה מסוימת ,אבל זה לא מוריד כלום מאשמת הרכב הפוגע מאחור. ( שכאמור ,היה פוגע,בכל מקרה )

    • לדעתי יש לך קייס
      דוד, מתנדב בתנועה | 15/09/2010 08:09

      קיימת עבירה של "עצירת פתע ללא סיבה" שבאה למנוע מקרים מסוג זה, בעיקר של משחקים ובריונות לשמה. זה שצה"ל צריך לאמן את נהגיו בנוהל התהפכות זה נכון, אבל כביש שפתוח לציבור אינו מגרש אימונים. לדעתי יש לך קייס.

      • קייס, למה ?
        מיקו | 15/09/2010 11:18

        להפיל את כל האשמה על האמר ,ולצאת חלק, המקסימום שבית המשפט יעשה זה להאשים גם את האמר כגורם מסייע ,כמה מסייע 10% או 20% או,,, זאת שאלה אחרת .

        • יש לנהג ולמפקד ההאמר בעיה
          דוד, מתנדב בתנועה | 15/09/2010 11:31

          הכביש נועד לנסיעה בטוחה ורציפה אין לערוך אימונים ותרגילים אלא ברכב שמסומן כראוי (ל) ובטח שלא תרגיל התהפכות שמירת מרחק נחשבת למרחק סביר עפ"י המהירות ותנאי הדרך אם התאונה קרתה בשטח אימונים של האמרים, ידידנו יצחק אשם אם התאונה אירעה על כביש ציבורי, אסור היה לעשות תרגילים עם ההאמר. עו"ד טוב אפילו יוציא לו פיצויים מעבר לנזק הישיר. אם אתה קורא את תגובותי באופן רציף, אתה כבר מכיר את הגישה שלי שדורשת נהיגה כחוק מכל אדם. ההצהרה הזו נכונה גם לגבי נהג ההאמר, מפקדו, מפקדיהם, צה"ל וכו'.