עבירת מהירות

  • נתפסתי במהירות גבוהה, זומנתי לבית דין - מה עושים?
    משה | 14/09/2010 13:09

    נתפסתי הבוקר נוסע בכביש 5 לכיוון אריאל (אחרי המחסום אם זה רלוונטי למשהו..) במהירות של 144 ע"פ מד הלייזר. למעשה נכתב לי 139 בדו"ח. טענתי בפני השוטר והקצין כי נסעתי אולי על 120 קמ"ש אך לא מעבר לכך. זומנתי לבית דין לתעבורה בעוד עשרה חודשים. בניידת הסמויה שתפסה אותי ועקבה אחריי היה קצין ושוטר נוסף. נערך לי שימוע במקום, ועקב כך שאין לי הרשעות קודמות כלל לא נפסל רשיוני. שאלותיי: 1. מה אפשרויות העונש שאקבל בהתחשב בכך שזו פעם ראשונה שאני מורשע בעבירה כלשהי? 2. האם כדאי לי לנסות לתקוף את אמינות מד הלייזר? (עלי לציין כי לא נכתב בדו"ח או בכל מקום מה הייתה מהירות הניידת מהרכב שלי!) 3. האם כדאי לנסות להגיע להסדר על קנס טרם הדיון ובכך למנוע אפשרות של פסילה לתקופה ארוכה וקנסות מופרזים משופט עצבני? לקריאה נוספת: קנסות תעבורה>> תודה משה

    • עבירת מהירות
      עו"ד אנושי אלי | 14/09/2010 13:44

      משה, 1. באם תמצא אשם, בית המשפט יטיל עליך עונש, הענישה במשפטי תעבורה מורכבת מפסילה בפועל, פסילה על תנאי קנס (בצרופים שונים) ובעבירות חמורות גם אמצעים נוספים - אך הענישה הנה אינדוידואלית/אישית ותלויה בגורמים שונים כגון ותק נהיגה ועבר תעבורתי (עבירות קודמות), כך שלא צריך להיות פסימי. 2.אכן, לאור פסיקה שניתנה לאחרונה ניתן לתקוף ביתר קלות בנושא מכשיר הממל"ז, אך מומלץ להשאיר זאת ליודעי דבר שידעו איך, כי זה לא פשוט כפי שזה נדמה. 3. אכן הגעה להסדר מראש חוסכת המתנה מורטת עצבים ומתח וכפי שאתה מתאר גם מפגש עם תובע עצבני או שופט שהחליט להפוך דווקא את המקרה שלך לדוגמה... . 4. באופן עקרוני אם הינך מתלבט היוועץ עם עורך דין באופן אישי (כגון מנהלי הפורום) - הבא בחשבון את חשיבותו או אי חשיבותו של רשיון הנהיגה שלך, וזכור שעו"ד טוב עולה כסף ושווה זהב.... בהצלחה, עו"ד אלי אנושי מנהל פורום תעבורה.

      • היזהר בדבריך
        דוד, מתנדב בתנועה | 14/09/2010 16:38

        נכתב 139 במקום 144 כי בימ"ש הורה למשטרה להפחית בכל מדידה 5 קמ"ש למקרה של טעות במדידה עכשיו בוא נניח לרגע שתגיע לבימ"ש ותעיד על עצמך שנסעת "רק" 120. מנסיון אני מספר לך שהשופט יקבל את גירסתך הוא יודיע שהוא משנה את המהירות שבדו"ח ל- 120 עפ"י הודאתך ואז "יכניס" לך את העונש הכי מתאים לדעתו דע לך שהוא אינו מוגבל לעונש מינימום הוא רשאי לשלול את רשיונך לצמיתות וגם לתקוע אותך בבית סוהר להרבה זמן אל תתחכם עם בית המשפט קח עו"ד שינסה להגיע עבורך לעיסקת טיעון הטובה ביותר האפשרית תתכונן לשלילה בפועל ולקנס סע בשלום (במהירות המותרת)