בעייתי מאוד

  • נטען שנהגעתי 170קמש בכביש החוף-פסילה+משפט(נהג חדש)
    חיפאי | 12/09/2010 23:13

    היי, נסעתי לבדי בכביש החוף צפונה (מהירות מותרת 90קמש) באחת השבתות באוגוסט לפנות בוקר. בקטע שבין זכרון יעקב לעתלית, חושך מוחלט, לפתע נפתחו אורות מהשוליים והבהובים של משטרה אשר התחילה לנסוע אחרי וקראה לי לעצור בצד. השוטר זימן אותי לרכב שלו והראה לי 170 קמש על צג (מכשיר דבורה) זימן קצין אשר פסל לי את הרשיון על המקום ל30 יום וזימן אותי למשפט בנובמבר. א. אני לא יודע בודאות באיזו מהירות נהגתי אך לבטח לא עברתי את הקמש150 כי יש לי פונקציה ברכב אשר מתריעה כאשר עוברים את המהירות הזו- דבר אשר לא קרה. ב.בזמן ההמתנה לחבר שיבוא לאסוף אותי השוטר הראה לי כי מכשיר הדבורה מכוון למדידת שני כיווני התנועה. ג. אני לא מצליח להיזכר במצב המכוניות האחרות על הכביש באותו רגע. ד. אני נהג חדש אשר נגמר בינואר (כחודש וטיפה לאחר המשפט בתאריך המקורי) ואם זה משנה אני חייל בשירות הקבע, משרת בחיל המודיעין. ה. עבירה אחת בעבר, עבירת מהירות בדרגה הכי קלה (קנס בלבד) ו. הייתי דיי בהלם כך שלא בדיוק הכחשתי את העניין בפני השוטר באותו לילה.. עכשיו יש לי כמה שאלות שאני אשמח לשמוע את חוות דעתכם: 1. מותר לרכב משטרה לעמוד בשוליים של כביש מהיר בחושך מוחלט? (זה דיי מסריח..) 2. שווה לדחות את התאריך של המשפט בחודש וקצת עד לאחר שיסתיים תקופת הנהג חדש? 3. איך אפשר להוכיח כי הדבורה אכן לא תפסה אותי? איך תראה עדות השוטר כשאני אכחיש? 4. לקחת עורך דין או שהעניין אבוד? אשמח להמלצות ממקרים דומים 5. אפשר להגיע להסדר שהוא לא שלילה מוחלטת לתקופה ארוכה? נניח שלילה על תנאי? או הארכת נהג חדש? או שלילה לכמה חודשים?

    • בעייתי מאוד
      אסף מירוז, עו"ד | 13/09/2010 02:53

      ראשית יש בעיה קשה בכך שאתה במיוחד בתור נהג חדש מרשה ללעצמך לנהוג במהיריות כל כך גבוהות (אפילו אם זה היה "רק" 150). למה אתה מכוון את המכשיר שיתריע רק כאשר אתה עובר את ה150?! לעניין המשפט, אם תורשע, אתה צפוי לשלילה ארוכה מאוד (חלק בפועל וחלק על תנאי) ולקנס גבוה ואולי עוד משהו חמור. כמו כן, בלי קשר למשפט, אתה צפוי לאי חידוש רישיון הנהיגה לנוכח עבירת המהירות הקודמת שלך (גם אם היא הייתה "רק" 250 ש"ח קנס ללא נקודות). משרד הרישוי ידרוש ממך טסט ותאוריה חוזרים שלאחריהם תהיה שוב נהג חדש לשנתיים נוספות. יחד עם זאת, אעיר לנוכח פסיקה קיימת, יש אפשרות לתקוף את האמינות גם של הדבורה. אני מוכן לנסות לעזור לך רק אם באמת ובתמים אשתכנע שאתה מבין את החשיבות של נהיגה זהירה ואת הסיכון הרב שיש בעבירות תעבורה לחייך ולחיי הזולת. שנה טובה, גמר חתימה טובה והכי חשוב נהיגה זהירה!!

    • הזדמנות להבהרה
      דוד, מתנדב בתנועה | 13/09/2010 07:54

      בבימ"ש ניתן להשתמש בעובדה שהיית נהג חדש בזמן ביצוע העבירה גם אם הזמן של נהג חדש נגמר זמן רב קודם לכן. דחיית המשפט לא תתן לך כלום דוקא בנקודה הזו עו"ד יכול לעזור לך מבחינתי, יהיה נהדר אם יורידו אותך מהכביש עד שתתבגר