להלן נוסח האישום על פי התקנה

  • מנשא אחורי לאופניים
    אייל | 12/09/2010 10:06

    לאחרונה חוזרות העדיות של רוכבי אופניים בפורומים השונים על כך שנעצרו בגין נשיאת אופניים ע"ג מנשא אחורי. שאלתי היא, האם יש חוק מפורט בנושא? לדוג' הבנתי שאסור להסתיר את מספר אך מצד שני אסור להעתיק את מספר הרכב ממקומו אפילו אם מדובר בלוחית רישוי שהונפקה ע"י משרד הרישוי. הווה אומר שאין דרך לשים מספר ע"ג אופניים הנמצאות על המנשא האחורי. דבר נוסף, הבנתי שיש בעיה בהסתרת פנסי הרכב, וכמעט בכל דרך האופניים מסתירות לפחות בצורה חלקית את פנסי הרכב. אשמח לקבל את החוק/דין העוסק בנשיאת אופניים ע"ג מנשא אחורי. תודה ושנה טובה

    • להלן נוסח האישום על פי התקנה
      אבי | 12/09/2010 11:36

      זו לשון ניסוח האשמה: לוחית הזיהוי הקדמית/האחורית/ שתי לוחיות הזיהוי אינה/אינן תקינות .....6262 500 0 נהגת ברכב הנ"ל כשלוחית הזיהוי הקדמית/האחורית/ שתי לוחיות הזיהוי, אינה/אינן תקינה/תקינות, אינה/אינן נראית/נראות ממרחק 40 מטר, בניגוד לתקנה 165(א) לתקנות התעבורה. הערה: ברכב דו גלגלי כשלוחית הזיהוי מוסתרת יש לרשום: "הלוחית אינה נראית ממרחק של 20 מטר" יש מנשאים על גבבי גג הרכב שאינם מסתירים את האורות ו/או מס' הרישוי. אגב, זו עבירת בירונות, מועדפת לאכיפה. אני לא מאמין שיירשם דוח על הרכבת מס' רכב נוסף על גבי המנשא. בדר"כ אני מעיר על כך ולא רושם דוח. חתימה טובה ודיווש בטוח לכולם

      • תודה אבי
        אייל | 12/09/2010 11:52

        את המינשאים לגג אני מכיר, הם יקרים יותר ולכן הרבה רוכבים משתמשים מנשא האחורי. בשאלתי התכוונתי האם ישנה דרך להשתמש במנשא אחורי כחוק. הרי אין כמעט אפשרות בה לא יסתירו האופניים את פנסי הרכב. ולשוטר תמיד יהיה מה לטעון, המספר התלוי לא מואר וכד'. אם ישנה דרך "חוקית" להשתמש במנשא זה אשמח לדעת.

        • יש כאן מלכוד מסויים
          אבי | 12/09/2010 16:35

          והמלכוד הוא: אם תגביה במעט את המנשא המורכב על מכסה תא המטען יוכלו לטעון נגדך כי : א. שינית את מבנה הרכב ללא אישור משרד הרישוי ב. את מסתיר את החלון האחורי (נגד זה, אם יש לך שתי מראות צד זה עובד). במילים אחרות, אין לי תשובה לא חוקית ולא "חוקית" מה שאני יכול להמליץ הוא להגביה את האופניים לפחות קצת מעל גובה המספר. איך? לא יודע, תהיה יצירתי בהצלחה

    • קיימים בשוק מתקנים
      דוד, מתנדב בתנועה | 12/09/2010 17:18

      קיימים בשוק מתקנים שיש בהם גם תאורה למספר הרישוי, גם פנסים אחוריים, כלומר, אורות אחוריים, אורות בלם ואורות איתות מתקן כזה מתחבר באמצעות שקע/תקע כמו נגרר מתקן כזה חוקי למהדרין ועונה על כל דרישות החוק, הבעיה היא שזה עולה כסף, אפילו הרבה כסף ככלל, מספר מוסתר הוא עילה לדו"ח מספר ללא תאורה הוא עילה לדו"ח מספר מצויר על קרטון וכיו"ב הוא עילה לדו"ח מתקן גג עדיף משום שאין מצב שהוא יסתיר את המספר, ועוד נקודה חשובה, האופניים לא יבלטו מצידי הרכב