עם הרבה סבלנות

  • עצור
    גלי | 11/09/2010 09:20

    לפני 3 שבועות קיבלתי קנס על אי עצירה בעצור.אני כן עצרתי.התמרור נימצא בסמוך לשיח ענק והשוטר עמד במרחק 10 מ כך שהשיח מסתיר את תהליך העצירה ומה שרואים זה התחלה של נסיעה לאחר העצירה.לשוטר נוח לעמוד שם כי הנהג לא רואה אותו .האם יש טעם לכתוב זאת ? למי כותבים?איך אפשר למנוע את תשלום הקנס+4 נק?

    • עם הרבה סבלנות
      דוד בן-יעקב | 11/09/2010 13:03

      את צריכה הרבה סבלנות ואורך רוח קחי מצלמת וידאו, עימדי במקום ממנו תראי את השוטר, את תמרור העצור, כלומר, תמונה כללית צלמי נהג שעוצר ומקבל דו"ח, גשי אליו וקחי את פרטיו לצורך מתן עדות. ציברי שתיים שלוש עדויות כאלה ואח"כ תכתבי מכתב אל לשכת התנועה הרלבנטית איך אני יודע שהשוטר יהיה שם? זה פשוט אם זו נקודת מארב, היא לא חד-פעמית

    • גירסה מול גירסה
      אסף מירוז, עו"ד | 11/09/2010 13:08

      הדרך להתמודד עם בעיה כזו היא לבקש להשיפט. יקבע מועד לדיון, ולאחר כפירה באשמה, התיק יקבע להוכחות. כלל, הסיכוי להשיג זיכוי בעימות בין גרסאות ללא ייצוג הוא נמוך. אפשר להעלות סריקה של הדוח, ואז ניתן יהיה להתייחס למקרה הקונקרטי. אין סיכוי לשכנע את המשטרה לבטל את הדוח בשל הבדלי גרסאות. בהצלחה, שנה טובה וסע/י בזהירות.

    • גיא "אנשים באדום" מסייע !
      גיא "אנשים באדום" | 11/09/2010 21:34

      אני מציע שתיגשי למקום ותבדקי האם ב-א-מ-ת ! לשוטר אין אפשרות לראות את הצומת / קו העצירה. זה שאת לא ראית את השוטר (נגיד) זה לא אומר שהשוטר לא ראה באופן ברור אם עצרת או לא. בקשה למשפט יש להגיש תוך ודש מקבלת הדוח, נראה לי שהזמן ....... יחד עם זאת עלייך לזכור שהתייצבות מול שופט עלולה להביא אותך לעונש חמור יותר. אם עברך נקי בחמש שנים האחרונות ויש לך רשיון מעל עשר שנים, את יכולה לשלוח בקשה להמרת הדוח לאזהרה, למרות שכרגע המשטרה מחמירה יותר בקשר למתן אזהרות. אם תסרקי את הדוח ותעלי באתר / תשלחי אלי, יהיה יותר קל לסייע לך. להלן הסבר לגבי בקשה להמרת הדוח לאזהרה. קריטריונים לדו"ח אזהרה : הודאה בביצוע העבירה וותק רישיון נהיגה עשר שנים לפחות העבירה היא ברירת משפט (ולא הזמנה למשפט) אין לנהג שום דו"חות בחמש שנים האחרונות. נסיבות ביצוע העבירה ושיקול דעת של המשטרה. את הבקשה שולחים לתחנת המשטרה הקרובה למקום האירוע בהתאם לכתובות הרשומות בגב הדו"ח. אם יעברו שלושה חודשים (הזמן המירבי לתשלום הדו"ח) מיום רישום הדוח ולא קיבלת תגובה כדאי מאוד לשלם אותו. שנה טובה בה ננהג ללא עבירות תנועה ! כנס עמותת "אנשים באדום" ביום רביעי ה 13.10.10 בשעות 18:00-21:00 בפתח תקווה. לפרטים נוספים ולהרשמה http://www.anashimbeadom.org/invitation.asp אם גם אצלך בוער נושא הקטל בכבישים וברצונך לתרום למען צמצום האסונות בדרכים, אני מזמין אותך להצטרף אלי לפעילות במסגרת עמותת "אנשים באדום" http://anashimbeadom.org/ גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com