בנהיגה - הנייד לא ביד !

  • קיבלתי דוח על סעיף 28(ב) סימול 6577
    רשף | 10/09/2010 09:08

    בתיאור העבירה נכתב: נהגת ברכב הנ"ל ובעת שהרכב היה בתנועה השתמשת בטלפון נייד שלא באמצעות מיקרופון המותקן ברכב. בתיאור נסיבות המקרה נכתב: ... הבחנתי כי הנהג אוחז בידו השמאלית פלאפון נייד מול פניו ומשתמש בו. חלון הרכב היה נקי והראות טובה. בזמן שהשוטר ניגש להגיש לי את הדו"ח הקלטתי את השיחה ביננו במהלכה הראיתי לו שמותקנת אצלי ברכב דיבורית אלחוטית (בלוטות') ואמרתי שהשיחה התבצעה תוך שימוש בדיבורית. השוטר טען מצידו "אסור להשתמש בדיבורית, רק בהתקנה קבועה". סירבתי לחתום על הדוח הטוען "שלא באמצעות מיקרופון" והשוטר ציין בדברי הנהג "דברתי במיקרופון". כאמור, יש בידי הקלטה ברורה וצלולה של כל השיחה ביננו. בדוח נטען כאמור "אוחז בידו השמאלית פלאפון נייד מול פניו". אני מתכוון לטעון במשפט ששתי ידי היו על ההגה. בדוח לא נטען אחרת. באיזו מידה יש לי עילה לצאת זכאי במקרה כזה? האם ההקלטה של השיחה עם השוטר בה אני מציג לו את הדיבורית המותקנת אצלי וטוען בפניו שהשיחה התבצעה באמצעות הדיבורית קבילה במשפט? תודה.

    • בנהיגה - הנייד לא ביד !
      גיא "אנשים באדום" | 10/09/2010 14:10

      אני מביא ציטוט שלך כפי שכתוב בדוח שקיבלת : בתיאור נסיבות המקרה נכתב: "... הבחנתי כי הנהג אוחז בידו השמאלית פלאפון נייד מול פניו ומשתמש בו. חלון הרכב היה נקי והראות טובה." השוטר רשם כאן בדיוק את מה שהיה צריך, הוא תיאר את מה שראה ואפילו ציין את נקיונו של החלון ומצב הראות. אז על מה אתה רוצה להתייצב מול השופט? בוא נניח שיש לך בלוטוס, ודיבורית, ואני מוסיף אף - שלא דיברת בטלפון! כל זה עדיין לא סותר את האפשרות כי החזקת את הנייד ביד, ולא משנה כרגע הסיבה לכך. אני מציע לך לא לבזבז את זמנו של השופט, הוא יקר מאוד והתשלום על כך עלול להיות יקר פי כמה מהעונש הרשום לך בדוח. העבירה היא כה חמורה, עד כדי שהמשטרה החליטה לא לתת אזהרה בגין עבירה זו. הפנם את המסר, שלם וזכור לנהוג באחריות! שנה טובה בה ננהג ללא עבירות תנועה ! כנס עמותת "אנשים באדום" ביום רביעי ה 13.10.10 בשעות 18:00-21:00 בפתח תקווה. לפרטים נוספים ולהרשמה http://www.anashimbeadom.org/invitation.asp אם גם אצלך בוער נושא הקטל בכבישים וברצונך לתרום למען צמצום האסונות בדרכים, אני מזמין אותך להצטרף אלי לפעילות במסגרת עמותת "אנשים באדום" http://anashimbeadom.org/ גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

    • ראשית נא התעלם מגיא. הוא משרת את השוטרים.
      מור רוזן | 11/09/2010 10:20

      שנית, שיוכיח בבית המשפט שמדובר היה בסלולאר ולא במכשיר הקלטה. מקסימום באחיזת מכשיר הקלטה יכולים לתת לך 100 ש"ח על אי אחיזת 2 ידיים בהגה וגם זה בערבון מוגבל. בהצלחה. ושוב אל תתייחסו לדבריו של גיא כי הוא מהאנשים שבגלל הצורה של התוקפנות שלהם כלפי אזרחים הצריכים עזרה בכוונה עושים עבירות ונהרגים אנשים. גיא שנה דרכך אחרת נמשיך למות בדרכים!

      • בעיקה בעשרת ימי תשובה, אני ממליץ להתבטא בכבוד כלפי
        אסף מירוז, עו"ד | 11/09/2010 13:17

        הזולת גם כשחולקים על דעתו. תאונות לא קורות בגלל גיא. ההיפך, גיא נלחם כמיטב יכולתו נגד התאונות. זה לא אומר שאסור לחלוק על דעתו, או לבקר את סגנון כתיבתו, אבל מכאן ועד להאשמות הבוטות שבתגובה המרחק גדול, ולטעמי, הדברים ראויים להתנצלות. לגופו של עניין, תמיד קיימת האפשרות לבקש להשפט ולהציג גרסה נגדית לכתוב בדוח. יחד עם זאת, מעבר לחובה להעיד אמת בביהמ"ש, והשואל הרי מודה שהוא החזיק מכשיר סלולרי, אני מתקשה לראות ביהמ"ש מקבל טענה כזו, שבמקה זה היא עדות כבושה, היינו כטענה שלא נטענה בפני השוטר בזמן העצירה. שנה טובה וגמר חתימה טובה לכולם.

        • תודה על שמירת הכבוד של חופש הביטוי  לת
          גיא "אנשים באדום" | 11/09/2010 19:10

      • אני משרת את הבטיחות בדרכים !
        גיא "אנשים באדום" | 11/09/2010 21:14

        עקב כבודו של הפורום והנושא אשתדל לענות באופן ענייני ומקצועי. אתה לא מכיר אותי, לא נפגשת עימי מעולם, וכמדומני שזו הפעם הראשונה ששמך מופיע כאן בפורום ........אי לכך הכיצד אתה קובע מי אני ומה אני עושה ? ! זכותך להביע דעה - באופן מכבד ומכובד ! אז הוא יגיד שזה "מכשיר הקלטה" ...... אז מה? למה שהשופט יאמין דוקא לו, כאשר הדוח כתוב באופן תקין לחלוטין כנראה. כיצד היית עוזר לו אם הוא היה גורם לתאונה ופוגע חלילה בך או בבן משפחתך ? ? ? גם אז היית עונה ככה ? או שהיית פונה אלי לעזרה ? השוטר לא "מחפש" את הנהג, (ומן הסתם אתה תגיד שכן) אלא את עבירת התנועה. גם אם זה "רק" מכשיר הקלטה, אפשר לתת דוח על נהיגה בחוסר זהירות, עבירה חמורה כשלעצמה. אני מבקש שתסביר כאן בפני כולם את דבריך, למען הסדר הטוב : "ושוב אל תתייחסו לדבריו של גיא כי הוא מהאנשים שבגלל הצורה של התוקפנות שלהם כלפי אזרחים הצריכים עזרה בכוונה עושים עבירות ונהרגים אנשים. גיא שנה דרכך אחרת נמשיך למות בדרכים!" לסיום - נהגים רבים! שקיבלו דוח פנו לפורום ולאחר שעניתי להם קיבלו הסבר / סיוע ממני והודו לי על כך. שים לב לדבריו של עו"ד אסף מירוז, קרא חשוב ותפנים. שנה טובה בה ננהג ללא עבירות תנועה ! כנס עמותת "אנשים באדום" ביום רביעי ה 13.10.10 בשעות 18:00-21:00 בפתח תקווה. לפרטים נוספים ולהרשמה http://www.anashimbeadom.org/invitation.asp אם גם אצלך בוער נושא הקטל בכבישים וברצונך לתרום למען צמצום האסונות בדרכים, אני מזמין אותך להצטרף אלי לפעילות במסגרת עמותת "אנשים באדום" http://anashimbeadom.org/ גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • אז אתה ממליץ לשקר בית המשפט?
        אבי | 11/09/2010 21:24

        איזה סוג של בן אדם אתה?! רשף, תעשה לעצמך טובה גדולה ותתרחק כמו מאש מעצת אחיתופל הזו שקבלת מצדיק העולם המפוקפק הזה

        • אבי, אתה מוכן להזדהות בתפקידך?
          גיא "אנשים באדום" | 11/09/2010 21:40

          מכיוון שהינך נושא בתפקיד התנדבותי או כעבודתך, אנא רשום אותו כאן (אפילו בלי פרטים מזהים) ואז לתגובותיך יהיה משקל רב יותר. את תשובתך אתה אמור להעביר לרשף עצמו, במקרה והוא לא יקרא א תגובתך זו. תודה על התמיכה! שלח לי את פרטיך ואשלח לך הזמנה אישית לכנס. שנה טובה בה ננהג ללא עבירות תנועה ! כנס עמותת "אנשים באדום" ביום רביעי ה 13.10.10 בשעות 18:00-21:00 בפתח תקווה. לפרטים נוספים ולהרשמה http://www.anashimbeadom.org/invitation.asp אם גם אצלך בוער נושא הקטל בכבישים וברצונך לתרום למען צמצום האסונות בדרכים, אני מזמין אותך להצטרף אלי לפעילות במסגרת עמותת "אנשים באדום" http://anashimbeadom.org/ גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • שלום לך מור רוזן
        דוד, מתנדב בתנועה | 12/09/2010 19:49

        אתה משתלח חופשי בגיא ודרכו בכל השוטרים והמתנדבים. אני מאחל לך לשנה החדשה שתזדקק לשירות המשטרה ושתצא מהארוע המסוים הזה כאשר אתה אסיר תודה למשטרה ולשוטרים על עבודתם. בשלב זה, מאחר ואין לי את פרטיך, איני יכול לתבוע אותך על העלבת עובד ציבור, אבל אנשים כמוך הם גורמי הצרות מספר אחת בחברה הישראלית ובגללם אנחנו משלמים מחירים גבוהים בתאונות דרכים ובדרכים אחרות. עד אז, אני מקווה שלא אתקל בך. אני מסתפק בחבריך להתנהגות פרועה ולנהיגה פרועה. אסיים בעצה שנתת לגיא: שנה את דרכך אחרת נמשיך למות בדרכים !!!

    • מה שחשוב לי זו הבטיחות בדרכים!
      גיא "אנשים באדום" | 11/09/2010 20:52

      רשף, אני מקווה שאתה בוגר יותר מאותו גולש שמשתלח בלשונו בלי להבין ולהיות מודע לתחום והמביע דעתו באופן לא מקובל ולא מכובד. אני נמצא כאן כדי להגביר את המודעות לבטיחות בדרכים וכדי למנוע מעוד משפחה להצטרף למעגל השכול. צר לי שאיני יכול לסייע לך מלבד הדברים שכבר כתבתי. אני חוזר ואומר - הציטוט מהדוח מוכיח שהדוח כתוב כראוי וקשה לדעת מה יחליט השופט גם אם תשכור שרותיו של עו"ד. שנה טובה בה ננהג ללא עבירות תנועה ! כנס עמותת "אנשים באדום" ביום רביעי ה 13.10.10 בשעות 18:00-21:00 בפתח תקווה. לפרטים נוספים ולהרשמה http://www.anashimbeadom.org/invitation.asp אם גם אצלך בוער נושא הקטל בכבישים וברצונך לתרום למען צמצום האסונות בדרכים, אני מזמין אותך להצטרף אלי לפעילות במסגרת עמותת "אנשים באדום" http://anashimbeadom.org/ גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com