מענה לאלינור

  • ריבית על הקנס
    אלינור | 07/09/2010 08:24

    היי קיבלתי קנס על מהירות ממצלמה נייחת, מודה ומצטערת. התשלום הראשון על 750 ש"ח כנראה לא הגיע בדואר והתשלום השני לאחר כמה חודשים בגיע עם ריבית 50 אחוז. פניתי למשטרה והם טענו שהוכחה שלא הגיע התשלום הראשון עליי. כיצד ניתן להוכיח שהדואר לא קרא לי לקבל את ההודעה הראשונה (דואר רשום לפי טענת המשטרה) ? האם 50 אחוז ריבית הינו ריאלי לתקופה קצרה של מספר חודשים ? תודה, אלינור

    • מענה לאלינור
      שולמית | 10/09/2010 08:55

      ראיתי שלא ענו לך יתכן וקיים בפורום מענה דומה ( אחסוך חיפוש). קנס בדוח שלא שולם בתוך 90 יום מיום ההמצאה כדין מקבל בהתאם להוראות החוק, תוספת פיגור ראשונה שהיא 50% על הקנס המקורי. צודקת המשטרה שטוענת שההוכחה שלא הגיע מוטלת עלייך משום שהחוק מתיר את הדברים באופן הבא: המשטרה חייבת לשלוח בדואר רשום ועליך חובת ההוכחה שלא קיבלת לא מהסיבה שנמנעת מלקחת אלא שהייתה לך מניעה מלקבל. אם את טוענת שהדואר לא קרא לך לקבל ההודעה הראשונה נא פני למשטרה ובקשי מספר דואר רשום ומועד שליחה ועם נתונים אלה פני לדואר ובקשי חקירת דואר רשום . בהצלחה שנה טובה ונהיגה זהירה