תשובה

  • ביטול דו"ח תנועה של אי עצירה בתמרור עצור
    נועה | 04/09/2010 15:15

    קיבלתי דו"ח על אי עצירה בתמרור עצור. לאחר חילופי דברים ביני לבין השוטר בו הוא טען שלא עצרתי ואני אמרתי שכן, שאלתי אם אפשר להמיר את הדו"ח באזהרה. זו הפעם הראשונה שאני מקבלת דו"ח כלשהו במשך 11 השנים שיש לי רישיון ולא ידעתי בככל שבקשה לאזהרה נתפשת כהודאה. בדו"ח רשם השוטר רק את בקשתי לאזהרה ולא את זה שהכחשתי את ביצוע העבירה מלכתחילה. בנוסף מדובר בכביש שירות והשוטר סימן שמקום העבירה היה ברחוב - האם זו נחשבת הגדרה נכונה?האם יש לי דרך כלשהי לבטל את הדו"ח? האם יש סיכויים שימירו אותו לאזהרה (הבנתי שעם התקנות החדשות זה לא משנה שיש לי 11 שנים ותק ללא עברות קודמות, כשמדובר בעבירה מסוג זה)? תודה.

    • תשובה
      אורן המקורי | 04/09/2010 16:02

      עדיין ניתן לבקש להמיר באזהרה. תנאי מינימלי 10 שנים וותק ברשיון הנהיגה ו- 5 שנים אחרונות ללא דוחות משטרה. יש לפנות בכתב ליחידה ששמה מופיע בראש הדו"ח וכתובתה בגב הדו"ח. לבטל את הדו"ח בלי להמיר לאזהרה הסיכויים אפסיים שהמשטרה תענה לכך ואז האפשרות היא רק להישפט בגינו.

      • האם המרה לאזהרה תקפה גם במקרה כזה?
        נועה | 04/09/2010 23:06

        למיטב הבנתי, למרות שאני עומדת בקריטריונים האלה, לגבי דו"ח אי עצירה בעצור לא ניתן להמיר באזהרה. האם זה אכן נכון? האם ניתן לבקש פסילה של הדו"ח כשגוי אם סימן השוטר שהעבירה בוצעה ברחוב, ולאחר מכן רשם שבוצעה בכביש שירות?

        • המרה לאזהרה ובקשה להישפט
          אסף מירוז, עו"ד | 04/09/2010 23:45

          יש קושי בנשוא ההמרה לאזהרה. אחד התנאים שקבעה המשטרה להמרה הוא הודאה. למיטב ידיעתי, הנושא טרם עמד למבחן בביהמ"ש, אבל לדעתי, נהג רשאי להכחיש עבירה ולציין שהוא מוכן להודות אם ימירו לו לאזהרה. לא ניתן להסיק מכך הודאה או ראישת הודאה. אבל, כאמור, הנושא טרם הוכרע. אני מציע שתעלי סריקה של הדוח בשביל שאפשר יהיה לראות מה בדיוק כתב השוטר. אין סיכוי לביטול הדוח ע"י המשטרה על רקע של גרסאות שונות. אם בקשתך להמרה תידחה, עלייך להחליט אם את רוצה לשלם (+ 4 נק' + רישום העבירה לחובותך) או שאת רוצה להישפט. במקרה זה תוכלי את (או רצוי עו"ד מטעמך) לחקור את השוטר, ולטעון לחפותך. לסיכום, את יכולה לפנות במכתב (בדואר רשום) למשטרה (ליחידה שממנה הדוח וכתובתה מופיעה בגב הדוח) ולבקש המרה לאזהרה. אם בכוונתך להישפט במקרה של תשובה שלילית, צייני במכתב שאת מוכנה להודות רק בכפוף לכך שהבקשה להמרה מתקבלת, ושהכחשת את ביצוע העבירה גם בפני השוטר, ושלא ברור לך למה הוא לא רשם זאת בדוח. למכתב ולתוכנו עשוי להיות חשיבות אם אכן תגיעי לביהמ"ש. בהצלחה וסעי בזהירות. שתהיה לך שנה טובה ללא עבירות תנועה וללא דוחות תנועה.

          • מצרפת סריקה של הדוח
            נועה | 05/09/2010 08:38

            תודה על התשובות.בדקתי היום עם מרכז פניות נהגים ארצי ואמרו לי שיש תנאים מצטברים להמרה לאזהרה ושאחד מהם הוא אופי העבירה, ולכן לא ימירו לי למרות שיש לי עבר נקי 11 שנים. האם יש עוד משהו שאני יכולה לעשות מלבד בקשה להישפט? צירפתי סריקה של הדו"ח למקרה שניתן לאתר בו איזשהיא טעות שלא עליתי עליה ושתוכל להביא לביטולו. תודה.

            • כמה מילים שיעזרו לך להחליט
              אבי | 05/09/2010 09:06

              הדוח ערוך יפה ומתאר את כל יסודות העבירה, מיקום השוטר והתנהלות הרכב ושמירת קשר עין. עכשיו תחליטי האם לשלם לעורך דין משהו כמו 500 ש"ח או יותר וגם אז הסיכוי שלך לצאת זכאית הוא נמוך, לבין לשלם 250 ש"ח, להפנים את הטעות ולהמשיך הלאה בחיים

            • מסקנות
              אסף מירוז, עו"ד | 05/09/2010 12:46

              צר לי, אך הדוח כתוב יפה. אומנם אפשר לנסות לתקוף אותו בחקירה נגדית, אבל לא ברור אם אפשר לערער את אמיניתו. גם התגובה שלך, כפי שנכתבה, מהווה ראשית הודאה ופועלת לרעתך. האם הנסועות שהיו איתך באוטו ראו מה באמת קרה. האם הן תהיינה מכונות להעיד על כך במקרה הצורך? אם תחליטי להישפט, המשפט יהיה בחיפה (לפחות שתי ישיבות). אגב, את חיפאית או גרה קרוב לחיפה? בכל מקרה, את רשאית לייצג את עצמך. ייצוג ע"י עו"ד יעלה כמה פעמים סכום הדוח, ואין עו"ד שיכול להבטיח לך תוצאה. למרות מה שאמרו לך במטה הארצי, אתיכולה לכתוב מכתב בקשה ולקוות לטוב. מעבר לכך, ההחלטה אם לשלם או לבקש להישפט היא רק שלך. בהצלחה וסעי בבזהירות. שנה טובה ללא עבירות תנועה וללא דוחות תנועה.