תשובות

  • דו"ח מהירות - האם חוקי?
    ai1 | 01/09/2010 20:49

    לפני כשבוע קיבלתי דוח על מהירות - 119 קמ"ש בכביש של 90. הניידת חיכתה במחלף ____ לכיוון דרום. השעה היתה 20:00 - חושך מוחלט בתקופה הזו. אני נסעתי על כביש __ לכיוון דרום. בכביש קיימת תאורה. קריאת הממל"ז בוצעה מאחור ממרחק של 157 מטרים. אני בטוח שלא עברתי את ה 100 קמ"ש לכל אורך הנסיעה. הניידת עצרה אותי לאחר 4 ק"מ - משמע אם הייתי באמת נוסע במהירות 120 קמ"ש היא היתה חייבת ליסוע לפחות 160 קמ"ש. באותה שעה מס' שאלות: 1. האם אפשר לזהות בכביש מואר בשעות הלילה לוחית רישוי? 2. האם הניידת היתה חייבת לזהות מס' רישוי או מספיק צבע? 3. האם מותר בכלל להפעיל את הממל"ז בלילה והאם הוא אמין? 4. האם מותר לשוטרים לעבור על החוק ע"מ לאכוף את החוק? 5. איך אפשר לבטל את הדו"ח מבלי להגיע לבית משפט? 6. האם הניידת חייבת לשמור על קשר עין עם הרכב שעליו לזרה? 7. האם ניתן לזהות בממל"ז בלילה לוחית רישוי בודאות?

    • תשובות
      אבי | 01/09/2010 21:06

      1. לא צריך. מספיק לזהות רכב 2. ראה 1 3. כן וכן (יש פסיקה על זה) 4.כן 5. אי אפשר. אולי ניתן להמיר באזהרה (10 שנות ותק ו5 שנים אחורה ללא עכירה) 6. כן 7. ל אניתן ולא צריך לשאר דבריך: שעה 2000 אינה חושך מוחלט. אמרת שקיימת תאורה. מה הבעיה? בקשר למהירות - ראה תשובה 4. בהצלחה

      • תשובה
        ai1 | 01/09/2010 21:22

        1. הוא לא שמר על קשר עין איתי, משום שבחישוב תנועה פשוט (אם תרצה אסביר), בגלל שהניידת היתה נייחת ברגע המדידה, ומאחר והמדידה בוצעה מאחור ממרחק 157 מטרים - המרחק שבו הניידת התחילה לצמצם לכיווני היה מינימום 700 מטר. בהתאם לתנאי הכביש אין אפשרות לשמור על קשר עין רציף במרחק 700 מטרים. 2. שעה 20:00 זה כן חושך מוחלט. שקיעה התבצעה בשעה 6:14. צא החוצה מחר בשעה 19:45 ותגיד לי בעצמך אם 20:00 זה לא חושך מוחלט.