העברת דיון לאזור מגורים

  • העברת דיון לאזור המגורים
    עופר | 31/08/2010 11:47

    לפני כחודשיים נתפסתי על מהירות באזור הצפון. יש לי זימון לבית המשפט בנצרת (דצמבר) האם ניתן להעביר את הדיון לאזור המגורים שלי (מרכז) ? לאן פונים על מנת להעביר את הדיון ?

    • העברת דיון לאזור מגורים
      עו"ד אנושי אלי | 31/08/2010 12:25

      עופר, העברת דיון למחוז שיפוט אחר נעשית רק במקרים של הודאה באשם, לשם טיעונים לעונש. זאת על מנת שלא להטריח את עדי התביעה להגיע לבית משפט מרוחק ולאחר פניה ואישור נשיאת בית המשפט העליון. אם בדעתך לנהל משפט - סביר להניח שלא יאשרו את זה. אם בדעתך להודות באשמה ולטעון רק לענישה, פנה כמה שיותר מהר לנשיאה ואל תשכח לעדכן את בית המשפט בנצרת בפניה, בכל מקרה אם אין תשובה עד המשפט עליך להתיצב כנדרש. בהצלחה, עו"ד אלי אנושי - מומחה לדיני תעבורה - מנהל פורום תעבורה.

      • בדוחות מהירות אפשר ורצוי להאבק!
        אסף מירוז, עו"ד | 31/08/2010 16:08

        לפי פסיקה של בית המשפט המחוזי (במספר פסקי דין) שמנחה את כל בתי הדין לתעבורה, אמצעי האכיפה בהם משתמשת המשטרה אינם מהימנים, לנוכח אי כיולם במעבדה מוסמכת כנדרש. מתחזק הרושם שהמשטרה אינה מייחסת משמעות רבה לפסיקת ביהמ"ש, והנהגים לא מודעים לבעיתיות של המכשירים, או שהם חוששים/לא רוצים/ לא יכולים להיאבק. לכן,יש בפניך שתי אפשרויות: 1.לוותר ולהסתפק בטיעון לעונש. במקרה כזה, אתה יכול לבקש להעביר את התיק לאיזור מגוריך. 2. לטעון לזיכוי במספר עילות. קשה מאוד עד בלתי אפשרי לעשות את זה ללא ייצוג של עו"ד. החסרונות הם הצורך לנסוע לנצרת (כנראה פעם או פעמיים) ועלות שכ"ט עו"ד. דרך אגב, האם נפסלת מינהלית?