שכחתי לציין את הסעיפים

  • דוח על נהיגה ברכב שרשיונו פקע תוקף מעל לשישה חודשי
    יבגני | 30/08/2010 18:29

    שלום לכולם. לצערי היום עצר אותי רכב סמוי בדיוק לאחר שיצאתי מן המוסך למען העברת הרכב טסט. לרכב אין טסט מעל לשישה חודשים, אני נהג חדש עם רישיון נהיגה מאז 22/11/09. הביאו לי הזמנה למשפט בתאריך 31/05/11. רציתי לדעת, מה פחות או יותר עלול להיות הקנס/עונש?

    • שכחתי לציין את הסעיפים
      יבגני | 30/08/2010 18:31

      הסעיפים שיש בדוח הם: 5404 ו2106. תודה שוב.

      • משפט תעבורה
        אסף מירוז, עו"ד | 30/08/2010 18:51

        אם יש לך הוכחות שהיית במוסך לצורך הכנת רכבך לטסט, זה יכול לסייע לך במידת מה. האם הלכת קודם למכון טסטים או קודם למוסך? העובדה שאתה נהג חדש ומשך הזמן שחלף מאז פקיעת הרישיון פועלים לרעתך. העונש שתקבל תלוי מאוד באיך יוצגו הטיעונים שלך (כולל טיעונים לעונש), ובגורמים נוספים. מומלץ שתהיה מיוצג במשפט מסוג זה. לצורך זה רצוי שתפנה לכמה עו"ד בתחום ותבחר. בהצלחה וסע בזהירות.

        • שלום
          יבגני | 30/08/2010 19:02

          לצערי אין לי הוכחות לכך שהייתי במוסך, אין לי קבלה. קודם הייתי במוסך, המוכן טסטים נמצא בבאר שבע ואני מערד. לצערי מצבי הכספי לא יאפשר לי יצוג במשפט, לפחות לא כרגע, אני תלמיד בית-ספר. אין לי מושג איך פועלת כל המערכת הנ''ל, במידה ואני לא אקח עורך דין, המדינה נותנת עורך דין למשפט או שאני מגיע ללא יצוג כלל? הסעיפים שרשומים בדו''ח, 5404 ו2106, מה בעצם הם אומרים? אם שמעת על מקרים דומים לשלי ואיזה עונש נתנו, אשמח לדעת. תודה רבה שוב, יבגני.

          • לצערי, אין זכאות לייצוג ע"ח המדינה באפשרות מסוג זה
            אסף מירוז, עו"ד | 31/08/2010 16:11

            יהיה לך קשה מאוד להתמודד עם המשפט לבדך. אתה יכול לנסות ליצור קשר עם התובע, ולראות האם הוא מוכן להציע לך עסקת טיעון (אפשרות בה אתה מודה בעבירה והעונש נקבע בהסכמה. בית המשפט בדרך כלל מאשר את ההסכמה אף שאינו חיב). אם תהיה לך הצעה מצד התובע, אפשר יהיה לשקול אותה. בבית משפט יש אי וודאות גדולה לגבי העונש בנסיבות אלה.

            • שלום אסף
              יבגני | 31/08/2010 17:30

              עד כמה שאני מבין, התובע, זה הגוף שבעצם רשם לי את הדוח. אני מבין נכון? שוחחתי עם אדם אשר נתפס בעבר על נהיגה בשכרות, הוא המליץ לי לקחת סנגור ציבורי למהלך המשפט. יש למישהו המלצות לסנגורים ציבוריים באזור הדרום? המשפט יערך בבאר שבע. אני רוצה לדעת את העונש הכי מקסימלי שאפשר לקבל, ישנה אפשרות לקבל שלילה לשלושה חודשים על הסעיפים שרשמתי בתגובה הקודמת? (סעיפים 5404 ו2106, אגב, מהם הסעיפים האלה?). תודה, יבגני.

              • תשובות
                אסף מירוז, עו"ד | 02/09/2010 16:50

                העונש עלול להיות שילוב של פסילה בפועל, פסילה על תנאי וקנס. ככל שתבקש להקל עליך בעניין הקנס, כך תגדל תקופת הפסילה. המינון תלוי בכמה גורמים נוספים כולל גם באיזה ביהמ"ש ואיזה שופט. אתה יכול לנסות לפנות לסניגוריה הציבורית לבקש עזרה. אין מה להפסיד את פרטי ההתקשרות איתם תוכל למצוא באתר משרד המשפטים. לשלאלתך לעניין התובע. זה לא מי שרשם את הדוח אלא מי שמייצג את המדינה במשפט נגדך. ניתן להגיע אליו ע"י פניה למחלקת התביעות באיזור בו צפוי להתקיים המשפט. בהצלחה וסע בזהירות.

          • ואלה הסעיפים
            גיא "אנשים באדום" | 03/09/2010 13:47

            אתה חייב לעשות רושם על השופט שאתה בחור אחראי ורציני ועקב בעיות כספיות לא העברת את הרכב טסט במועד. מן הסתם לא היתה לך כל כוונה לנהוג באופן כזה אלא שאלו הנסיבות שהיו. קשה לקבוע מה העונש שתקבל, זה תלוי בהרבה דברים ולא בכולם יש לך השפעה. מצידך תעשה הכל כדי להוכיח שזו מעידה חד פעמית, שאתה מבין את חומרת העבירה ותציין את נסיבותיך האישיות. סעיף 5404 - תוקף רשיון פג מעל חצי שנה, לתשומת ליבך, בלי קשר לעונש שתקבל במשפט, בגין עבירה זו אתה מקבל גם 6 נקודות. סעיף 2106 - נהיגה ללא ביטוח (ללא נקודות). אני מאחל לך שנה טובה יותר ונהיגה אחראית ובטוחה כי המשפחה מחכה לנו בבית. שנה טובה בה ננהג ללא עבירות תנועה ! אם גם אצלך בוער נושא הקטל בכבישים וברצונך לתרום למען צמצום האסונות בדרכים, אני מזמין אותך להצטרף אלי לפעילות במסגרת עמותת "אנשים באדום" http://anashimbeadom.org/ גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com