אתה צודק

  • מקום חניה מוסדר לאוטובוסים בירושלים
    יאן | 27/08/2010 20:38

    חניתי את רכבי(בירושלים) בצד מדרכה שהיה מיועד לחניית אוטובוסים.השלט בתחילת המדרכה היה "חניית אוטובוסים" (ללא ציון שעות החניה המותרות בתמרור,רק שלטעם סימון P והמילה אוטובוסים,לא היה כתוב בתמרור שלכל היום זה רק לאוטובוסים או שעות מסוימות עם פירוט לאוטובוסים) בנוסף בצד המדרכה לחניית אוטובוסים המדרכה לא הייתה צבועה(המדרכה הייתה באפור).האם אני יכול לערער על הדוח בהסתמך על(קיבלתי דוח ב8.23בבוקר בירושלים): 1.בתמרור לא פורטו טווח שעות חניה מותרות לאוטובוסים ואו צויין "כל היום לאוטובוסים" ,ובאין פירוט שעות לאוטובוס אז האם ניתן להניח שהחניה מותרת לאוטובוסים בין 9 ל19.00(היות ובתמרור לא פורטו כלל שעות חניה מותרות לאוטובוסים )? 2.כפי שציינתי היה רק תמרור שחנייה מותרת לאוטובוסים (כאמור ללא פירוט שעות בתמרור) ,האם העובדה שהמדרכה לא הייתה צבועה בצבע כל שהוא על מנת להדגיש שהחנייה היא רק לאוטובוסים (בשעות מסוימות או כל היום) לא פוטרת אותי מחובת תשלום הקנס? כי הרי נדמה לי שאם החנייה מוגבלת רק לסוג רכב מסוים בדרך כלל אבני השפה צבועות( בין אם החנייה מותרת לכלי רכב מסוים לכל היום או לשעות מוגבלות לאותו כלי רכב)?

    • אתה צודק
      דוד, מתנדב בתנועה | 28/08/2010 05:54

      אם לא היה כתוב שום איזכור של שעות ניתן להניח שהחניה לאוטובוסים היא רק בין 12:00 ל- 13:30 לצורך הפסקת צהריים לנהגים. עכשיו ברצינות ובלי צחוקים: התמרור תופס 24 שעות כולל בשבתות ובחגים. ההנחה שלך על שעות מסוימות מתבססת על הרהורי לבך בלבד ואין לה שום תימוכין בחוק. צבע אבני השפה לא מבטא איסור או היתר והשלט הוא המודיע מהי ההגבלה. אם תמשיך להתחכם תשלם יותר.

      • שאלה נוספת
        יאן | 28/08/2010 07:52

        דויד ראשית תודה על תשובתך. להלן ציטוט מחוק העזר לירושלים בנושא חניה: "ראש העיריה רשאי, לאחר התייעצות עם קצין משטרה, ובהסכמת רשות סמכות תימרור מרכזית, אם הסכמה כזו דרושה לפי תקנה 18 לתקנות התעבורה, להסדיר חנית לאסור, להגביל ולהסדיר את העמדתו של רכב או סוג מסויים של רכב, לייחד רכב רחוב או מקום אחר כמקום חניה שבו מותרת החניה לרכב או לסוג מסויים ק"ת-חש"ם של רכב וכן לקבוע את הימים והשעות והתקופות שבהם מותרת החניה ואת התשנ"ג מספר כלי הרכב המותר להחנות באותו מקום בבת אחת." מציטוט זה ניתן ללמוד (כך לפי מיטב הבנתי) שאם יש שטח מסוים (או צד מדרכה) שמיועד לחניית רכב מסוג מסוים, בנוסף לתמרור אשר מפרט את סוג הרכב שמותר להחנות יש לפרט גם את שעות החניה המותרות לאותו סוג רכב..(כמו בחניה בתוך העיר שאומרים לך תמיד בתמרור מהם שעות החניה שדורשות תו חניה ואו מה שעות חניה מותרת רק לדיירי הרחוב וכדומה..) מה דעתכם??