לא

  • דו"ח על הנחת פלאפון בקסדה רק הנחת!האם קיים דבר כזה
    ריקי | 26/08/2010 21:01

    הפלאפון היה בתוך הקסדה צמוד לאוזן. הפקחית הורתה לי לעצור וברגע העצירה הטלפון צלצל ועניתי ואמרתי אני אדבר איתך מאוחר יותר והיא נתנה לי קנס על השתמשות בטלפון בזמן תנועה. וכפי שהיא רשמה בדו"ח. "בעת שהרכב היה בתנועה החזיקה פלאפון בתוך הקסדה צמוד לאוזן הורתי לנהגת לעצור בצד וברגע העצירה הנ"ל דיברה בפלאפון ואמרה אני אחזור אלייך יותר מאוחר". אני לא דיברתי בטלפון בזמן נסיעה והיא פשוט נתנה לי דו"ח. האם יש לי סיכוי אם אני יערער?

    • לא
      דוד, מתנדב בתנועה | 26/08/2010 21:04

      אלא אם תיקחי עו"ד מוצלח במיוחד

      • למה לא אם אני לא דיברתי בפלאפון בעת נסיעה?
        ריקי | 26/08/2010 21:36

        והוא רק היה מונח בקסדה

        • בנוסף על כל זה
          ריקי | 26/08/2010 21:44

          הכעס שלי כלפיה היה מכיוון שהיא אמרה לי שאני גם לא עצרתי במעבר חצייה ונתתי זכות קדימה להולכי רגל שכן עצרתי!!!!!! שאני כמעט תמיד עוצרת! ביקשתי ממנה שתרשום לי את שתי הדוחות מכעס ולהפתעתי גיליתי שהיא הביאה לי רק אחד. כל כך כעסתי מכיוון שהיא פשוט שיקרה לי במצח נחושה.

        • אומנם לא אחזת בפלאפון במהלך הנהיגה
          h_shlomi8 | 26/08/2010 21:45

          אך עצם ההתעסקות בו היא בדבר עבירה אלא אם כן הדבר נעשה ע"י שימוש בדיבורית ב-ל-ב-ד ולא ע"י אחיזתו בקסדה. אני לא ממליץ לך לערער כי עונשך פשוט יוחרף. פשוט תפיקי לקחים. אגב,לכל המשלוחנים למינייהם- המשטרה כבר עלתה על הטריק הזה של תפיסת הנייד בתוך הקסדה.שימו לב, כי הם מחפשים את זה, מישהו צריך למלא את קופת הבטחון של המדינה...(:

          • בדיוק מישהו צריך למלא את הקופה
            ריקי | 26/08/2010 21:51

            אני ממש כועסת כי יש לי רשיון מגיל 17 כיום אני בת 22 קנס אחד אין לי. ואותה שוטרת החליטה להתנפל עליי בזמן שלנהגת שמאחורי לא שמעתי על מה אבל היא אמרה לה אני נותנת לך אזהרה . אז למה דווקא עליי להתנפל?

    • פלאפון בקסדה
      עו"ד | 26/08/2010 23:44

      כדי לעבור על הוראות תקנה 28(ב) לתקנות התעבורה,יש לעמוד בשלושה תנאים מצטברים: (1) הרכב נמצא בתנועה (לאור זאת פסקו בתי-המשפט כי שימוש בטלפון כאשר הרכב עומד באור אדום ברמזור אינו מהווה עבירה); (2) אי-החזקת ההגה בשתי ידיים, או הכידון במקרה דנן; (3) שימוש בטלפון כאשר הטלפון מוחזק בידו של הנאשם ואכן ראית פס"ד שרוכב אופנוע אכן זוכה. ממולץ להתייעץ עם עו"ד לתעבורה, לפני שתעשי אזשהו צעד.

      • תיקון/עדכון לעו"ד
        דוד, מתנדב בתנועה | 27/08/2010 05:27

        המילה בתנועה נכתבת היום תוך כדי נהיגה ולא דוקא בתנועה, לפיכך, שימוש בזמן עמידה ברמזור גם הוא עבירה שכן כתבה שופטת -חזקה על הנאשם שלא יפסיק את השיחה עם התחלף האור ברמזור לירוק- ולפיכך העבירה תופסת בכל קטע של הנהיגה. גם חניה בצד הדרך בדרך בין-עירונית אינה פוטרת שכן אין לעצור בצד הדרך אלא בשל תקלה טכנית המונעת את האפשרות להמשיך בנסיעה.

        • אך אני לא עניתי לשיחה בכלל רק מולה עניתי!!כשעצרתי!
          ריקי | 27/08/2010 07:42

          אני רוצה להבין אם קיים דוח על פלאפון שמונח בקסדה ויש לציין קסדה מלאה..

          • אז אם תוצאי פלט שיחות זה משהו כמו 4 שניות?  לת
            עו"ד | 27/08/2010 12:06

        • לדוד
          עו"ד | 27/08/2010 12:09

          היא טענה כי עצרה בגלל השוטרת או בהוראתה ורק אח"כ ענתה לפון.

          • לעו"ד
            דוד, מתנדב בתנועה | 27/08/2010 12:25

            תנסה לחבוש לרגע את הכובע והגלימה של התובע: "תסביר נא לנו, גבירתי, היכן היה הטלפון בטרם הורדת את הקסדה מראשך?" עכשיו תענה בתור הסנגור ותגיד לי מאין היא שלפה את הטלפון בכדי להניח אותו בקסדה, שכן, אם הוא היה בתיק, היא לא היתה צריכה להוציא אותו בזמן הדיבור עם השוטרת. למעט, זה לא מנומס. הטלפון (לפי הפרשנות הפרטית שלי שאינה מחייבת אף אחד) היה בקסדה מאחר והוא היה בידה או בתוך רצועת הסנטר ולפיכך היא היתה צריכה לתפוס את הטלפון ביד ולהניח אותו באיזשהוא מקום, שלצורך זה הקסדה היא מקום בהחלט טבעי. השוטרת צודקת בדו"ח. אתה בודאי יודע שהחזקת הטלפון ביד גם ללא דיבור הינה בגדר עבירה. תודה על תשומת הלב.

            • הסוגיה היא ראייתית
              אסף מירוז, עו"ד | 27/08/2010 13:13

              אם בית המשפט יאמין לדבריה של השוטרת, הרי שהתקיימו כל יסודות העבירה, ויש הרשעה. אם בית המשפט יאמין לריקי, הרי שאין עבירה. אף אחד מן הכותבים כאן לא ראה את המקרה, ולכן הוא לא יכול לדעת אלה מבין שתי הגרסאות היא הנכונה. לצורך הכרעת ביהמ"ש, יש חשיבות גדולה למה נכתב בדוח בתיאור נסיבות המקרה ובתגובת הנהגת, ולחקירות הנגדיות בבביהמ"ש של השוטרת ושל ריקי. ככלל, המגמה בפסיקה היא להעדיף את עדתו של השוטר על עדות הנהג. מגמה זו גם נובעת גם מכך, שבדרך כלל הנהגים מגיעים לביה"ד לתעבורה לא מיוצגים מול תובע מנוסה. הרבה נהגים חשובים (וטועים) שהם יסבירו לשופט מה קרה והשופט יבין אותם... לריקי, בהצלחה וסעי בזהירות.

              • על סמך דברי הנהגת
                דוד, מתנדב בתנועה | 27/08/2010 16:41

                הנהגת אומרת/מעידה על עצמה שהטלפון היה בתוך הקסדה. כולנו מכירים את שיטת רוכבי האופנועים והקטנועים לתקוע את הטלפון בין הקסדה והאוזן מתחת לרצועת הסנטר. יש כאן כמה סוגיות אחת: הטלפון לא נמצא במקום יציב כגון מחזיק כוסות או מאפרה, לשון התקנה שתיים: מה עושה הרוכב בכדי לענות, האם הוא נוטל את הטלפון ביד בכדי ללחוץ על הלחצן המתאים (בד"כ הירוק)? שלוש: איך הרוכב מסיים שיחה? ועוד לא דיברנו על חיוג וכתיבת וקריאת מסרונים בקיצור, הגב' ריקי נתפסה בביצוע עבירה. המלצתי: שלמי, עברי הלאה והפנימי את המסר.

                • דוד
                  עו"ד | 27/08/2010 20:34

                  כל מה שציינת אולי נכון, אבל לא זה הסיפור במקרה הנ"ל. דרך אגב יש אופציה למענה אוטומטי.

                  • נכון, וגם לחיוג קולי
                    דוד, מתנדב בתנועה | 28/08/2010 05:58

                    אבל חיוג קולי מותנה בלחיצה על לחצן מקדים, שזה יסוד מספיק לביצוע העבירה בקיצור, במקרה דנן אין סיכוי לזיכוי. לדעתי הבלתי קובעת בלבד.

                    • בשביל מענה קולי צריך רק "לא לענות"
                      גיא "אנשים באדום" | 28/08/2010 10:57

                      איך בכלל אפשר לרכב תוך גילוי אחריות בכביש כשלפתע בא לך איזה צלצול לתוך האוזן ??? ואם אתה רוצה לענות ....... אז אתה בכלל נלחץ ומתבלבל ...........

            • לדוד
              עו"ד | 27/08/2010 13:39

              היא טוענת שהיא החזיקה את הפלאפון בקסדה לא ברצועה, דבר שני היא בכלל דברה על מקרה שהיא עצרה בעקבות הוראתה של השוטרת ואז קיבלה שיחה. וכמו שאמר החבר עו"ד מרוז עם זה יגיע למשפט בכלל אז מדובר בסוגיה ראייתית. דבר נוסף הקסדה הייתה סגורה ככה שאני לא יודע אם היה אפשר לראות אותה מדברת היות וקסדה מסתירה תפה, אבל שוב עניין ראייתי (צריך להוכיח).

              • אם*  לת
                עו"ד | 27/08/2010 13:42

              • אתם לא מבינים דבר בסיסי
                דוד, מתנדב בתנועה | 28/08/2010 17:17

                כאשר הנהגת הורידה את הקסדה והטלפון הופיע בידה, כן צלצל או לא צלצל לא מעניין בכלל, כן דיברה או לא דיברה לא מעניין בכלל, היא הפעילה את גורם העבירה שהוא, בלשון התקנה, שימוש בטלפון תוך כדי נהיגה. להווי ידוע שנהיגה היא מהרגע שניגשתם לרכב עם המפתחות ביד ועד שעזבתם אותו חונה בצד הדרך או בחניה אחרת. כל העת הזו היא נהיגה בלשון החוק. צריך בשביל זה רשיון נהיגה, טסט וביטוח בתוקף וגם, אסור להשתמש בטלפון. כל פרשנות אחרת היא פרשנות מקילה. ראו כאן http://www.lawforums.co.il/objDoc.asp?PID=233&OID=943 את לשון החוק. אין ויכוח. העבירה בוצעה, הקנס חוקי. עכשיו תתווכחו אם השוטרת היא קפדנית על קוצו של יוד או שהיא קפדנית כאורך האנטנה של הטלפון, אבל את הקנס יש לשלם. ובא לציון גואל !!!

                • התגובות שלכם ממש מכעיסות אתם לא מבינים על מה הדוח
                  ריקי | 28/08/2010 19:32

                  מכיוון שאני מסבירה שהיא הורתה לי לעצור!!! עצרתי!!! ואז הייתה לי שיחה עניתי בכדי לשמוע בשביל מה היא בכלל עצרה אותי! אז איך אתם אומרים תוך כדי נהיגה אני לא מבינה. אז עברה אין ספק שלא הייתה פה בכלל. אני עוד דיברתי מולה בפנים שלה כשעצרתי! השאלה היא אחרת האם שוטרת יכולה לתת לי דו"ח על זה ששמתי את הפלאפון בקסדה שהוא רק היה מונח שם? ועוד בנוסף כפי שציינתי היא אמרה לי גם שלא נתתי זכות קדימה במעבר חצייה וכן נתתי!!! ואמרתילה למה את משקרת? ובנוסף מרוב הכעס שהייתי שרויה בו אמרתי תרשמי לי את שתי הדוחות את אומרת שלא נתתי זכות קדימה תרשמי לי את שתי הדוחות והיא לא רצתה לרשום את שניהם. אני פשוט המומה העיקר לתת דוחות שיקריים בשביל תחושת הסיפוק או האגו או לא יודעת מה...

                  • והאם אני צריכה לבוא למשפט עם הפירוט שיחות או ש...
                    ריקי | 28/08/2010 19:33

                    שהשופט יכול להוציא צו ..? כי זה עולה בסביבות ה250 שקל..

                    • ההחלטה היא שלך.
                      אסף מירוז, עו"ד | 28/08/2010 21:42

                      ריקי שלום באמת שאין סיבה להתעצבן. זה פורום, שיש בו מגגון דעות, ואין שום חובה להסכים עם כותב זה או אחר. לגופו של עניין, יש לך 3 אפשרויות: 1. לוותר ולשלם: 1000 ש"ח + 4 נק' + רישום העבירה בגליון שלך. 2. לבקש להישפט ולהיות מיוצגת ע"י עו"ד. צפוי ששכ"ט עו"ד יעלה יותר מהקנס, וכמובן שאי אפשר להבטיח לך מה ביהמ"ש יפסוק. 3. לבקש להישפט ולצייג את עצמך. אני מתרשם שאין לך (כמו לרוב הנהגים) את היכולת לעשות את זה טוב באופן עצמאי. הכי חשוב, אל תקחי ללב, ותקפידי על נהיגה זהירה. אם כפי שאת כותבת לא השתמשת בטלפון עד שעצרת לפי הוראת השוטרת לא עברת עבירה. בהצלחה.

                    • אין לך מה לכעוס
                      דוד, מתנדב בתנועה | 28/08/2010 23:48

                      הנחת הטלפון בקסדה הינה עילה מספקת לרישום הדו"ח. זה שתכעסי עלי לא יוציא אותך מהדבר הזה את עברת את העבירה, השוטרת עשתה את עבודתה שלמי את הקנס, תפנימי את הלקח וסעי לשלום ובשלום סורי, אבל זה המצב !!!

                      • אני כועסת מכיוון שכנראה בגלל ששמעתם את זה
                        ריקי | 29/08/2010 23:16

                        מלא פעמים אתם נוטים להאמין לשוטרת. אני כועסת מכיוון שאני לא מבינה בכלל איך היא שוטרת. היא אמורה להיות דוברת אמת ולא לשקר. ולומר לי שלא נתתי זכות קדימה רק בכדי להפחיד אותי. פשוט בושה . ובמיוחד את מתנדב תנועה הדיבור שלך הוא מזלזל כאילו אתה יודע או עושה יותר טוב. אולי אתה תפנים את הלקח ותבין שלפעמים יש 2 צדדים למטבע.

                        • אכן למטבע יש שני צדדים (לפחות...).
                          אסף מירוז, עו"ד | 30/08/2010 19:05

                          זה ממש לא חשוב מה חושבים הכותבים כאן, מה שחשוב זה לאיזה גרסה השופט יאמין ולכך התייחסתי בתוגבה הוקדמת. אני באופן אישי מאמין לך, ואני מרגיש שהמקרה הזה מאוד מכאיב לך, מעבר לקנס ולנקודות, ושאת בתחושה שהשוטרת עשתה לך עוול. מאידך, התרשמותי זו (כמו גם התרשמויות אחרות של יתר הכותבים) אינן חשובות. חשוב מה יחשוב השופט (בהנחה שתחליטי להשיפט). הסיכוי להשיג זיכוי ללא ייצוג במקרה מסוג זה שואף לאפס. לכן, נראה שאת יכולה או לוותר (כלומר לשלם ולספוג את הנקודות וירשום העבירה לחובתך) או להיות מיוצגת ע"י עו"ד. ייצוג יעלה יותר מהקנס, ולא ניתן להבטיח לך תוצאה. בשלב ראשון רצוי שתפני לעו"ד להתייעצות שתכלולגם את קריאת הדו"ח שקיבלת. בכל מקרה, ההחלטה היא שלך בלבד ולא תלויה במה שנכתב כאן. בהצלחה וסעי בזהירות.

                        • תקשיבי לעצמך, רק לעצמך
                          דוד, מתנדב בתנועה | 03/09/2010 15:22

                          את כותבת בהודעתך הראשונה כך: (העתקתי בהעתק והדבק) הפלאפון היה בתוך הקסדה צמוד לאוזן. הפקחית הורתה לי לעצור וברגע העצירה הטלפון צלצל ועניתי ואמרתי אני אדבר איתך מאוחר יותר והיא נתנה לי קנס על השתמשות בטלפון בזמן תנועה. זהו, עד כאן, מספיק. הפלאפון היה בתוך הקסדה. זה מספיק בכדי להצדיק את הדוח שקיבלת. אני לא יותר טוב ממך ולא חושב עליך רעות או טובות וזה גם לא חשוב. את ביצעת את העבירה בעצם זה שתקעת את הטלפון לתוך הקסדה. ברגע שתביני את זה תביני את הדוח שקיבלת. בכלל אין שאלה אם דיברת, אם הטלפון צלצל ועד כמה הפקחית חכמה או טיפשה. שנה טובה לך. תלמדי את השיעור בכדי שלא תאלצי לשלם שוב. בפעם הראשונה זו טעות, בפעם השניה זו טיפשות.