שכחתי להוסיף...

  • הפעלת שלילה על תנאי
    אור | 22/08/2010 11:11

    שלום, *קיבלתי דו"ח תנועה (500 שקלים ו-6 נקודות) מניידת על סע' 37 - נסיעה כנגד כיוון התנועה (במקום ספציפי שרבים טועים בו, יציאה מחניית חול בה חונים מדי יום עשרות רכבים כאשר ביציאה מהחניון אין שלט שהפניה ימינה אסורה כיוון שזהו לא מקום חניה מוסדר, אלא מסתמכים על כך שכל אחד יזכור שהוא ברחוב חד סטרי - בזמן שניתן לי הדו"ח עברו 12 רכבים על אותה עבירה, השוטרים יודעים שהמקום בעייתי ולכן אורבים שם) *יש לי ארבעה חודשי שלילה על תנאי (כאשר התנאי הוא לתקופה של 3 שנים). העבירות עליהם קיבלתי את השלילה על תנאי הינם: סע' 49 - אי שמירת רווח, וסע' 21ב(2) - התנהגות ברכב שגרמה נזק. אני לא יודע אם בעת מתן הדו"ח השוטר העלה אותי במסוף, כיוון שאם אני לא טועה, לא היה לו מחשב בניידת, אלא הוא עבד רק עם דפים וקלסרים. יש לי שתי שאלות: 1. האם יש טעם לבקש לקבל אזהרה במקום הדו"ח (אני עומד בתנאים של אזהרה: יש 5 שנים רשיון ובשנתיים האחרונות לא קיבלתי דו"ח תנועה), בפרט שהמקום בעייתי וכ"כ הרבה רכבים טועים בו? 2. האם יש קשר בין העבירות עליהם קיבלתי שלילה על תנאי לבין העבירה הזו? יכול להיות שאם יעלו אותי בתחנת משטרה יגלו שיש לי שלילה על תנאי ויפסלו לי את הרשיון? השוטר לא אמר לי שום דבר במקום, אלא רק נתן את הדו"ח. ושוב כאמור, העבירה אותה קיבלתי כעת בדו"ח זו לא העבירות עליהם קיבלתי שלילה על תנאי. אשמח מאד שמישהו יאיר את עיניי, כי אני לא ממש מתמצא בנושא.

    • שכחתי להוסיף...
      אור | 22/08/2010 11:33

      שכחתי להוסיף שאני כבר בשנה השלישית והאחרונה לתנאי. ובנוסף, עדיין אני לא יכול לשלם באתר אינטרנט או בטלפון על הדו"ח, והדו"ח ניתן כבר ביום רביעי, מה זה יכול להיות והאם יכול להיות קשור לפסילה על תנאי?

      • אתה חולם על אוטופיה
        דוד, מתנדב בתנועה | 23/08/2010 06:29

        אתה חולם על מצב שבו יד ימין תדע מה יד שמאל עושה ותתנהג בהתאם. התנאי שלך יופעל רק אם תגיע לבית משפט אינך זכאי/עומד בתנאים לאזהרה כי: תנאי ראשון- מודה בעבירה תנאי שני - ותק בנהיגה 10 שנים תנאי שלישי - 5 שנים ללא עבירת תנועה ו/או אזהרה מבחינתי, אני מבקש שתעיין בעבר התעבורתי שלך ותנסה להפיק לקחים וללמוד מהם. אתה נוהג באורח מסוכן, קודם לכל מסוכן לעצמך. אנא ממך, הפסק לבצע עבירות בכביש. חוקי התנועה נכתבו בדם, תשתדל שזה לא יהיה הדם שלך או דם של אחרים שיהיה על ידיך. לקראת החגים והימים הנוראים זה זמן טוב לחשבון נפש.

        • תגובה לדוד - חשוב לי שתקרא
          אור | 23/08/2010 09:38

          דוד שלום, על אף שזה נראה שאני איזה עבריין מדובר בחוסר מזל בשני המקרים. אני נהג זהיר ותמיד מקפיד על חוקי התנועה. ולכן אני מבקש להיזהר בלשון כשאתה רושם שאני נהג מסוכן ומסכן ולהיחפז להסיק מסקנות. אבקש ממך לקרוא את שני המקרים ולהבין את מה שקרה: *בפעם הראשונה קרתה לי בהסח דעת של רגע, בעת עמידה בפקק, התנגשות קלה ביותר עם הרכב שלפניי (כמו שקורה מאות פעמים ביום בכל הארץ וכמעט תמיד זה מסתיים בהחלפת פרטים), אלא שמי שנכנסתי בו שאמר שהוא מרגיש מצוין ופשוט נחליף פרטים בשביל לקבל החזר על עבודה במוסך (מדובר על נזק פעוט ביותר, מקס' מאות שקלים בודדים) - ואותו אדם החליט לנצל את המצב, הלך לביה"ח והתלונן על כאב ברמה 8 מתוך 10, הגיע למשטרה ונתן להם עדות הפוכה לחלוטין - שהגעתי נגד כיוון התנועה וחסמתי אותם, לא הקשבתי לתמרור תן זכות קדימה וכו' - דבר שכאמור אין לו שום קשר לבין מה שהיה במציאות (ויש איתי עד שאמר זאת גם). אך המשטרה החליטה להעמיד אותי לדין, על דברים שלא עשיתי וקבעו לי 4 נקודות ו4 חודשי שלילה על תנאי למשך 3 שנים. זהו המקרה הראשון. המקרה השני עליו דיברתי בפורום זה: ברחוב חד סטרי רחב, יש שלט רח' חד סטרי בכניסה לרחוב. באמצע הרחוב ישנה חניית חול בה חונים מידי יום עשרות רכבים. נכנסתי לחניה, ורק כעבור כמה שעות חזרתי לצאת ממנה, כאשר אני לא מכיר את האיזור, וביציאה מהחנייה אין שלט המורה שהפנייה ימינה אסורה, או לחילופין שמותר לנסוע שמאלה בלבד. חשוב לציין שהפנייה שמאלה מובילה לכביש מהיר בלבד ואילו הפניה ימינה מחזירה לתוך העיר. לאחר כמה שעות לא זכרתי שמדובר ברח' חד סטרי, בפרט עקב נסיבות העניין, ובפרט לאחר שראיתי רכב אחר רכב נוסע הפוך לתנועה באותו הרחוב - רחבים שיוצאים מאותה חנית החול. נסעתי כאמור הפוך לתנועה וכאשר יצאתי עצר אותי השוטר והראה לי את השלט. הייתי המום, לא היה לי מושג שנסעתי נגד כיוון התנועה, מה גם שהראיתי לשוטר שבמהלך שיחתו עימי עברו 12 !! כלי רכב ועברו את אותה העבירה, ולכן ראיה שיש בעיה במקום. הוא אמר שבחניית חול לא צריך להיות מוצב שלט שאוסר על הפנייה ימינה. אני רק רוצה לציין שאם כ"כ הרבה כלי רכב עשו את אותה עבירה בזמן כה קצר, סביר מאד להניח שמדובר בטעות חוזרת ונשנית של כולם, יש בעיה במקום, רוב רובם של האנשים לא יסעו ברחוב חד סטרי הפוך במודע. מה גם שבזמן שהשוטר נתן לי את הדו"ח הגיעה קבוצת אנשים שהתעניינה והייתה בהלם כשהבינה על מה הדו"ח, שכן הם אמרו שגם להם לא היה מושג שמדובר ברחוב חד סטרי והם תמיד רגילים לנסוע הפוך לתנועה. אז דוד - אני מבקש ממך לפני שאתה שופט שאני נהג כה מסוכן, תדע את העובדות לאשורן. לא הייתי בשום פנים ואופן נוסע הפוך לתנועה לו היה לי חשש שמדובר ברחוב חד סטרי ולו הקטן, וכאמור וודאי שלא הייתי בכוונה נכנס ברכב מלפניי לו דעתי הייתה מוסחת לרגע. אני תמיד מקפיד על נסיעה לפי החוק, ולכן זה כה כואב לי. לטעמי מדובר בשני מקרים חסרי מזל - במקרה הראשון, מה שכמעט תמיד עובר להחלפת פרטים או מקס' להפעלת ביטוח במקרה הגרוע, אצלי נגמר במשפט. במקרה השני, מתוך עשרות רכבים שנוסעים הפוך תנועה אני נעצרתי במקום שבעייתי להבין האם מדובר ברח' חד סטרי אם לאו כאשר אתה כבר באמצע הרחוב ומגיע אחרי כמה שעות.

          • קראתי בעיון ובאמפטיה
            דוד, מתנדב בתנועה | 23/08/2010 14:18

            אני לא שופט אותך, אני רק קורא מה שכתבת בית משפט שפט אותך והרשיע אותך שוטר ראה אותך עובר עבירה ורשם לך דו"ח אני לא מאשים/האשמתי אותך בשום מחדל או מעשה קח בחשבון שחוסר תשומת לב לפרטים יכול להכניס אותך לבעיה האמירה שלא זכרת אחרי כמה שעות שהרחוב הוא חד סיטרי, אינה תרוץ האמירה שרבים עושים את אותה עבירה, גם היא אינה תירוץ עליך להסיק את המסקנות המתבקשות. לדעתי, אתה לא שם לב לפרטים ולכן נפלת פעמיים בפח שוב, שים לב: אני לא שופט אותך, אני רק קורא מה שאתה סיפרת לגבי עברך התעבורתי עכשיו, קרא בבקשה שוב את המסרון הקודם שלי, עד הסוף.

            • תגובה לדוד
              אור | 23/08/2010 19:43

              ראשית, אני מקבל את דבריך. הדבר שהפריע לי זה ההחלטה שאני נוהג באורח מסוכן, דבר שאני לא עושה. אני מסכים איתך שזה שכולם עושים זה לא תירוץ, ויכול להיות שלא שמתי לב לפרטים הקטנים זה מה שהפיל אותי בפח. מסכים איתך בהכל. מה שכן, אני חושב שכדאי להיות יותר זהיר כשאומרים על אדם שהוא נוהג באורח מסוכן. כי כל מאמציי הם שלא לנסוע באורח שכזה. קיבלתי את דבריך.

              • יש לך הרשעות קודמות
                דוד, מתנדב בתנועה | 23/08/2010 23:53

                זה מספיק בכדי לקבוע בהחלטיות גמורה שאתה אינך נוהג כחוק. תשאל כל נהג והוא יתוודה בפניך שלא על כל עבירה תופס אותו שוטר ורושם לו דו"ח. המסקנה היא שאתה מבצע הרבה יותר עבירות מנהג אחר, נורמטיבי, שהוא לא צדיק הדור, אבל לא נתפס. תנסה למצוא נתון סטטיסטי ותראה שכמות הדו"חות ביחס לכמות העבירות היא זניחה. שוב: לא על כל עבירה חוטפים דו"ח. מי שיש לו שובל של עבירות הוא נהג עבריין.

    • משמעות פסילה על תנאי
      עו"ד אנושי אלי | 22/08/2010 14:05

      אור, קודם כל לא ניתן לבקש המרה באזהרה לאור העבר התעבורתי שלך. מעבר לכך פסילה על תנאי מופעלת על ידי שופט ולא שוטר וכך רק אם מוזמנים לדיון משפטי בגין עבירת תנועה ניתן כחלק מהעונש להפעיל את התנאי. קנס בלבד לא מפעיל תנאי.(בניגוד להזמנה לדין והרשעה בו). סע לשלום ובזהירות, אלי אנושי - מנהל פורום תעבורה.