ייצוג בשימוע אצל בחון תנועה.

  • שימוע לאחר תאונה וייצוג משפטי
    סיגל | 21/08/2010 23:27

    האם בשימוע אצל בוחן תנועה לאחר תאונת דרכים ללא נפגעים בגוף רק ברכוש, ניתן או מומלץ וצריך להגיע עם עו"ד

    • ייצוג בשימוע אצל בחון תנועה.
      אסף מירוז, עו"ד | 22/08/2010 01:19

      לא ברור למה יש שימוע בתאונה מסוג זה. כדאי לברר מראש למה את בדיוק מוזמנת, האם לשימוע או לחקירה?. ככלל, שימוע הוא הליך מינהלי בו לכל אדם יש זכות לפי חוק להיות מיוצג. לדעתי,על אף שהייצוג אינו הכרחי, רצוי מאוד להיות מיוצג, בעיקר כשתוצאת השימוע עלולה להיות פסילת רישיון או נהיגה או סנקציה מהותית אחרת.

      • המשך חקירה עדות לאחר תאונה
        סיגל | 22/08/2010 12:17

        בוחן התנועה לקח את הרשיון ונתן לבני רשיון נהיגה זמני והזמינו לאחר 3 ימים , להמשך חקירה/ עדות ת מגלישה באתר הבנתי שהוא כנראה בהליך של שימוע (בגלל הקפדה על גורם הזמן) לכן רשמתי שימוע האם במצב כזה גם צריך וכדאי עו"ד

        • חשוב מאוד להיוועץ עם עו"ד בשלב החקירה
          עו"ד אנושי אלי | 22/08/2010 14:07

          סיגל, שלב החקירה הנו חשוב ביותר ויש חשיבות עליונה להיוועץ עם עו"ד, שכן כמאמר המשפט הידוע, כל מה שאומרים בחקירה ישמש את החוקר והתביעה אחר כך בבית המשפט כנגד הנחקר/נאשם - זו גרסתו ואין אפשרות לתקנה אחר כך. אז לתשומת ליבכם. עו"ד אלי אנושי - מנהל פורום תעבורה.

        • נהג חדש???
          דוד, מתנדב בתנועה | 23/08/2010 06:33

          אם בנך הוא נהג חדש כהגדרתו בחוק, כלומר, פחות מ- 3 שנים ר.נ., הבוחן רשאי לפסול לו את הרשיון ולהחזיר אותו אחורה, ללימוד נהיגה, תיאוריה, טסט ו"נהג חדש" כולל תקופת ליווי לשידור נוסף של 3 שנים. תסיקי מסקנות בעצמך.