מיהו נהג שיכור?

  • נהיגה בשכרות
    אמיר | 21/08/2010 20:36

    לאחר יציאה ממועדון עברתי בדיקת אלכוהול באמצעות הינשוף.1.בדיקת מאפיינים שעברתי התבצעה ללא גילוי שכרות מצידי.א. עצמתי עיניים, ידיים צמודות לגוף ורגליים צמודות אחת לשנייה, הרמתי ראש למעלה ועצמתי עיניים ועמדתי ללא תנועה עד להוראת השוטרת.ב.הלכתי 9 צעדים עקב בצד אגודל תוך כדי שכל צעד אני סופר בקול רם( 9 צעדים סה"כ) ולאחר מכן הלכתי בחזרה באותה הצורה.ג. נגעתי באפי כשעיניי עצומות עפ"י הוראות השוטרת. ( לשמאל או לימין).ד. לאחר הבדיקה  שאלתי את השוטרת איך הייתי והיא אמרה שהייתי בסדר גמור.2.א.אחרי המתנה של 10-5 דקות עשיתי בדיקת ינשוף. בבדיקה יצא 330. אמרתי שהדבר אינו אפשרי וביקשתי בדיקה נוספת.ב. גם אני וגם חבר שנכח  איתי במקום שמענו, שמנהג אחר שהוא נשלח לעשות בדיקה נוספת בינשוף אחר שנמצא במקום , מאחר ולטענת השוטרת שבדקה אותו המכשיר שהוא ואני נבדקנו בו לא היה מכוייל.ג. השוטרת שבדקה אותי סירבה לאשר לי בדיקה נוספת, למרות שלא היה תור ארוך בכלל במקום.ד. השטרת אמרה לי שיש לי אפשרות ללכת לבי"ח ולבצע בדיקת דם.ה. נאלצתי להמתין כ50 דקות עד שסיימו למלא את הטפסים ונקראתי לשבת עם הקצין האחראי.ו. כשישבתי עם הקצין האחראי בניידת ביקשתי ממנו להיבדק בבדיקת דם, הקצין אמר, שזה לא משנה , עבר יותר מידי זמן והבדיקה לא תהיה קבילה.מה לעשות עכשיו? לצורך העניין, אני יודע שאתם לא השופטים אבל הייתי בשליטה מלאה, ללא שום סחרחורת, חוסר יכולת להתמקד או להתפקס. הייתי בסדר גמור. חבר ששתה כמוני( מדובר על ליטר בירה ב 4 וחצי שעות! לאדם שמשקלו 87 ק"ג! חברי שוקל 65ק"ג) עבר את הבדיקה בינשוף השני ללא בעיה!מרגיש שאני הולך לחטוף ולא שבצדק.אודה לעזרתכם

    • מיהו נהג שיכור?
      אסף מירוז, עו"ד | 22/08/2010 01:44

      אני מתרשם שנגרם לך עוול קשה במקרה המתואר. לפי פס"ד עוזרי שניתן ע"י בית הדין לתעבורה בירושלים בהרכב נדיר של 3 שופטים, רף המינימום להגדרת נהג שיכור הוא 400. מתברר (לא רק בנושא זה) שמשטרת ישראל מתייחסת לפסיקת בתי המשפט באופן סלקטיבי למדי. המשטרה קבעה שמבחיניתה רף המינימום הוא 290. נכון שהוגש ערעור על פסק הדין, ויכול להיות שהיכולת הנבואית של המשטרה מאפשר לה לדעת את הפסקיה בערעור עוד בטרם עת... מבלי להיכנס לפרטים, לדעתי, יש לך טיעונים משמועתיים למשפט, ובעיקר לצורך ביטול הסנקציות המינהליות (פסילת הרישון והחמרת הרכב) שאני משער שננקטו נגדך. מומלץ שתפנה ליעוץ משפטי בדחיפות על מנת לשקול את כל החלופות.

    • אמיר שאלתך ספציפית ואכן הכי טוב שתפנה ליעוץ משפטי אישי.  לת
      עו"ד אנושי אלי | 22/08/2010 14:15