תשובה / תשובות

  • שאלה לגבי אזהרה בתנאי העדר רישום קודם
    גיא | 20/08/2010 02:14

    היי, קיבלתי בנתב"ג אזהרה משוטר על עצירת רכב באופן שיש בו משום הפרעה לתנועה בניגוד לתקנה 71 (1) לתקנות התעבורה סעיף 5938. ברצוני לדעת האם ניתן לבטל אזהרה? וכיצד? שמתי לב למספר טעויות טכניות הכתובות בדו"ח. ראשית, ישנה טעות במספר רשיון הנהיגה שלי. שנית, מספרו האישי של השוטר הינו 1111111. בנוסף כתב היד בסעיף נסיבות מיוחדות של המקרה איננו ברור.כאשר השוטר ניגש אליי, הוא לא חבש כובע משטרה (מתועד בוידאו).למי פונים כדי לבטל אזהרה? בניגוד לטופס של דו"ח רגיל, אין נספח של ערעור. האם טעות במספר רשיון הנהיגה יכולה לבטל את האזהרה? האם על שוטר לחבוש את הכובע משטרה כאשר הוא בתפקיד? כיצד ניתן לברר כי המספר האישי של השוטר אכן אמיתי (כי 1111111 לא נראה אמיתי)?תודה מראש,גיא.

    • תשובה / תשובות
      דוד, מתנדב בתנועה | 20/08/2010 09:04

      קודם לכל: תנאי ראשון לאזהרה הינו הודאה באשמה של הנהג. ברגע שתערער על האזהרה, ימירו לך אותה בדו"ח למהדרין שעליו תוכל לבחור להישפט, מה שנקרא "ברירת משפט". סעיף שני: שוטר ללא כובע עובר עבירה משמעתית והמשטרה יכולה לטפל בו בדיון משמעתי. זה לא פוסל את הדו"ח שלוש: מתנדבים נוהגים לרשום מספר אישי 1111111 כזהוי למתנדב. כיום יש לכל מתנדב מספר אישי כמו לשוטר ולפיכך גם כאן הוא עבר עבירה משמעתית, אבל לא ברמה שמבטלת או פוסלת דו"ח. ארבע: אם מספר ר.נ. שלך שגוי, לא יהיה ניתן לשייך את הדוח אליך שאלה לסיום: לא היה יותר פשוט לעצור במקום שאינו מפריע לאחרים וע"י כך להימנע מכל הפלונטר הזה?

    • אם לא היית מפריע לתנועה ..........
      גיא "אנשים באדום" | 20/08/2010 17:28

      אתה מתחיל מהסוף ......... השוטר לא חבש כובע ........ ואני שואל בבקשה למה להפריע לתנועה ? דבר העלול לגרם לתאונה, גם "רק שפשוף" זה בלבול מוח ....... אם קיבלת אזהרה זה אומר שאתה מודה בעבירה. אם אתה רוצה לערער על כך האזהרה תהפוך לדוח רגיל. בהנחה שתלך למשפט, מה תגיד לשופט ? שהשוטר לא חבש כובע ורשם מספר אישי פיקטיבי ?! זה יעלה לך פי כמה מאשר השוטר יקנס על השטויות שעשה. אתה יכול לכתוב למפקדו של השוטר על טענותיך אבל שלא תחשוב לערער על המתנה שקיבלת ! הקנס על עבירה זו בדוח רגיל 250 שח. שם היחדה רשום בפינה השמאלית בראש הדוח והכתובת בגב הדוח. נהג באחריות ותגיע ! אם גם אצלך בוער נושא הקטל בכבישים וברצונך לתרום למען צמצום האסונות בדרכים, אני מזמין אותך להצטרף אלי לפעילות במסגרת עמותת "אנשים באדום" http://anashimbeadom.org/ גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com