חוקי

  • שני דוחות חניה בהפרש של שעה
    לימור | 19/08/2010 19:02

    שלום, קיבלתי שני דוחות חניה באותו היום בהפרש של שעה בלבד על חניה באדום לבן. על השמשה של הרכב היה דוח אחד בלבד לתשלום בגובה 250 ש'. את הדוח שילמתי בזמן ושכחתי ממנו. בינתיים קיבלתי הודעות בדואר רשום ולא לקחתי את הדואר. גם לא ידעתי שמדובר בדוח נוסף. כאשר הלכתי לקחת לבסוף את הדואר הרשום הסתבר לי שמדובר בדוח נוסף. מאחר ולא שילמתי אותו בזמן אני צריכה לשלם עכשיו הוצאות גביה. הטיפול הועבר למשרד עו"ד והקנס הוכפל והם לא מוכנים לבטל את הדוח וטוענים שאין באפשרותי להישפט. האם זה נכון? האם הפקח יכול לרשום 2 דוחות על אותה עבירה בהפרש של שעה בלבד? האם יש מה לעשות ?

    • חוקי
      דוד, מתנדב בתנועה | 20/08/2010 09:05

      אם הפקח היה יותר חרוץ יכולת לקבל עוד כמה, במרווחים של שעה

      • מדינה שעושקת את האנשים. לא אתפלא אם הפקח מקבל כסף
        לימור | 20/08/2010 09:46

        על כל דוח נוסף שהוא כותב. זאת חוצפה שאין כדוגמתה. דרך אגב- זה יפה שאתה מתנדב, אבל לא כדאי שיהיו עוד מתנדבים כמוך. אתה מצדיק התנהגות כוחנית ונצלנית של הפקח. אני מציעה לך ללכת לחפש תחביבים אחרים ולא להקשות עלינו את החיים. החיים במדינה הזאת גם ככה קשים. גועל נפש של חוקים יש לכם. אני מקווה שאתם ישנים טוב בלילה אחרי שאתם עושקים את האנשים שעובדים קשה בשביל כל שקל. שתהיה לכם שנה טובה ומלאה בדחות "חוקיים".

        • למה מגיע לך רק דוח אחד אם הפרעת במשך כמה שעות ?
          גיא "אנשים באדום" | 20/08/2010 12:04

          לימור, תרשי לי להניח שחנייתך הפריעה מאוד ולכן קיבלת יותר מדוח אחד. הפקח לא נטפל לרכבך סתםםםםם. למה את נטפלת לדוד המתנדב בתנועה שעושה את עבודתו (כמו כל שאר הקולגות שלו) כי שהתנועה תזרום ללא הפרעה תוך עיכוב נהגים עבריינים, ואינך שואלת את עצמך "בעצם למה חניתי באדום לבן ?" האם המצפון לא העיק עלייך כשרכבך הפריע לאחרים ? אם כבר חונים באדום לבן ..... לכמה דקות .... לא נראה לך? אבל לשעתיים ??????? הפקח / השוטר עושה את עבודתו בהתאם לנסיבות שהוא רואה באותו זמן. הוא לא מקבל בונוסים, שעות נוספות או צ'ופרים על כמות מסוימת של דוחות. הפקח הנ"ל כנראה בעל מודעות לנושא וכנראה שהחניה שלך "עשתה לו את זה" עד כדי רישום יותר מדוח אחד. אני נזכר במקרה שרכב חנה בחנייה פרטית של נכה (סביר? אז למה כל כך הרבה מאיתנו מרשים לעצמם לחנות שם?) במשך כמה שעות ! תחשבי על אותו נכה (ולא אתאר את מצבו....) מה היה צריך לעשות ולעבור כדי למצוא חניה ולהגיע לביתו. ואלו דבריי לגבי עבירות חניה, ולמה אנו ממרשים לעצמנו לעבור באדום, לא לתת זכות קדימה, להחזיק בנייד בנהיגה, לא לציית לתמרורים וכד' ? ל-מ-ה ? תזכרו שעבירת תנועה גורמת לתאונה = אסון ! זכרו שהמשפחחה מחכה לכם בבית ! ושאלה לסיום לימור, אם היית מקבלת רק דוח אחד היתכן והיית חונה שוב באדום-לבן? עכשיו אני בטוח שלא ! דרך אגב אם היית ניגשת לדואר אם קבלת ההודעה הראשונה היית חוסכת הרבה ........ תודה לתשומת הלב ושיתוף הפעולה. נהג באחריות ותגיע למשפחה שבבית! אם גם אצלך בוער נושא הקטל בכבישים וברצונך לתרום למען צמצום האסונות בדרכים, אני מזמין אותך להצטרף אלי לפעילות במסגרת עמותת "אנשים באדום" http://anashimbeadom.org/ גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

          • חנייתי לא הפריעה לאף אחד כיוון שהייתה במגרש חניה
            לימור | 20/08/2010 16:04

            של הרכבת בנתניה. יש מספיק מקום למכוניות לעבור, ובשעה 7:50 בבוקר החניון כבר מלא ואין יותר איפה לחנות. גם סכום של 250 ש' זה סכום גבוה מידי לעבירה כזאת. זה לא מקום שמסכן או מפריע בכלל. זו סתם דרך לגבות כסף מאנשים ולמלא את קופת העירייה. דוד פשוט מצדיק את התנהגות הפקח.הוא אולי פקח של העירייה, אבל ממש לא פיקח. האם יש לך מושג כמה שעות אני עובדת כדי לממן את הקנסות הללו? דרך אגב, אם הייתי חונה בחנייה של נכים, אני בהחלט מסכימה שהייתי אמורה לקבל קנס גבוה. מעולם לא עשיתי זאת ולא אעשה זאת. אני גם לא מבינה את אותם אנשים שמרשים לעצמם לחנות בחניית נכים. וגם אציין שאני שומרת חוק באופן קבוע ואין לי שום עבירות תנועה. במקרה שלי- זו סתם הטפלות לשמה של הפקח. ולעיניין דוד- שלא יצדיק סתם פקח מטומטם, אם אינו יודע את הפרטים. אני עובדת מאוד קשה כדי להרוויח את הכסף, לא גונבת מאף אחד ומגדלת ילד לבד. אני חוסכת היכן שאני יכולה, ופתאום מגיע מישהו ומכניס לי יד לכיס. אם היה שם לי על החלון 2 דוחות, ניחא. אבל בכוונה הם שמים דוח אחד, כדי שתגלה מאוחר מידי שכתבו לך עוד דוח. אין כאן שום תמימות של הפקח. הוא פשוט בן אדם רע. גם ככה קשה לחיות בארץ הזאת. רק הגנבים חיים כאן טוב, וביניהם הפקח. ושוב- העיקר שהוא ישן טוב בלילה, והחוק לצידו. הוא קנה לילד שלו שולחן כתיבה ותיק חדש לשנה הבאה. אני לא. אולי בגלל שהכסף שלי הולך לעירייה. המדינה הזאת פשוט מגעילה !!!

            • תגובות ללימור
              גיא "אנשים באדום" | 20/08/2010 17:04

              לימור, אני "השוטר הרע" (כמתנדב) שנותן דוחות ובדרך כלל לא מוותר. אני רואה לנגד עיני את העבירה עצמה, את הסיכון שבה, אם נגרמה הפרעה וכד'. את בעצמך מודה שהחניון היה מלא ולא היה יותר מקום..... אז למה חנית באדום לבן ? למה את לוקחת סיכון במודעות ואח"כ ....... מה הקריטריונים שלך לקביעת גובה הקנס ? אני חושב ומקווה שאם הקנס היה כפול אף אחד לא היה "חושב בכלל" לבצע עבירות תנועה. כאשר הפקח רשם את הדוח, הוא לא ידע כמה שעות את עובדת, מה שמו של הילד ושאת אם חד הורית. אז כך שלכל הנסיבות האישיות אין כל קשר לעניין. אם את עובדת קשה בשביל הכסף אז תשמרי עליו ואל תקחי סיכונים שעלולים לפגוע בך. אם היית לוקחת את הדואר בזמן, (היית חוסכת את הקנסות) היית רואה שקיבלת עוד דוח. ואני הייתי הולך לעיריה יושב להם במשרד ומבקש הסבר הגיוני לדוח הנוסף שקיבלת בדואר. אני מבין את מצבך אבל לצערי ........... נהג באחריות ותגיע ! אם גם אצלך בוער נושא הקטל בכבישים וברצונך לתרום למען צמצום האסונות בדרכים, אני מזמין אותך להצטרף אלי לפעילות במסגרת עמותת "אנשים באדום" http://anashimbeadom.org/ גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

          • עוד משהו לגיא-
            לימור | 20/08/2010 16:12

            אני לא ידעתי כלל שקיבלתי 2 דוחות. היה לי על החלון דוח אחד ואותו שילמתי. לאחר שכבר הוצאתי את הדואר הרשום, גיליתי שיש לי דרישה לתשלום של הדוח. עדיין חשבתי שמדובר באותו הדוח ומדובר בטעות. התקשרתי אליהם ואמרתי שכבר שילמתי את הדוח, ואז אמרו לי, ששילמתי את הדוח של 9:05 ויש לי דוח נוסף משעה 10:08. ולשאלתך- מספיק לי דוח אחד כדי ללמוד את השיעור. אני לא קשת הבנה. הפקחים פשוט עושים את זה בכוונה. הם עובדים בשיטת המצליח. בקשר לשאר הדוגמאות שנתת על אור אדום ואי ציות לתמרורים- אתה צודק בהחלט.אני לא נמנית עם האנשים שלא מצייתים לחוקי התנועה.

            • חבל שאת מרגישה כך
              דוד, מתנדב בתנועה | 20/08/2010 17:11

              הבעיה שלנו, של כולנו, היא שאנחנו רואים עבירות של אחרים כעבירות שמצדיקות דוח ואפילו אומרים "איפה המשטרה כשצריך אותם?". אני לא בעד הפקח ובטח שלא נגדך, רק אמרתי שהפקח פעל בהתאם לחוק. לתשומת ליבך, כל חוקי התנועה, בדגש על המילה כל, נכתבו בדם. זה שאת משחררת את עצמך מחוק מסוים, לא מחייב אף אחד אחר. אנחנו גם לא קובעים את גובה הקנסות. הכנסת קובעת. גובה הקנסות נקבע כך בכדי להרתיע. הקנס היה 100 ש"ח ואנשים חנו חופשי באדום-לבן ובחניית נכים. מרגע שהעלו את הסכום, העבירות פחתו. כנ"ל לגבי שימוש בטלפון סלולרי. מצידי ואני בטוח שגיא יסכים איתי, אנחנו מעדיפים שלא תהיינה עבירות תנועה ולא יירשם אף דו"ח תנועה. ובא לציון גואל. שבת שלום.

              • לגיא ודוד
                לימור | 20/08/2010 18:04

                אני חוזרת ואומרת שביצעתי עבירה, אבל לא הייתה שום סיבה לתת עליה שני קנסות (מלבד להעשיר את קופת העירייה). אני לא נגדכם (המתנדבים) ואתם בוודאי לא אשמים בשיקול הדעת של הפקח, אבל מכאן ועד להצדיק אותו... בסופו של דבר שילמתי 250 ש' ואשלם עוד כ-400 ש' לפחות, על עבירה שלא מצדיקה את המחיר הזה. זה נראה לכם הגיוני ? אני מאוד מקווה שאתם עומדים מאחורי מה שאתם כותבים ולא מחפשים סתם לתת דוחות, כמו אותו פקח טוב לב. שבת שלום.

                • גם אם לא נצדיק אותו, החוק מגבה אותו !
                  גיא "אנשים באדום" | 20/08/2010 18:27

                  אני חוזר - הסיבה למתן יותר מדוח אחד על אותה עבירה היא הימשכות העבירה מעל זמן סביר / הגיוני (זה סובייקטיבי). לגבי גובה הקנס כבר נאמר ....... גובה הריבית - תפני אל מי שאספה את הדואר באיחור, אין מי שיעזור לה לשנות את הסכום. ולסיום תשתדלי לא להפריע לתנועה, תשמרי על הכללים וחסכי לעצמך דברים מיותרים. נהג באחריות ותגיע ! אם גם אצלך בוער נושא הקטל בכבישים וברצונך לתרום למען צמצום האסונות בדרכים, אני מזמין אותך להצטרף אלי לפעילות במסגרת עמותת "אנשים באדום" http://anashimbeadom.org/ גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com