חניה על מדרכה

  • קנס - חניה על מדרכה
    שי | 18/08/2010 15:03

    קודם כל ברצוני לברך את האתר ואת התושובות המקצועיות. לאחרונה קיבלת דו''ח -- חניה על מדרכה 4 גלגלים בראשון לציון ליד המכללה . יש לציין שחניתי על חול והמרחק בין הכביש לגדר הקרובה היא 4 מטר (חנייתי צמוד לגדר). בתמונה שצורפה לדו''ח רואים בבירור שחניתי על חול. עפ''י ההגדרה התעבורתית אני מבין שכל שטח הנמצא בצידי הכביש ומשמש הולכי רגל נקרא מדרכה, בהתאם לזאת ניתן להסיק מהתמונה בבירור שהחול מצוי לאורך מרחק רב ואינו מאפשר מעבר להולכי רגל. האם ניתן לעשות משהו במקרה הזה? להשפט? לבקש ביטול דו''ח? בהתבסס על מקרים דומים שבעקבות אי האפשרות לפירוש החוק כמו במצב הנ''ל השופט ביטל את הדו''ח.

    • חניה על מדרכה
      עו"ד אנושי אלי | 19/08/2010 13:13

      שי, איני מאמין שגודל המדרכה וממה הנה עשויה, משנה את העובדה שזה עדין מדרכה ועדין אסור לחנות שם. אם יש איסור חניה במקום אז אסור לחנות, אולם אם ידוע לך כפי שאתה רומז על פסיקה ספציפית למקום החניה שלך שמותר לחנות - אז נסה מזלך בבית המשפט. בהצלחה, עו"ד אנושי אלי - מנהל פורום התעבורה.