פנה לפורום הנכון

  • דו"ח חניה ביום שישי בערב (לאחר כניסת שבת)
    elasticman | 17/08/2010 16:02

    שלום רב, לפני כשבועיים החניתי את רכבי בראשון לציון , בחוף היום בסביבות השעה 21:30 בערב , במאונך למדרכה הצבועה בכחול לבן. עם חזרתי לרכב בסביבות 23:30 , ראיתי דו"ח חניה על סך 100 ש"ח על כך שהחניתי את רכבי בכחול-לבן ללא תשלום על החניה. לאחר שיחה עם חבר עו"ד , נאמר לי שיש איסור בחוק ליהודים לעבוד בשבת , ועל - כן יכול להיות שהדוח אינו חוקי , אלא אם כן ניתנה סמכות מיוחדת לחברה הזו שעובדת טעם העיריה בראשון לציון והם אכן יכולים לתת דוחות חניה בשבת. אגב, אין שם שלט שמתריע על הצורך לשלם על חניה בשבת , עם זאת , בכניסה הקרוב ביותר לחוף , שם יש חניות נוספות , יש מחסום ובו עבד בן אדם באותן שעות מדוברות. אשמח לדעת איך אני יכול לברר על חוקיות הדוח הזה? אולי אתם יכולים לעזור לי? באתר עיריית ראשון מצויין שיש חברה עירונית הפועלת 24 שעות ביממה 365 ימים בשנה בשם "החברה לביטחון ולסדר ציבורי" , שזו חברה שהוקמה או מועסקת ע"י עיריית ראשון וכנראה שהם מחלקים את הדוחות , אינני בטוח לגבי זה. המון תודה מראש

    • פנה לפורום הנכון
      דוד, מתנדב בתנועה | 17/08/2010 23:36

      זה לא התחום של הפורום הנוכחי מצטער

      • לאיזה פורום ? קודש וחול ?  לת
        גיא "אנשים באדום" | 18/08/2010 07:22

      • איזה פורום יותר נכון מזה?!
        elasticman | 18/08/2010 08:00

        איזה פורום אמור לענות על השאלה הזו אם לא הפורום הזה?! להבנתי,זה בדיוק התחום של הפורום. אם לא , אנא הפנה אותי לפורום הרלוונטי... תודה שוב,ואם משהו כן יכול לענות לי , אני אודה לו.

    • אתה מתכון לחוק שעות המנוחה סעיף 7
      עו"ד אנושי אלי | 18/08/2010 12:04

      שים לב שאכן סעיף 7 בחוק שעות מנוחה מאשר שיום שבת הנו יום המנוחה ליהודי אך יש חריג בסעיף 12, המאפשר לשר העבודה לאשר עבודה במגוון תחומים כגון בטחון החיים והרכוש וכן שמירה על הכלכלה. להשמך ברור נשא פורום דיני עבודה. בהצלחה, עו"ד אלי אנושי - מנהל פורום תעבורה.

      • "חוק שעות עבודה ומנוחה" כמובן  לת
        עו"ד אנושי אלי | 18/08/2010 13:42