מהסוף להתחלה ,,,

  • דוח חניה ממשטרת ישראל
    תום | 12/08/2010 09:07

    שלום,קיבלתי דוח חניה בתל אביב לפני שנתיים וחצי ע"י משטרת ישראל,לאחר שהגשתי בקשה להישפט בתוך מסגרת 90 יום שניתנו לי, קיבלתי מכתב שסרבו בקשתי להישפט כיוון שהרכב אינו רשום על שמי והדוח ניתן לבעל הרכב, ואם ברצוני להישפט צריך לבצע הסבה של הדוח.שלחתי למשטרה מכתב כפי שביקשו מבעל הרכב וממני שאנו מסכימים להעברת שם הדוח, אך קיבלתי מכתב תגובה כי עבר זמן הבקשות ועלי לשלם כבר את הדוח, לקחו לי שנתיים להוכיח כי אכן ביקשתי להישפט בזמן ולאחר שהדוח תפח למימדי על בתשלום, הסכימו במשטרה להעביר את הדוח על שמי ולהוריד את הריביות וסכום הדוח ירד למחיר המקורי ואפשרות להישפט,הגעתי לבית המשפט והוא דחה את הדיון להקראה מול נותן הדוח (מתנדב במשטרה) , אך הדוח ניתן באיזור תל אביב בעוד אני תושב הדרום,כל נסיעה לבית המשפט הינה נטל רב במיוחד לאור העובדה שנסעתי רבות והוצאתי הרבה כסף על מנת לקבלת זכותי להישפט (זכות שכמעט שללו ממני). אני בטוח כי הדוח אינו היה מוצדק.אך אני רוצה להעביר את הדיון לדוח מחוץ לתל אביב ולאיזור מגוריי.הכיצד אוכל לבצע זאת.?אודה לכם לתשובתכם.

    • מהסוף להתחלה ,,,
      מיקו | 12/08/2010 09:28

      מדוע לדעתך ,הדו"ח ניתן לך ללא הצדקה ?

      • ללא סימנים בדרך
        תום | 12/08/2010 10:14

        במקום בו חניתי לא היה שילוט או סימני דרך, צבעים אסורים, ובבוקר נראה כי זהו כניסה לחצר אחורית, החנתי את הרכב ב 3 לפנות בוקר, בחוץ (במעבר של הכניסה לחצר אחורית) היה פח אשפה והסתיר את הכניסה, האיזור חשוך וללא תאורה. וגם כן בדוח כתב השוטר כי אין שילוט או סימון לאיסור חניה, אך בגלל שזוהי כניסה הוא רשם דוח.הכניסה יכולה להיות בכלל פיראטית והעיריה אולי לא מתירה להניח שילוט או סימון כביש האוסר חניה, כי לשאר הכניסות בבניינים דומים יש שילוט + תמרורים וסימנים המורים על איסור חניה  -  ובכלל מי נותן דוח לרכב חונה ב 5 לפנות בוקר???

    • העברת דיון בין מחוזות שונים
      עו"ד אנושי אלי | 12/08/2010 11:22

      תום, העברת מקום הדיון הנה רק בפניה לנשיאת בית המשפט העליון, ובפועל הדבר מתאפשר כמעט תמיד רק לצורך טיעונים לעונש - דהינו רק לאחר הודיה באשמה ולא נראה לי כי זו כוונתך. בעניין זה נקבע בפסיקה כי העברת דיון ללא הודאה בכל העובדות המפורטות בכתב האישום נעשית במקרים חריגים ויוצאי דופן בלבד. אם העבירה נעשתה באזור המרכז, הרי עד התביעה אף הוא מאזור המרכז, וסביר להניח שנסיבות המקרה אינן מצדיקות את הטרחתם של העדים לשם העדתם בבית משפט בדרום. בתי המשפט ציינו כי קושי של מבקש להגיע לבית משפט מסויים אין בו (במרבית המקרים) כדי להטות את מאזן הנוחות במידה המצדיקה העברת מקום הדיון בתיק. בהצלחה, עו"ד אלי אנושי - מנהל פורום תעבורה.

      • תודה רבה
        תום | 12/08/2010 12:19

        תודה רבה על ההתייחסות והתגובות!אם אפשר להוסיף שאלה האם לדעת הכלל - לפי הכתוב יש לי את הסיכוי לשכנע שופט שהדוח אינו מוצדק.? (אני דיי בטוח בצדקתי) צילמתי את איזור הדוח להציג בדיון כדי להמחיש את המצב, והאם יש צורך להוסיף עוד דברים?שוב תודה רבה !

        • חניה במקום אסור
          עו"ד אנושי אלי | 12/08/2010 14:53

          תום, איני יודע מה הסעיף והנסיבות בדו"ח, נסה לבדוק האם אכן מדובר בכניסה אסורה שנפרצה על ידי הדיירים, ברר זאת במחלקת ההנדסה של העירייה. באופן כללי אם אתה בטוח בצדקתך אמליץ לך לנסות ולפנות במכתב מפורט לראש מדור תביעות תעבורה ובקש לסגור את התיק - עשה זאת בטרם המשפט, על מנת שאם יסרבו תוכל להציג ממצאך (אם יש כאלו) בבית המשפט. בהצלחה, עו"ד אלי אנושי - מנהל פורום תעבורה.