חניה במקום אסור

  • חניה לפריקה וטעינה במפרצון המיועד לכך - קיבלתי דוח
    רועי | 11/08/2010 12:31

    שלום רב, מול חנות מחשבים יש מפרצון בו מותרת חניה לפריקה וטעינה. זאת עשיתי כשהבאתי לתיקון המחשב. כעבור רבע שעה יצאתי, עם המחשב המתוקן, ובינתיים קיבלתי דוח. האם זה יכול להיחשב כפריקה וטעינה ?האם הקנס (250 ש"ח) אינו גבוה מדי (מפרצון לחניה, ללא גרימת הפרעה לתנועה..). ברשותי תעודה המעידה על היותי בחנות. תודה.

    • חניה במקום אסור
      עו"ד אנושי אלי | 11/08/2010 13:04

      רועי, לא רשמת מי נתן את הקנס האם העירייה או המשטרה, בכל מקרה גובה קנס זה לא דבר שנקבע על ידי השוטר או הפקח - אלא בחוק. עצתי לך נסה לפנות ולהסביר ללגורם שאחראי לדו"ח שאכן העמסת מחשב על הרכב - לווה את מכתב ההסבר באישור מבעל החנות וקווה לטוב. בהצלחה, עו"ד אלי אנושי - מנהל פורום תעבורה.

    • פריקה / טעינה
      גיא "אנשים באדום" | 11/08/2010 13:30

      בוא נתאר לעצמנו את הסיטואציה: הפקח / השוטר מגיע למקום ורואה רכב חונה. האם היה שלט על כך ברכב ? האם הפעלת אורות מהבהבים ? הוא לא אמור לנחש שאתה פורק / טוען סחורה, הוא גם לא אמור לחפש אותך בחנויות באזור. הרי יתכן ואתה "הלכת לטייל / לקניות / לישון" ...... אם היה לך שלט כי אתה פורק אני מציע לכתוב מכתב לאגף הפיקוח. דרך אגב, למה לא הצצת לראות אם לא עושים לך "אמבוש" ? הקנס לא גבוה, לא נקבע ע"י רושם הדוח ונמוך מידי כלפי אלה שחונים במקום כזה והלכו לטייל ......... בכל מקרה ניתן לפנות אלי בכל שאלה / בעיה / הצעה בתחום. דבריי כאן הם הצעות מתוך נסיון וכמתעניין בתחום. דבריי הם לא יעוץ משפטי ובאים מתוך כוונה ורצון להגביר את המודעות לנושא, ולסייע במקרים שונים בהתאם לנסיבות. אם נפגעת מדבריי אני מתנצל על כך. נהג באחריות ותגיע למשפחה שבבית! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com