דוח חברה

  • דו"ח ללא אחריות בעל הרכב
    יניב | 09/08/2010 18:17

    שלום לעו"ד מה עושים במקרה של רכב חברה צמוד לעובד אשר רוצה לשלם את הקנס על נסיעה מהירה בעיר(80 קמ"ש) אך מאחר ואינו יודע מי נהג באותה העת(למרות שזה מישהוא שהוא מכיר) הוא לא רוצה לשאת באחריות מאחר ומדובר גם בנקודות ולא רק בקנס אציין שמאחר והוא התעלם מהזימון לחקירה משטרתית הקנס קפץ ל-5000 ש"ח מה ניתן לעשות כעת והאם ישנה דרך לא להגיע לנקודות בתודה מראש יניב

    • דוח חברה
      |עו"ד חקלאי. נועה | 09/08/2010 20:42

      יניב שלום - לא לגמרי הבנתי את הנתונים שסיפקת - אך אנסה להשיב - בתקווה שקלעתי לעובדות: אני מניחה שהגיע דוח על שם החברה שמלכתחילה היה על סך 3000 שח.8. נקודות. אם החברה היתה מודיעה מבעוד מועד (תוך 3 ח' מקבלת הדוח) מי ביצע את העבירה ומצרפת תצהיר מטעמו שהוא מודה שהחזיק ברכב במועד - הדוח היה מוסב על שמו - הקנס היה יורד אוטומית ל- 750 שח והנקודות היו נרשמות על שמו. לחלופין היתה החברה יכולה תוך 3 חודשים להגיש בקשה להישפט. לפי דבריך - כיוון שהקנס כבר גבוה יותר - אני מבינה שאחרתם את המועד. לכן הדוח ישאר על שם החברה. הדרך היחידה בכל זאת להעבירו היום על שם נהג - היא שהחברה תגיש בקשה לבית המשפט להאריך את המועד להישפט ותנמק היטב מדוע לא עשתה כן בזמנים הקבועים בחוק. הסיכוי היחיד להצליח בבקשה כזו - אם בכלל - זה אם יצורף לבקשה גם תצהיר של מי שמודה שנהג ברכב, ומבקש להסב הדוח על שמו. על פי חוק מי שמחויב בקנס זו החברה. היא זו "שהורשעה" בדין. אם בעל החברה רוצה לגבות מהנהג את הסך הזה כהחזר בגין הקנס - זה עניין בין החברה לבין העובד.... בדרך כלל כשחברה מסודרת נותנת לעובד רכב צמוד היא מחתימה אותו על תצהיר שכל דבר שקורה ברכב בתקופה הזו היא באחריותו. ואז אם מגיע דוח על עבירה שצולמה ברכב - אוטומטית החברה שולחת למשטרה דרישה להסב הדוח על שם הנהג ומצרפת את המסמכים הרלוונטים. כשהדוח יגיעעל שם הנהג - הוא יצטרך לשבור את הראש אם זה הוא נהג, אשתו, ילדיו, החברה או השכנה... בהצלחה