שפיטה בהעדר

  • נשפטתי ללא שזומנתי לפני כמה שנים על מהירות
    יוסי | 09/08/2010 15:35

    מצלמת מהירות צילמה אותי לפני כחמש שנים כאשר הייתי חייל צעיר. לא קיבלתי זימון למשפט. במקרה התברר לי שהיה משפט שאליו לא זומנתי וקיבלתי שלילה והיום אני פסול נהיגה. עד היום לא קיבלתי הודעה על כך. היום אני תלוי לפרנסתי בנהיגה. מה אני צריך לעשות? האם אני צריך לבקש בקשת ערעור על המשפט? האם אני צריך להפקיד את הרישיון במשטרה? יש לי רישיון על אופנוע. האם אוכל להמשיך לנהוג על אופנוע? בתודה מראש יוסי

    • שפיטה בהעדר
      עו"ד אנושי אלי | 09/08/2010 15:52

      יוסי, אתה נשפטת בהעדרך, ובאופן כללי מבלי להכיר את פרטי המקרה שלך, אציין כי לפניך 2 ברירות, האחת להגיש בקשה לביטול שפיטה בהעדר בבית המשפט שדן אותך והשניה להגיש ערעור לבית המשפט המחוזי תוך 45 יום מיום בו נודע לך על גזר הדין. ברור שמיום שנודע לך שאתה פסול - אתה פסול ואסור לך לנהוג, אך ימי הפסילה לא נמנים עד אשר תפקיד רשיון נהיגה תקף או תחליף רשיון (במקרה של אובדן או פקיעה) במזכירות בית המשפט שדן אותך לפסילה. שים לב שמדובר כעת בזמן פגרה והמזכירויות עובדות בין 09.00 ל-12.00 א-ה בלבד. עצתי לך, לצלם את התיק שלך, להפקיד רשיון נהיגה ולהתיעץ עם עורך דין כמה שיותר מהר כיצד לפתור את הבעיה. בהצלחה, עו"ד אנושי אלי -מנהל פורום תעבורה.

      • האם אפשר לנהוג באופנוע בזמן הפסילה?
        יוסי | 09/08/2010 18:02

        תודה על התשובה המקיפה. האם אפשר יהיה לנהוג באופנוע בזמן הפסילה?

        • הפסילה גורפת ללא "הנחות"
          גיא "אנשים באדום" | 09/08/2010 23:30

          הרי לא היית במשפט אז אין סיבה שהשופט נתן לך הקלות כלשהן. באופן עקרוני צריך לקרוא את החלטת השופט. דבריי כאן הם הצעות מתוך נסיון וכמתעניין בתחום. דבריי הם לא יעוץ משפטי ובאים מתוך כוונה ורצון להגביר את המודעות לנושא, ולסייע במקרים שונים בהתאם לנסיבות. אם נפגעת מדבריי אני מתנצל על כך. נהג באחריות ותגיע למשפחה שבבית! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com