תמרור דהוי

  • תמרור מוסתר ודהוי
    נעה | 08/08/2010 20:51

    נסעתי בדרך עירונית ברחוב העבודה באור יהודה, פניתי ימינה ואז עצרה אותי שוטרת כי נסעתי באין כניסה. באותה שניה הודיתי בעברה אבל משהו הציק לי. חזרתי לדרך בה נסעתי וגיליתי שהתמרור המורה על כך שאין פניה ימינה ששוליו אמורים להיות אדומים-שוליו דהויים ולבנים, וכן הוא מוסתר על ידי מטפס. 2 שלטי האין כניסה ברורים. צילמתי הכל. יש לי 2 עברות-אחת מ2007 ואחת מ2008-האם יש טעם לשלוח את התמונות, להודות בביצוע העבירה אבל לבקש ביטול של הדו"ח בגלל שהתמרור שמורה על איסור של פניה ימינה היה מוסתר ודהוי?

    • תמרור דהוי
      |עו"ד חקלאי. נועה | 08/08/2010 21:34

      מנסיוני פניה בנסיבות אלו למשטרה הינה די חסרת טעם.אפשר לנסות - אין מה להפסיד -אבל הסיכוי נמוך. מה שכן - אם את באמת חושבת שהתמרור לקוי ברמה כזו שלא ניתן להבחין בו בצורה סבירה בזמן אמת - אז אולי כדאי לך לבקש להישפט - וכשתגיעי לבית המשפט תוכל להציג התמונות לתובע משטרתי שאולי הוא ימליץ למפקדיו שיבטלו את הדוח - או יציע לך הסדר מקל - או שתראי לשופט את התמונות ואולי הוא ילחץ על התביעה לסגור את התיק או שיזכה אותך. זיכוי דורש הרבה אנרגיה - התייצבות ליום מענה ואחר כך התייצבות להוכחות. ואף אחד לא יכול לדעת מראש אם תזוכי או לא. שיהיה בהצלחה.

    • התמרור והודאה מלכת הראיות (או נסיכת הרשעות השווא)?
      עו"ד אסף מירוז | 09/08/2010 00:02

      לנועה בדרך כלל, אני בדעה שרצוי לשלוח מכתב בקשה בקשר עם דוח תנועה, כי אין מה להפסיד. במקרה שלך (אלא אם החלטת לוותר) דעתי שונה. לפי מה שכתבת, הדברים שאמרת לשוטרת מהווים הודאה או לפחות ראשית הודאה (לא ארחיב בשלב זה בהבדל בינהן), לכן, חשוב מאוד שלא תפלילי את עצמך בהודאה נוספת או בחיזוק הודאתך בפני השוטרת. בנוסף, הסיכוי של המכתב לסייע לך הוא קלוש ביותר. אינך עומדת בקריטריונים להמרה לאזהרה, ועל סמך ניסיוני, הסיכוי שעל סמך מכתב טוב ככל שאפשר,המשטרה תבטל דוח מסוג זה, שואף לאפס. האם לבקש להישפט? זו שאלה קשה. הדבר תלוי גם בעד כמה חשוב לך להימנע מלספוג את שש הנקודות ואת רישום העבירה בגיליון שלך. הקנס כשלעצמו (500 ש"ח) אינו מצדיק בשום מקרה ניהול הליך אפילו באופן עצמאי. העובדה שהודית בפני השוטרת יחד עם הגישה הרואה בהודאה מלכת הראיות (ולא נסיכת הרשעות השווא, כפי שהגדיר אותה פרופ' בועז סנג'רו, אחד המומחים למשפט פלילי) גורמים להערכה ראשונית שהסיכויים לזיכוי אינם גבוהים. הסבר: "הודאה כמלכת הראיות" משמעה, שהודאת הנאשם מכריעה את התיק לחובתו, אפילו אם התברר שלתביעה אין ראיות או שראיותיה פסולות, וזאת למעט חריגים מצומצמים ביותר שפרקטית כמעט שלא קיימים. יחד עם זאת, אני מציע שתעלי (או שתשלחי במייל) סריקה של הדוח שקיבלת יחד עם התמונות. יכול להיות שאפשר למצוא את הפרצה לזיכוי או להסדר עם התביעה. יחד עם זאת, קחי בחשבון שלאדם שאינו בעל מקצוע בתחום, קשה מאוד עד בלתי אפשרי לנהל בהצלחה הליך בביה"ד לתעבורה, ושאם תורשעי, השופט אינו כבול לברירת הקנס, והוא יגזור את עונשך (לאחר טיעונים לעונש) לפי שיקול דעתו. בהצלחה וסעי בזהירות.

    • הייתי במקום !
      גיא "אנשים באדום" | 10/08/2010 00:28

      אני תושב אור יהודה ומגיב קבוע כאן לגולשים ובתוקף "תפקידי" ביקרתי במקום כדי לבדוק את טענתך. אז אכן התמרור האוסר פניה ימינה דהוי ומוסתר. אין זה מהווה תירוץ / סיבה לפנות ימינה ולהיכנס ב"אין כניסה" כששני התמרורים שבמקום ברורים ובולטים. כמו כן היות התמרור במצבו זה לא יהווה זרז או יגרום לביטול הדוח. "אם כבר" אפשר להגיש בקשה להמרה לאזהרה, אלא שאינך עומדת בקריטריון של "ללא דוחות בחמש שנים האחרונות". אפשר לנסות ......... כמו כן, האם השוטרת ראתה שפנית לרח' המלאכה, כלומר היא ראתה אותך נכנסת ב"אין כניסה" או שהיא ראתה אותך נוסעת "רק" "בניגוד לכיוון" בחלק מהרחוב אליו פנית. זהו כבר דוח אחר לגמרי ויותר קל ! דרך אגב, באיזו שעה זה קרה ? זה הרחוב הכי עמוס "בעולם" ......... דבריי כאן הם הצעות מתוך נסיון וכמתעניין בתחום. דבריי הם לא יעוץ משפטי ובאים מתוך כוונה ורצון להגביר את המודעות לנושא, ולסייע במקרים שונים בהתאם לנסיבות. אם נפגעת מדבריי אני מתנצל על כך. נהג באחריות ותגיע למשפחה שבבית! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • תודה רבה לכל המסייעים למיניהם. לפחות חסכתם לי
        נעה | 11/08/2010 21:27

        את הגשת הערעור.נעה