אם אין סיבה להקדים את המאוחר,

  • הגשת כתב אישום בגין נהיגה בשכרות
    שואלת | 01/07/2010 11:06

    מה המקסימום זמן להגשת כתב אישום בגין נהיגה בשכרות. העבירה בוצעה למעלה משנה וחצי וטרם נקבע בכלל דיון. האם הגיוני?

    • אם אין סיבה להקדים את המאוחר,
      מיקו | 01/07/2010 14:28

      רצוי לא להעיר את הדב מריבצו ,למרות שההמתנה לפעמים ,קשה לא יותר פחות מהעונש,,,,

      • הבהרה
        שואלת | 01/07/2010 14:44

        משעשע אמנם אבל לא קולע. האם ניתן להגיש כתב אישום אחרי שנתיים שלוש מתי חלה התיישנות על הגשת כתב אישום בעניין?

        • התיישנות בשכרות
          |עו"ד חקלאי. נועה | 01/07/2010 17:18

          דוח שכרות מתיישן תוך 5 שנים אם בתוך שנה קיבלת הודעה על ביצוע העבירה או נחקרת עליה. אבל שאלתך קצת מוזרת - בדרך כלל דוח שכרות את מקבלת את הדוח במקום מהשוטר - ועל הדוח עצמו רשום תאריך המשפט. אני חוששת שאולי לא שמת לב לבזה וכבר נשפטת על המקרה.... יש עכשיו שביתה במזכירות בית המשפט בכל הארץ - אם את רוצה לבדוק את מצבך - תכנסי לאתר בתי המשפט ותבדקי שם בתוך מערכת נט המשפט לפי תעודת הזהות שלך. אם עבירת השכרות היתה בתוך ארוע של תאונת דרכים - אז לא מקבלים את הדוח במקום - ואז באמת לפעמים הגשת כתב האישום מתעכבת............