מקרה א

  • דוח על נסיעה בכביש חד סטרי בכיוון ההפוך
    גיא | 30/06/2010 14:19

    מקרה א: קבלתי דוח לפני כשנה, אחרי יציאה מחניה במועדון בהרצליה באזור דיי חשוך יצאתי בנסיעה איטית כדי לבדוק את השטח ולראות שאני נוסע בכביש שהוא דו-סיטרי לאחר נסיעה של כ 300 מ ראיתי שוטרים ברחוב המאונך לכביש שבו נסעתי ניסיתי לשאול אותם כיצד לצאת אז הם סימנו לי לעצור ובתמורה נתנו לי דוח 500 ש"ח  הראו לי את השלטים שנמצאים כביכול מחוץ לחניון  ולא נתנו את אפשרות האזהרה מאחר והייתה עבירה ישנה על מהירות מלפני שנה .מאז בקשתי להישפט כדי לקבל איזושהי הקלה וגם מאחר ולא היה באפשרותי לשלם קנס זה באותה עת .. המשפט הגיע ,אך בגלל הלחץ של הלימודים העבודה והתנדבויות למיניהם התבלבלתי בתאריך ולא הגעתי לזימון המקורי . המשפט נערך בבית המשפט השלום בשוקן ב 13 לאפריל . מאז ניסיתי אין ספור פעמים ליצור קשר גם שלחתי מכתב התנצלות ובקשה למשפט נוסף ,ואני יודע שיש שם שביתות כרגע אבל אף אחד לא חזר אליי ולא עדכן בדבר. .    כיצד עליי לנהוג במקרה זה  ?   אפיזודה ב   2009 הייתה שנה לא מוצלחת עבורי והתקבלו עוד מספר דוחות אחד מהם היה על שימוש בפלאפון בזמן "עצירה" בצומת את האמת, ולא נהיגה .ודוח חנייה כבד על חניה של 4 גלגלים על מדרכה בתל אביב (500) . ואני בתומי העברתי הכול "בקשה להישפט" שמה יחננו אותי ו\או אצליח בצורה כלשהי להוכיח את חפותי . כרגע התאריך הראשון כבר ביולי יהיה משפט על דוח החנייה של 500 ש"ח  הייתי מעוניין  לקבל כאן חוות דעת מקצועיות מעורכי דין כיצד עלי לנהוג בבתי משפט  , האם קיים ייצוג כלשהו שאפשר לקבל ? האם אפשר להשתמש בעניין אישי של  בעיות נפשיות לקבלת התייחסות הוגנת והפחתה בגזר הדין?   תודה

    • מקרה א
      אלפי | 01/07/2010 07:15

      אסור לנהוג נגד כיוון התנועה, ואין זה משנה אם איזה חלק נוסע קדימה (המנוע או תא המטען).

      • אתה אמיתי אלפי?  לת
        גיא | 01/07/2010 19:47

    • בבקשה אני צריך תשובה ממוקדת  לת
      גיא | 01/07/2010 19:58

    • בבקשה אני צריך תשובה ממוקדת  לת
      גיא | 01/07/2010 19:58

    • קבל תשובה ממוקדת
      דוד, מתנדב בתנועה | 04/07/2010 21:03

      אתה אוסף לך עבירות ולומד את החוקים דרך הדוחות במקום ללמוד דרך ספר תיאוריה. אתה לא יחיד בשטח, השיטה הזו רווחת והתירץ "לא ידעתי" אינו פוטר מדוח. לעצם הענין אין לגעת בטלפון סלולרי בזמן נהיגה ולוא גם לא בכדי לגרד באוזן צומת, רמזור, חניה בשוליים, המתנה לחותנת, כולם תירוצים שאינם פוטרים מדוח הכי חשוב: בכדי לקבל עצה מקצועית תיכנס למשרד של בעל מקצוע ותתייעץ. בדרך כלל הם לא גובים על פגישה ראשונה שום שכר טירחה. עוד נקודה חשובה: אם הוא יבטיח לך שאל תדאג, אני כבר אחלץ אותך מכל הסיפורים האלה וכיו"ב הבטחות ללא בסיס, לך אל מישהו אחר. בעל מקצוע רציני לא יבטיח לך תוצאות.

      • תודה על התשובה אך ...
        גיא | 05/07/2010 00:56

        איני מקבל עדיין תשובה על השאלות ששאלתיבמקרה הראשון על המשפט אשר פספסתי מה עליי לעשות ?מקרה 2 על בעיות נפשיות במשפט על דוח חנייה 500 ש"ח ובכלל כיצד עליי להתנהג מה עושים במשפט ,זאת בכל זאת פעם ראשונה.

        • פספסת - פספסת
          דוד, מתנדב בתנועה | 05/07/2010 06:05

          בקשה לביטול פס"ד בדרך כלל נענית בשלילה או לחלופין, בית המשפט רואה בה הטרדה ולכן הסיכוי לצאת זכאי יורד פלאים הטיעון של חוסר שפיות זמנית או מצב נפשי שאינו מאפשר נהיגה יגרום לכך שתמצא את עצמך במכון לבחינת כושר נהיגה, בו רשאים לפסול את רשיונך לצמיתות בשל מצב נפשי או כל מצב בריאותי אחר שמונע ממך לנהוג. אני נפגש לעיתים בנהג שטוען, יש לי חום, אני לא מרוכז, נסעתי רק להביא את הילד מהגן לנהג כזה אני מסביר שאחריותו וחובתו כלפי החוק ובעיקר כלפי ילדיו היא שלא לנהוג אם הוא לא כשיר חובתך לא לנהוג אם וכאשר אתה לא כשיר, תהא הסיבה אשר תהא הדרך הזולה שלך היא לשלם את הדוח ולהמשיך בחייך רק אל תשכח את הלקח

          • נניח והחלטתי לשלם
            גיא | 05/07/2010 10:41

            כיצד עליי לפעול בבית המשפט כאשר כבר יש לי זימון, הריי אי אפשר לבטל את הזימון ?  אני באמת לא מסוגל כלכלית לשלם את הקנסות אני סטודנט והרגע יצאתי מעסק עם חובות אין שום סיכוי להתחשבות?בנוסף אני מתכנן להגיע לעיריית תל אביב עם מכתב בקשה לבטל או להמיר את הקנס לאזהרה מאחר וידוע לי שיש נוהל כזה אחת לשנה בעיריית תל אביב האם שמעת על כזה דבר?

            • נסה להעמיד את עצמך מהצד השני
              דוד, מתנדב בתנועה | 05/07/2010 15:42

              תאר לעצמך שאתה הפקיד שמקבל את הפניה של אדם, שעפ"י מילותיו שלו הוא עבריין סידרתי, כולל נסיעה נגד הכיוון (אין כניסה), טלפון, מהירות, חניה על המדרכה ועוד כהנה וכהנה, אבל בקשתו נובעת מבעיה אנושית קשה. אם יישלל רשיונו הדבר יפגע בפרנסתו. או אז הפקיד צריך לשקול את בטחון הציבור מול טובת היחיד. בינינו, הוא יעשה לך טובה אם ידאג לכך שרשיונך יישלל לתקופה ארוכה. גם יוריד סיכון מהכביש וגם יאפשר לך לחסוך כסף, כי לא תחטוף דוחות נוספים. בקיצור, הטיעון שלך "לא מחזיק מים" ואתה הכנסת את עצמך לצרה עמוקה. זילזלת בחוקי התנועה - תשלם. החשוב הוא שתלמד את הלקח ותפנים אותו.

              • אני מבין שאני מצטייר עבורך כעבריין
                גיא | 05/07/2010 16:31

                אבל אני לא ,אני מרגיש שהצטברו אצלך קצת כעסים כלפי אותם נהגים שעושים את העבירות .אני מסכים שאני לומד מכל הטעויות ואני לא אחזור עליהם . אבל אין צורך להיסחף כאן "הכנסת את עצמך לצרה עמוקה" בסך הכל מדובר באווירות שלא סכנו אף נפש אדם ואין נפגעים והפגיעה היא בכיס שלי בלבד ברוב המקרים בתום לב!איני מקבל את התשובות הפרקטיות שבהם באמת אוכל להיעזר אשמח לתשובה בנושאים שציינתי בבקשה.כיצד עליי לנהוג בבית המשפט כרגע במשפט על דוח חנייה 500 ש"ח שמתקרב ? האם הם יכולים גם לתת לי העלאה בקנס על כך שאין לי קייס מסויים? וכיצד עליי ליצור קשר עם בית משפט שוקן שבה התבצעה המשפט על עבירה של נסיעה באין כניסה .בברכה,גיא.

                • אני מרים ידיים. תפנה לעו"ד
                  דוד, מתנדב בתנועה | 05/07/2010 16:39

                  קצת ענווה לא תזיק לך. צברת כמות מרשימה של עבירות בתקופה קצרה. אתה עבריין תנועה מועד. קיבלת הרבה נקודות, משמעו שאתה בדרך לשלילה מנהלית. כל, אני מדגיש, כל עבירות התנועה, חוקי התנועה והעונשים הנגזרים מהן, נכתבו בדם. שוב: כל עבירות התנועה נכתבו בדם. זה שהעבירה שלך עברה בשלום, מזלך ומזלו של מי שהיה על הכביש באותו יום ובאותו מקום שאתה היית בו. אני מרגיש שלא הצלחתי להסביר לך כלום ולכן חותך בזאת את הדיון בינינו. תפנה לעו"ד, אולי הוא יצליח להסביר לך, שנהג, קודם לכל אינטרס אחר, פרטי או ציבורי, חייב לציית לחוקי התנועה. סע בשלום, אני אשתדל לא לפגוש אותך.

                  • ושוב פעם המון תיסכול ועצבים מורגשים ממך
                    גיא | 05/07/2010 17:08

                    אתה מאחל לי ענווה שיכולה גם להתפרש כ השפלה עצמית אם זאת הכוונה שלך  אז אם קצת ענווה במובן הצנוע של המילה לא תזיק לך אדוני וחס וחלילה מבלי לגדף  אני יודע שמולי נמצא בן אדם יותר ואני חולק לך כבוד.   הריי לא עשיתי משהו במכוון לפגוע בך ועצם היותי נמצא נוכח בפורום הזה ומזבז מזמני היקר  כדי לשתף על אותם עבירות שנעשו שאני מצטע עליהם ועדיין הם  עבירות שנעשו במחשבה תחילה לנהוג לאט מאוד  אם מדובר בעבירה של נסיעה באין כניסה על מנת לשים לב לשילוט או בין אם זה החזקת הטלפון בעצירה מוחלטת ששוב לא מסכנת חיי אדם. הכוונה שלי בכלל לא הייתה לקבל ביקורת או מוסר לחיים אלא ייעוץ משפטי מהפורום שמתמחה בכך.

                    • מודה ועוזב - ירוחם
                      דוד, מתנדב בתנועה | 05/07/2010 17:25

                      אני מאחל לך רק טוב ומבקש ממך לנהוג כחוק

                      • מכל מלמדי השכלתי
                        גיא | 05/07/2010 19:21

                        תודה רבה על הכל.אשמח כרגע אם עורך דין מהפורום יוכל להשיב לי בבקשה על השאלות בברכה,גיא.