תחשוב לבד, הגרירה נעשתה בפועל

  • האם זה אפשרי לערער ולקבל החזר על גרירה ששולמה?
    גל | 30/06/2010 10:18

    שלום!קיבלנו דוח על חניה בתחום תמרור אין חניה, בתל אביב על סך 250 ש"חהרכב נגרר והצטרפו לכך עוד 260 ש"ח לשחרור הרכב מהגרירההעניין הוא שהרכב חנה אמנם בתמרור אין חניה, אבל באזור בו הוא כלל לא הפריע לשום תנועה (אם כך הרי אין הצדקה לגרירה לא?? מילא לדוח, אבל באתר של העירייה כתוב שגרירה זה כשנחוץ פתרון מיידי להפרעה בתנועה), וחנינו ליד מוסך, קרוב לאיפה שהרכבים שמחכים לטיפול במוסך חונים (לא היה מקום ממש ליד המוסך, אבל זה קרוב בצורה מגוחכת!)רצינו להשאיר את הרכב שם כדי שהמוסכניק יטפל בו בבוקר למחרת- דבר שנעשה בתיאום עם המוסכניק.כשראינו שהרכב נגרר רצנו לשחרר אותו כי היינו צריכים אותו למחרת ולא רצינו שיצטבר תשלום כל יום שעובראז שחררנו את הרכב מהגרירה, שילמנו 260 ש"ח, אבל לא את הדוח עצמו (אולי קיווינו שיעלם... אולי רצינו לערער... בכל מקרה עירערנו אותו לאחת המגירות ושם הוא נשאר...)עכשיו עוקל מחשבון הבנק סכום הדוח.שאלתי היא אם להשקיע זמן ומאמץ בביטול תשלום הגרירה? אני רוצה לכתוב ערעור על הדו"ח אבל האם יש סיכוי שיחזירו לנו גם את התשלום על הגרירה?מה דעתכם, הגרירה מוצדקת?נ.ב. האם למישהו יש איזו דוגמא מוכנה לערעור על קנס לעיריה? משהו שרק צריך לשנות בו את הפרטים... אף פעם לא כתבתי דבר כזה..

    • תחשוב לבד, הגרירה נעשתה בפועל
      מיקו | 30/06/2010 11:23

      מי אתה מצפה שישלם על הגרירה , העירייה ? או שחברת הגרירה תעשה אותו בחינם ,,,

      • מה זה קשור? אני אחראית לגרירה שלא בצורך?
        גל | 30/06/2010 11:42

        אז מותר לפקח/לחברת הגרירה לגרור מתי שבא להם, גם אם אין באמת סיבה, והם יקבלו את הכסף כי הם גררו בפועל? מה אני אמורה לעשות, להשאיר את הרכב אצלהם ולא לשלם? יש להם ג'וקר על כל אחד במקום- כל יום שהרכב נשאר בחניון זה עוד 30 ש"ח. במצב כזה אין לי זמן להתווכח או לבדוק או לערער, אני חייבת לשלם כדי להוציא את הרכב...זה לא אומר שהם היו צריכים לגרור באמת...וכן, אם באמת זהלא היה הכרחי אז זה דווקא נראה לי מאוד הגיוני שמישהו ישלם לי בחזרה, או העירייה אם היא זאת שקוראת לגרר, או החברה אם הם עושים זאת על דעת עצמם.אני פשוט תוהה אם אתם מכירים מקרים כאלה שהוחזר סכום על גרר או שאני מדברת לקיר

        • לא הבנת, חנית במקום אסור לחניה
          מיקו | 30/06/2010 14:06

          ועכשיו את טוענת, נכון, אבל לא הפרעתי לתנועה, הדוח צודק אבל לא הגרירה. יש יותר סיכוי שהדוח יבוטל מאשר תקבלי החזר על הגרירה. הגרירה חוקית, ולפי דין , ולאחר הגרירה לא יכולים ללכת איתך לפנים משורת הדין מאחר שהגרירה בוצעה בפועל ,ומישהו צריך לשלם עליה ,

          • שאילה של יהודי :-)
            אלפי | 01/07/2010 07:44

            אם בית המשפט יזכה את הנאשם לחלוטין (ללא כל צל של ספק), האם אין זו גניבת רכב לכל דבר ? (ואז עוברים לפורום הפלילי ...)

            • לא . מיכוון שרשות לא יכולה לגנוב
              מיקו | 01/07/2010 08:46

              היא יכולה לטעות , לחרוג מסמכות ,אבל לא לגנוב,,,,

              • עוד שאילה של יהודי :-)
                אלפי | 01/07/2010 10:08

                ומה אם עובדי קבלן "מזקנים" גנבו בשם הרשות ? האם גנבו ו/או שודלו לדבר עבירה ו/או שניהם ?