נהיגה ללא רשיון נהיגה

  • הזמנה למשפט
    רוחי בכר | 26/05/2010 14:23

    בני מוזמן לדיון בבית המשפט לתעבורה בפתח-תקווה, על נהיגה עם רשיון נהיגה שלא בתוקף. חידוש הרישיון לא הגיע אלינו / אליו בדואר, ורק אחרי שנתפס הוא פנה למשרד הרישוי ששלח לו חדש. למי יכול בני לפניות כדי לבטל את הדו"ח כפי שהשוטר אמר לו, לפנות לתובע/ת. אך אין מוזכר שמו או שמה של מייצג/ת המדינה. אשמח לתשובה - מה על בני לעשות לפני הדיון כדי לבטלו. תודה והמשך יום פורה ומפרה רוחי בכר

    • נהיגה ללא רשיון נהיגה
      עו"ד אנושי אלי | 26/05/2010 14:37

      רוחי, הדרך לביטול הדו"ח הנה כיום כמעט בלתי אפשרית ללא בעייה ראייתית בגוף הדו"ח. המרת הדו"ח באזהרה, הינה אפשרית אך רק באם יש ותק נהיגה של 10 שנים וב-5 שנים האחרונות לא בוצעו עבירות כלל (וגם זה לא בעבירות חמורות כגון אי עצירה בעצור, עקיפה על קו הפרדה רצוף ואפילו פלאפון...). אם זה אפשרי יש לפנות ליחידת התנועה האחראית ולברר האם הם יקבלו את הבקשה או במטה המרחב. באם הכוונה לשוחח עם התביעה לפני המשפט, הרי יש לפנות למדור התביעות של בית המשפט אליו זומן בנך - ראי בצידו השני של הדו"ח את הרשימה. בכל מקרה עדיף להיוועץ עם עורך דין. בהצלחה, עו"ד אלי אנושי - מנהל הפורום.