תלוי

  • זימון למשפט - מהירות מופרזת
    ד | 25/05/2010 12:36

    שלום, עצר אותי שוטר נוהג במהירות של 129 קמ"ש בכביש של 80. דו"ח רשום 124 קמ"ש. במידה ובידי רשיון נהיגה 5 שנים ואין לי עבירות קודמות, מה העונש שאני צפוי לקבל במשפט? כמו כן, האם יש אפשרות להפחית 5 קמ"ש מהדו"ח מול התביעה בתמורה להודאה באשמה ולשלם את הקנס? תודה.

    • תלוי
      |עו"ד חקלאי. נועה | 25/05/2010 16:23

      תלוי במדיניות של השופט ושל התובע. יש בתי משפט שמאוד מחמירים במהירויות ועלולים להטיל עליך פסילה קצרה וכן פסילה מותנית וקנס יש בתי משפט שיסתפקו בתנאי וקנס. ואם יש לך נימוקים חזקים - אישיים וראייתייים אולי אולי אולי לאור עברך תצליח לשכנע תובע לתקן כתב אישום ולהסתפק בקנס בלבד - אני בספק - אבל שווה לנסות...

      • בהמשך לכתוב
        ד | 25/05/2010 16:36

        את התובע אני פוגש רק ביום המשפט עצמו או שיש אפשרות לסגור "עסקה" לפני המשפט ולסיים עם הסיפור הזה? כמו כן האם יש אפשרות לבקש המרה של הדו"ח לאזהרה? איך בית המשפט בירושלים? מחמיר, לא מחמיר? כמו כן, האם בעת שימוע אצל קצין משטרה יש סיכוי לקבל חזרה את הרשיון שנשלל ל-30 ימים ע"י השוטר שרשם את הדו"ח?

        • ביום הדיון
          |עו"ד חקלאי. נועה | 25/05/2010 20:27

          בדרך כלל התביעה לא קובעת פגישות לפני הדיון הראשון. אבל ביום הדיון בדרך כלל ניתן לדבר עם התובע ולהגיע להסדר. התביעה בירושלים מחמירה.