תחנת הסעה לתלמידים ופיקוח קצין בטיחות

  • תחנת הסעה לביה"ס
    טמיר | 22/05/2010 17:32

    ברצוני לדעת מה אומר החוק לגבי תחנת הסעה לביה"ס : אלו נתונים נדרשים :מיקום, בטיחות ,פני השטח , מהו המרחק מצומת T , מעבר חציה חובה כן/לא ,

    • תחנת הסעה לתלמידים ופיקוח קצין בטיחות
      אושרי הירש ח תאונות | 22/05/2010 17:58

      תחנת הסעה מאושרת חייבת להיות מופיעה במפת התימרור המקומית . אני מציע לך לבדוק בנוסף האם כלי הרכב המסיעים את התלמידים זכו במכרז של הרשות המקומית להסעת התלמידים לשנת הלימודים הנוכחית ומפוקחים על ידי קצין בטיחות בתעבורה של חברת ההסעה שזכתה במכרז.

      • התחנות ההסעה אמורות קבועות ע"י הרשות המקומית
        מיקו | 22/05/2010 21:01

        בפועל ,רוב רובם של תחנות ההסעה " נקבעות " רק ברשומות ,בגלל זה אל נתפלא אם נקבעות ,במקומות "מוזרים " כגון צמתים ,מעברי חציה ,אדום לבן,אין עצירה, ואפילו תחנות אוטובוס לא מאושרות,,,

        • תאונה דרכים - בדרך להסעה לביהס
          טמיר | 23/05/2010 16:03

          שלום לכולם , מה הגדרת המושג 'רשומות ' ?האם אין חוק הקובע היכן מותר להציב תחנת הסעה? , האם אין סדר בנושא ? האם כל אחד יכול לקבוע היכן התחנה תוצב או שזה חייב להיות באחריות מהנדס תעבורה שקובע היכן היא תוצב כולל נימוקים ? האם קיים מסמך המתעד זאת ? להלן המקרה : בני חצה בשעה 07:45 את הכביש מצד צד שמאל לימין כאשר היה כמעט מול התחנה הממוקמת בצד ימין . בצד שמאל יש מפרץ חניה ובו חנו שתי מכוניות. בני יצא כאשר משמאלו מכונית חונה, רכב שבא מכיוון מערב למזרח פגע בו כאשר יצא ממפרץ החניה . מיקום התחנה הינו קריטי : 1.מיקום ליד צומת T מצד ימין 2.אין פסי האטה לפני ואחרי התחנה . 3. פני השטח בשיפוע קיצוני כלפי מטה . 4.אין מעבר חציה 5. חניה מול התחנה הסעה .מסתיר את שדה הראיה לנהג המגיע ממערב . 6. בשעות הבוקר השמש מסנוורת את מי שנוסע ממערב למזרח כך שהנהג מתקשה לראות את הכביש 7.בעבר היתה תאונה באותו מקום באותה שעה והנהג אמר כי לא ראה את הולך הרגל כי השמש סינורה אותו . רצ"ב תמונה של התחנה ההסעה . אשמח לקבל תשובה בהתייחסות לפרטים של מיקום ההסעה ,מה תקין ומה לא תקין בברכה, טמיר.

          • מנסיון, אומר לך,
            מיקו | 23/05/2010 19:04

            הרשות ,מעבירה לחברת ההסעות רשימת נקודות איסוף , ( בכינוי "תחנות " ) וזהו . לפעמים ( רק לפעמים ) נקודות האיסוף נמצאות במקום שיש אפשרות לעצור בבטחה ,ולרוב במקומות שאי אפשר לעצור, או כי חונים שם ,ולרוב כי מלכתחילה אי אפשר לעצור שם . כך שרואים את התמונה שצילמת זאת ניראת תחנה סבירה. אגב מה גיל הילד ?

            • מפת תימרור מקומית מאושרת
              אושרי הירש ח תאונות | 23/05/2010 22:50

              1.עליך לגשת לרשות המקומית במקום מגוריך ולראות ולאמת האם כול הסימונים בכביש: התימרור .מקום הצבת תחנת הסעות .החניות לכלי הרכב והדברים הנוספים שהעלית מסומנים במפת התימרור המקומית ונמצאים במקום האירוע .או להיפך מפת התימרור לא משקפת את הקיים 2.לבדוק מתי אושרה מפת התימרור ומי אישר אותה וניתן תוקף למפת התימרור וזאת לגבי תוקף הפירסום ברשומות . 3.רפואה שלמה לבנך

      • התימרור הוא לאחר המעשה
        אהרן | 23/07/2014 01:39

        מה בדבר התקנות למיקום התחנה עצמה לשם תיכנון נכון ובטיחותי? רוחב כביש, חסימת הכביש בזמן המתנה לתלמידים?
        מי מאשר?