כן זה אפשרי

  • האם זה אפשרי דבר כזה?
    אופירה | 22/05/2010 02:16

    שבת שלום לכולם! הערב, יום שישי בשעה 23:00 בערך בני יצא שם את האוטו באדום לבן (אולי חשוב לציין שאנו גרים בעיר קטנה במרכז הארץ) ומישהו שם לו פתק על החלון:" הרכב חונה באדום לבן פרטי הרכב נרשמו דו"ח ישלח בדואר לבעל הרכב" האם אפשרי דבר כזה? (אם זה הכרחי אני יכולה לצלם את ההודעה). תודה על תשובתכם המהירה!

    • כן זה אפשרי
      עו"ד אנושי אלי | 22/05/2010 08:15

      שבת שלום, שוטר יכול לקחת פרטים ולרשום מזכר שיתכן שיהפוך לדו"ח, אשר ישלח בדואר. גם אדם פרטי יכול ליטול פרטים ולהגיש תלונה במשטרה שיתכן שתהפוך לדו"ח שישלח בדואר - כמובן על פי שיקול החוקר המשטרתי. בכל מקרה לא חונים באדום לבן (אלא אם יש חריגים). שוב שבת שלום, עו"ד אלי אנושי.

      • יום שישי??
        אופירה | 22/05/2010 12:09

        תודה על תשובתך המהירה!!! נכון מאוד וברור שלא מחנים האדום לבן! אבל בוא נשאל מה יש לבנאדם להוציא דף ועט מהאוטו ביום שישי בלילה ולכתוב דו"ח!!! כאילה הילד ירד שניה לשבט הצופים להוציא משהו, הוא לא הפריע לאף אחד!!! ודבר שני מה לגבי הוכחה? ישראלים צדיקים....

        • גם ביום שישי...
          עו"ד אנושי אלי | 22/05/2010 12:27

          נכון יש מקומות שלעיתים באופן לא רישמי מעלימים עין בשבת וחג, אבל זה עדין אדום לבן. לסיום אציין כי אני מייצג לקוחה שפגעה בהולך רגל במעבר חציה רק בגלל שרכב חנה לפני המעבר חציה באדום לבן וחסם את שדה הראיה לנהגים בכביש לכיוון מעבר החציה, התברר שהנהג עמד שם רק לחצי דקה על מנת לפרוק קניות מהרכב... וזה הספיק על מנת לתרום תרומה נכבדת לתאונת דרכים עם תוצאות קשות. אז שבת שלום עו"ד אלי אנושי.

          • עוד סיבה למה לא לחנות באדום-לבן !  לת
            גיא "אנשים באדום" | 22/05/2010 18:52

        • די לנו מעבירות תנועה
          גיא "אנשים באדום" | 22/05/2010 19:19

          אופירה, אני מבין את הלחץ, אבל עדיין זכרי שזה "רק" דוח של 250 שח. ואנסה לסייע: ראשית, יתכן בהחלט שהפתק נרשם ע"י אזרח שרצה להרתיע ולהזהיר. כן יש עוד כמה כאלה שאיכפת להם מכל מיני דברים. קשה לי להניח ששוטר רשם זאת ..... אם היה במקום היה רושם, ואם היה ומיהר היה רושם לעצמו ! את הפרטים לשם משלוח הדוח. את מתפלאת על כך שהדבר נעשה ביום שישי ........ אני מקווה שהבן מקפיד לנהוג ולחנות כחוק ! שימי לב לתגובתו של עו"ד אנושי אלי על מקרה בו הולך רגל נפגע כי שדה הראיה היה חסום ...... זו סכנה ! אנו לא מכירים, אבל ידועה היא נהיגתם המסוכנת של הצעירים, ועל כולנו למנוע את האסון הבא בדרכים ! עבירת תנועה > תאונה = אסון ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

    • במקום עוד פתק :)
      אלפי | 22/05/2010 12:44

      נישארת פתוחה (בין השאר) השאילה עד כמה התמרור חוקי !מאז היותי בביה"ס, הייתי בעד הכנה מיידית של שיעורי בית.איך אפשר לראות את ה-"פתק" ואת צילום התמרורים במקום ?

      • הילד שלי נהג זהיר מאוד!
        אופירה | 23/05/2010 01:50

        ראשית חשוב לי לציין שבני נהג זהיר מאוד ואני ממש ממש בוטחת בו ובאופן הנהיגה שלו, יש לנו ברכב שלו את מערכת ה:גרין-רוייד" של אור ירוק ואנחנו כל הזמן ב"קונטרול" על אופן הנהיגה שלו. שנית המקום בו הוא חנה זה מקום שהוא כל יום נמצא שם (שבט הצופים) הוא מקפיד לא להחנות באדום לבן שממוקם ממש בכניסה אבל כאן הוא ניכנס לשניה, טוב בוא נגיד שזה מכעיס אותי האופן שבו נעשה הדבר, אם היה דו"ח על החלון הייתי כועסת פחות... אני מקווה שאולי סתם רצו להתריע. שבוע טוב ותודה רבה לכל העונים. שמחתי להתייעץ בפורום שלכם, מאוד עינייני ומהיר!

        • תקלה טכנית ?
          אלפי | 23/05/2010 07:15

          הקובץ/קבצים אשר היה/היו אמור/-ים להיות מצורפ/-ים לא הגיעו. אולי תשלחי לי אותם ישירות לדוא"ל שלי ? יותר מדוייק: לדוא"ל שלי הגיעה (כניראה) תמונה אחת (דרך הפורום), אך לא ניתנת לגישה ! מקווה שהצוות הטכני של הפורום יעזור לנו ... קצת

        • לצערי הרב ...
          אלפי | 23/05/2010 07:25

          הדוח הידני מאפשר לך לבחור בברירת התשלום המיידי (בלי לחשוב יותר מדי). אם הדוח הוא אמיתי, אזי (במקרה של אי-תשלום) תבוא גרסה ממוחשבת שלו (בדואר רשום - לפי כתובת בעליו של הרכב), וממנו אסור להתעלם. בינתיים יש לעשות שיעורי בית ולחשוב האם (1) הדוח מוצדק ואז משלמים תוך 3 חודשים אם (2) לא מוצדק ואז מבקשים לבטלו או - לחלופין - להישפט. עדיין ממתין לצילומים ...

        • עוד תוספת קטנה ...
          אלפי | 23/05/2010 07:35

          בקשה לביטול או למשפט ניתן להגיש תוך חודש ימים ממועד הדואר הרשום