נהיגה ללא טסט

  • נהיגה ללא טסט בתוקף מעל חצי שנה
    נטע | 21/05/2010 22:14

    בן זוגי נתפס נוהג ללא טסט לרכב בתוקף מעל חצי שנה וקיבל זימון למשפט. הוא לא ידע כלל שאין לרכב טסט. פעם ראשונה בחייו שכח לחדש. בתקופה שהיה אמור לחדש נולדה הבת השלישית שלנו וחודש אח"כ חלה מאוד למשך שבועיים. אח"כ התחיל מירוץ מטורף של עבודה, וכל עניין חידוש הטסט פרח מזיכרונו. יש לציין ששנה קודם לכן עברנו דירה כך שייתכן כי לא קיבלנו את התזכורת לחדש בדואר לכתובת עדכנית. האם יש סיכוי שבגלל הנסיבות נצא מהמשפט ללא קנס כספי? יש לציין שלמחרת היום בו תפסו אותו- בן זוגי הלך לעשות טסט לשנתיים- קודמת ונוכחית, ומצאו שהרכב היה תקין כמעט לחלוטין.

    • נהיגה ללא טסט
      עו"ד אנושי אלי | 22/05/2010 08:22

      נטע, שימי לב שלבית המשפט בתעבורה ישנה סמכות במקרים כגון אלה להשית על הנאשם פסילה מלנהוג בפועל, פסילה על תנאי וכן קנס כספי. הסיכוי לצאת ללא קנס כספי הנו כמעט בלתי קיים, שכן בית המשפט יאות להמיר את הקנס (אולי) בפסילה בפועל - האם זה רצונך ? - אני לא חושב. רוב הסיכויים לצאת מהמשפט בפסילה על תנאי וקנס כספי. פסילה מלנהוג בפועל ?, זה כבר תלוי בשופט\ת ובתובע וכן בנסיבות המקרה והנאשם. ניתן לשקול הגשת בקשה להמרה באזהרה ובכך אולי לנסות לחסוך את המשפט. אבל לשם כך אמליץ לכם לקבל יעוץ מוסמך מעו"ד שמתמחה בדיני התעבורה. בכבוד רב, עו"ד אלי אנושי.

      • הזמנה למשפט לא ניתנת להמרה לאזהרה  לת
        גיא "אנשים באדום" | 22/05/2010 18:49