נסי להעלות את הבעיה בפורום פלילי - קנס על הפרעה לציבור

  • עזרה לגבי בקשה לביטול קנס
    חן פוקס | 21/05/2010 20:13

    מצטערת מראש שאני משרשרת את ההודעה לכאן, היות והיא לא ממש דיני תעבורה אבל לא מצאתי פלטפורמה או פורום שעונה על הנסיבות (לעניות דעתי) וראיתי שאנשים כבר קיבלו יעוץ בעניין בפורום זה (אמנם בדיני תעבורה, ובכל זאת).פירוט המקרה:אתמול ערכנו מסיבת יום הולדת לחברה בפארק בשכונת מגורים,הגיעו שוטרים ונתנו בערך ל-80% מהאנשים שנכחו באירוע קנסות בסך 350 שקלים ( בערך 15 אנשים חטפו) . הדו"ח שויך למשרד להגנת הסביבה עקב מפגע רעש.לא כתוב ש"הודתי" באשמה. ובדברי החשוד אמרתי שישבתי בפארק עם חבר ובדיוק התכוונו ללכת הביתה. (מה שנכון נכון)דברי השוטר לא ממש כתובים באופן קוהרנטי וקריא, אבל מהבנתי הצנועה הואשמתי בגרימת "רעש" ומצוטט שהרעשנו באמצעות צעקות ו/או הפעלת כלי נגינה ו/או רדיו/ מקלט טלוויזיה. בשעה שאחרי 24:00.העבירה היא על סעיף או תקנה 3ש (יש דבר כזה?) בחוק למניעת מפגעים משנת התשנ"ג 1997.אני אזרחית שומרת חוק, הגעתי בחמישי בערב לחגוג יום הולדת לחברה מכרמיאל למודיעין.נימוקי הם הנ"ל:לא קיבלתי מעולם דו"ח, קנס, הרשעות.אני חיילת משוחררת ובאמת שאין לי מהיכן לגרד את ה-350 שקלים האלו.חשבתי שאירועים מהסוג הנ"ל נגמרים באזהרה ותו לא.אנחנו לא חבורה של ונדליסטים, לא בני נוער פוחחים ופוחזים, לא טינפנו, לא זיהמנו רק ישבנו עם גיטרה ודיברנו בקול רם.התכוונו להשאיר את הפרק נקי וללא רבב. ולגבי מטרד הרעש יכלו להגיד לנו בסבר פנים יפות להתחפף משם. אבל כנראה שמשטרת ישראל ראו בנו איום של ממש, או סתם דרך לגמור את מכסת הדו"חות החודשית.שאלותי הן כאלו:1. איך עלי לנסח את המכתב/ בקשה? (איזה פרטים צריך לכלול ובאיזה סדר לערוך את הבקשה במסגרת המכתב הפורמלי למערכת הבירוקרטיה הממשלתית שלנו.)2. מהבנתי עלי לשלוח אותו לכתובת הרשומה בטופס הדו"ח בכותר הדף. האם אני צודקת?3. האם העילה לקנס מוצדקת ועלי פשוט לשלמו?4. אם ההודעה לא נמצאת במקום הנכון מבחינתי לאיזה פורום עלי להפנותה על מנת לקבל מענה הולם?בתודה מראש!

    • נסי להעלות את הבעיה בפורום פלילי - קנס על הפרעה לציבור  לת
      עו"ד אנושי אלי | 21/05/2010 20:55

    • אנסה לעזור לך להבין את המצב
      גיא "אנשים באדום" | 22/05/2010 18:46

      אנסה לתרום לך מהידע הצנוע שיש לי בתחום מתוך הכרותי את הנושא. כנראה שהשכנים באזור התקשרו עקב הרעש וההפרעה שגרמתם. ראשית "תשכחי" מהאמירה של "מכסת דוחות" אין דבר כזה ! כל אירוע הוא בפני עצמו, אין הכללה ואין לאמירה הזו המקובלת בציבור (לגבי עבירותתנועה במיוחד) כל שחר ואמת. דרך אגב, "אין מצב" שאין עבירות תנועה, השוטרים מעדיפים לשבת בניידת או לוותר. ההשתוללות בכבישים קיימת וגורמת לאסונות נוראיים. השעה היתה אחרי חצות ...... היה רעש במקום........ קשה לי לבקר את שיקול דעתו של השוטר, אולם את צריכה להפריד בין השיקולים לרישום הדוח : (עצם ההפרעה, מספר הנוכחים, שיקול דעת של השוטר) לבין השיקולים שלך לעונש : (היותך חיילת ללא כל הרשעה קודמת, מטרתכם - לחגוג יום הולדת ולא כל רצון להפריע או לגרום ונדליזם. אני מציע לשלוח מכתב ליחידה שרשמה את הדוח עם הטיעונים הרלוונטים (כמו מחשבתך כי אירועים כאלה מסתיימים באזהרה ....... כלומר הבנת שיש כאן "משהו לא בסדר" או על הכוונות להשאיר מקום נקי ........ הדוח נרשם על עצם העובדות בקרות האירוע). לשאלות נוספות את יכולה לשלוח לי מייל ולהשאיר את הנייד שלך. בהצלחה ! עבירת תנועה > תאונה = אסון ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com