נזכרת קצת מאוחר

  • יש אפשרות לבקש משפט חוזר על משפט שלא נכחתי בו?
    רון | 09/05/2010 13:20

    שלום רב, לפני שנתיים עצר אותי שוטר על מהירות 70 במקום 50 וכתב לי דו"ח ללא בית משפט 250 ש"ח קנס. לאחר מספר ימים עברתי באותו המקום והבנתי שקיבלתי את הדו"ח ללא הצדקה כי נסעתי במהירות המותרת למעשה והשוטר החמור הזה פשוט עמד בקצה סוף המהירות שהיה מותרת לי ..צילמתי את המקום והגשתי בקשה להשפט. לא הגיע אלי הביתה שום מכתב מבית משפט לתאריך דיון ולאחר מספר חודשים שלא ידעתי מה קורה נכנסתי לאינטרנט וראיתי ששפטו אותי ללא נוכחותי ועוד דפקו לי תוספת פיגורים. מה עושים במצב כזה שהמערכת ממהרת לסגור תיק כזה ללא נוחכות הנאשם שטרם הוכיח חפותו ובנוסף שלא קיבלתי לידי זימון? תודה על תשובתך

    • נזכרת קצת מאוחר
      דוד, מתנדב בתנועה | 09/05/2010 13:33

      קיבלת דו"ח שנקרא "ברירת משפט" ובחרת להישפט, משמע כפרת באישום שכתב השוטר. לא התייצבת למשפט, משמע הודית באשמה ולפיכך נשפטת בהיעדר. ניתן לערער על פס"ד בתקופה קצרה (נדמה לי 45 יום, אבל זה לא בטוח). אם תבקש היום לבטל את המשפט ולקבל משפט חדש, תקומם עליך את כל המערכת. אם אתה רוצה ללחום על חפותך ולהתמודד עם טחנות רוח, בבקשה. המלצה שלי, תוותר, תשלם ותלמד את הלקח.

      • לדוד
        רון | 09/05/2010 14:09

        אתה בקיא בחוק או שרק מתאר לעצמך? אני מצפה לתגובה מעו"ד לתעבורה שמבין בפסקי דין והליכים משפטיים בתעבודה. ודרך אגב...יש לי חברים במשטרת תנועה ארצית והם בעצמם אין להם תשובה לזה.רק עו"ד שמתעסק בתחום יודע לענות על זה.אבל תודה על זמנך אחי

        • תנסה להגיש בקשה
          ג'ימי מינאוי | 09/05/2010 18:55

          בקשה למשפט חוזר מוגשת ישר לביהמ"ש העליון כך שזה לא המקרה. במקרה שלך עומדת לך האפשרות להגיש בקשה לביטול פס"ד שניתן בהעדר ותצרף לבקשה תצהיר. בבקשה עלייך לפרט ולנמק מדוע אתה חושב שיש מקום לבטל את פס"ד (לא קיבלת זימון היה לך באותו יום אירוע חריג) התוצאה תלויה בסופו של יום בשופט/ת. אתן לך דוגמא נאשם שלי עבר שתי עבירות ובשניהם קיבל זימון לביהמ"ש ולא התייצב. מה גם, מדובר בשני אישומים דומים מאוד. הגשתי שתי בקשות בבית משפט אחד השופט דחה לי את הבקשה ואילו השופטת קיבלה אותה וביטלה את פס"ד. כך שזה תלוי בשופט עצמו. בהצלחה