סעיף 28 לתקנות התעבורה

  • אם זה אפשרי לתת דוח לאדם שמדבר בסוללרי ברמזור  לת
    יוסי | 06/05/2010 11:41

    • סעיף 28 לתקנות התעבורה
      עו"ד אלי אנושי | 06/05/2010 13:28

      באם הנך מואשם בתקנה 28 (ב) (1) אזי כתוב בה:בעת שהרכב בתנועה , הנוהג ברכב - (א) לא יאחז בטלפון קבוע או נייד, ולא ישתמש בהם ברכב אלא באמצעות דיבורית. (ב) לא ישלח או יקרא מסרון (sms). וכל השאר פרשנות של השוטר שלך ושל בית המשפט. בברכה, עו"ד אלי אנושי. האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

      • יש כבר התיחסות בפסיקה לדיבור ברמזור
        דוד, מתנדב בתנועה | 07/05/2010 02:22

        כתבה שופטת בערעור כי " חזקה על הנהג שלא יפסיק את שיחתו עם קבלת אור ירוק ברמזור וימשיך לדבר תוך כדי נהיגה" ולפיכך כל נגיעה בטלפון בזמן נהיגה נחשבת שימוש ודינה דו"ח וקנס בצידו ( 1000 ש"ח + נקודות) ללא אפשרות של אזהרה. גם לגרד את האוזן עם האנטנה זהו שימוש. תנסו לא להתחכם ואל תחזיקו את הטלפון ביד בשום מצב ובשום תנאי.

    • האם ברמזור מותר לישון ?
      גיא "אנשים באדום" | 07/05/2010 23:01

      למה אסור ? כי אתה אמור להיות ערני ומודע למתרחש מסביבך בכביש ולא להיות עם תשומתהלב במקום אחר. מתוך נסיון תרשה לי להניח (יתכן ואניטועה) שדיברת גם לפני הרמזור ולא תכננת לסיים השיחה עם בוא הירוק. אז נכון שלא מקבלים דוח על כך אבל זה רק לצורך הגברת המודעות לנושא. כאשר אתה נוהג - תנהג ! עבירת תנועה > תאונה = אסון ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com