אכן מילה שלך כנגד מילה שלו ובכל זאת...

  • קבלת דו"ח על סעיף 28 ב' סימול 6577
    יורה | 29/04/2010 21:13

    קיבלתי דו"ח בגין שימוש בטל' נייד (1000 ש"ח+ 4 נק) כאשר בפועל המכישר היה בכיס של המכנסיים. השוטר טוען בדוח כי החזקתי את הטל' ביד ימין והצמדתי אותו לצד הימני של הפנים והשלכתי אותו כאשר ראיתי את השוטר. הראתי לשוטר כי המכשיר בכיס המכנסיים וכלל לא היה בשימוש אך הוא לא היה מעוניין להסתכל וטען כי דיברתי בטל'. בתחנת משטרה אמרו לי להגיש בקשה להישפט ושזו מילה שלי כנגד המילה שלו? מה עושים במקרה כזה? האם ניתן לתבוע את השוטר/ משטרה על כך שפשוט העלילו עלי עבירה שלא בוצעה?

    • אכן מילה שלך כנגד מילה שלו ובכל זאת...
      יעקבי | 30/04/2010 00:29

      חסרים הרבה פרטים: מה ראה השוטר בידך? מאיזה מרחק? מאיזה כיוון? במשך כמה זמן? תנאי ראות (יום, לילה, גשם, ערפל, תאורת רחוב)? האם השוטר היה לבד או עם שותף? האם השותף רשום כעד? האם השוטר היה במצב סטטי או בנהיגה? השוטר לא יכול להאשים אותך בדיבור בטלפון כיוון שסביר להניח שלא שמע אותך במו אוזניו. האשמה היא בגין החזקת טלפון ביד בזמן נהיגה! אינך יכול לתבוע את השוטר/משטרה כיון שהוא/היא עושים את תפקידם. אתה יכול להתדיין איתם על חפותך ואז שוב מילה שלך כנגד מילה של השוטר. תצטרך לגייס את כוח השכנוע שלך וגם למצוא פרצות בנסיבות שרשם השוטר. יש פעמים שהשופט משתכנע.

      • פרטים
        יורה | 30/04/2010 15:57

        אוקי, הנה הפרטים.השוטר טען כי בזמן שעבר עם רכבו משמאלי (בנתיב השמוך) הוא טוען שראה אותי אוחז במכשיר הטלפון ביד ימין שלי ומצמיד אותו לצד לצד השמאלי של הפנים ואז משליך אותו ברגע שקלטתי אותוזה היה בבוקר ותאורה הייתה מצוינת. הוא היה לבד ללא שותףהשוטר היה במצב נהיגהכשביקש ממני לעצור בצד השאלה הראשונה שלו הייתה אני מצטט:"למה דברת בטלפון?"אני מאוד הופתעתי והוצאתי מיד את המכשיר מתוך כיס מכנסים שלי, אמרתי שהוא טועה ושיבדוק לי בפירוט השיחות שלא דברתי ומעבר לכך הטלפון היה בכיסי לא החזקתי אותו ביד ולא הייתי אף קרוב לזה.כבר בקשתי ממפעיל הסלולארי בו אני מנוי להוציא לי מכתב המוכיח כי לא נעשה שימוש בטלפון בין השעה 8-9, הכנס הוא משעה 8.25מה הסיכוים שלי להוכיח את זה שהוא שקרן ואיך אפשר להיאבק מול המערכת שלמה כשאתה אזרח קטןתודה,יורה

        • פרטים - בצורה ברורה
          יורה | 30/04/2010 16:55

          אוקי, הנה הפרטים. השוטר טען כי בזמן שחלף עם רכבו משמאלי (בנתיב הסמוך) הוא ראה אותי אוחז במכשיר הטלפון ביד ימין שלי ומצמיד אותו לצד  השמאלי של הפנים ואז משליך אותו ברגע שקלטתי אותו. זה היה בבוקר ותאורה הייתה מצוינת. הוא היה לבדו ללא שותף. השוטר היה במצב נהיגה.כשביקש ממני לעצור בצד השאלה הראשונה שלו הייתה אני מצטט:"למה דברת בטלפון?" אני מאוד הופתעתי והוצאתי מיד את המכשיר שלי מתוך הכיס במכנסים, אמרתי שהוא טועה ושיבדוק לי בפירוט שיחות שלא דברתי ומעבר לכך הטלפון היה בכיסי לא החזקתי אותו ביד ולא הייתי אף קרוב לזה. כבר בקשתי ממפעיל הסלולאר בו אני מנוי להוציא לי מכתב המוכיח כי לא נעשה שימוש בטלפון בין השעות 8-9, הכנס הוא משעה 8.25. מה הסיכוים שלי להוכיח את זה שהוא טעה ואיך אפשר להיאבק מול מערכת שלמה ובה משומנת כשאתה אזרח קטןתודה,יורה

          • שימוש בניד בנהיגה...
            יעקבי | 30/04/2010 19:13

            דפי רישום שיחות (נכנסות/יוצאות) אינם מזכים אותך מעברה של שימוש בנייד. הכל יודעים כי מלבד שימוש בנייד כמכשיר דיבור אפשר לעשות שימושים נוספים, כגון: האזנה להודעות קוליות. אם השוטר נסע משמאלך ואתה החזקת את הנייד בהצלב (יד ימין ללחי שמאל) אזי יש לשוטר אפשרות אבחנה סבירה, ביחוד עם מזג האויר בהיר והמרחק ביניכם קטן. יש לך הסבר מה היה בידך באותה עת מלבד טלפון? מה השלכת מידך? יש לך דיבורית קבועה ברכב? חזרנו ל"מילה שלך נגד מילה שלו". הכן את עצמך לחקירת שתי וערב.

    • לעניין תביעה נגד שוטר או נגד המשטרה, פורמלית אפשר,
      עו"ד אסף מירוז | 01/05/2010 17:27

      אבל מעשית, תידרש להוכיח שהוטר פעל במתכוון או בשיויון נפש לאפשרות שהתנהגותו תגרום לך נזק (סעיף 7א לפקודת הנזיקין). זהו נטל שנראה לי כבלתי אפשרי. יודגש שלהוכיח השוטר טעה אינו מספיק. לעניין תביעה נגד המדינה, תידרש (לפי חוק הנזיקים האזרחיים (אחריות מדינה)) להוכיח רשלנות של המשטרה, ושוב, אין די בטעות. גם כאן, הנטל נראה כבלתי אפשרי מה שיכול להיות יותר מעשי זה המשפט בגין העבירה, אם תחליט לבקש להישפט. במקרה זה, אינך נדרש להוכיח כוונה, רשלנות או אפילו טעות. כאן יספיק לך לצורך זיכוי שתראה ספק סביר שהושטר טעה. עבירת השימוש בטלפון מתייחסת לשימוש ולאו דווקא לדיבור, אלא לכל שימוש בזמן נהיגה. מאידך, אתה טוען שהשוטר האשים אותך בדיבור ושאפילו הצעת לו שתסתכלו בפירוט השיחות הנכנסות והיוצאות שלמיטב ידיעתי קיים בכל מכשיר סלולר. לעניין זה, (תלוי מה השוטר רשם בדוח) יכול להיות שיספיק פירוט שיחות נכנסות ויוצאות מחברת הסלולר שלך. הייתי מציע שתסרוק את הדוח, או שתעתיק מילה במילה את הדברים שנרשמו בפירוט העובדות, פירט נסביות העבירה ופירוט תגובת הנהג. זה יאפשר לתת התייחסות טובה לשאלה שהעלת. בכל מקרה, בין אם מקרה זה השתמשת בטלפון ובין אם לאו, אני מבקש ממך להימנע מלהשתמש בטלפון נייד בזמן נהיגה, למעש לצורך שיחה באמצעות דיבורית ברכב או מכשיר דו. מדובר בעבירה מסוכנת מאוד המסיחה את תשומת לב הנהג מהמתרחש בכביש על כל הכרוך בכך.

      • בלת דו"ח על סעיף 28 ב' סימול 6577
        יורה | 01/05/2010 20:44

        תודה רבה,להלן פירוט המדוייק של הדו"ח:מקום העבירה: כביש 44 למערבנהגת ברכב הנ"ל ובעת שהרכב היה בתנועה השתמשת בטלפון נייד שלא באמצעות מיקרופון המותקן ברכב בניגוד ל.סעיפים: 28 (ב) סמל סעיף 6577 מס' נקודות חובה: 04תשלום הכנס 1000 ש"ח לא יאוחר מיום 28/07/10הנסיבות המיוחדות: בעת אכיפה בתנועה ברכב משטרתי כחול לבן הבחנתי בנהג ברכב הנ"ל לבדו ברכב כאשר הוא מנסה לעקוף משמאל טור רכבים שפנו ימינה לכיוון כביש 4 צפון.כאשר הייתי מצידו השמאלי של הרכב של הנדון הבחנתי בו כי הוא אוחז מכשיר סלולארי בידו הימנית ומצמיד אותו לחלקו הימני של פניו כאשר הסיט את מבטו שמאלה והבחין בי השליך את מכשיר הסלולארי. הנ"ל התבקש בכריזה לעמוד בצד הדרך ועצר במקום בטוח קשר עין רציף מרגע ביצוע העבירה, אין גורם הסתרה בחלונות הרכב ראות נקיה אור יום הוסבר לנהג מהות העבירה.דברי הנהג: לא דיברתיבנוסף יש לי שאלה אחרת, מדוע לשוטר נגיד מותר באותה מידה להשתמש בכריזה כאשר הוא מחזיק אותה ביד? במה זה שונה בדיוק משימוש בטלפון נייד

        • מדוע לשוטר מותר ? ? ?
          גיא "אנשים באדום" | 01/05/2010 22:14

          אהבתי את שאלתך האחרונה ..... מתוקף החוק והתפקיד השוטר רשאי לדבר בכריזה ואף במכשיר הקשר. מה גם שלמכשיר הנייד יש שימושים נוספים מעבר לשיחה כמו קבלת/שליחת הודעות, משחקים, וכד'. הדו"ח שקיבלת רשום באופן מקצועי ולא חסרים בו דברים העלולים להפילו. אתה טוען שהטלפון היה בכיסך, כאשר השוטר טוען שראה אותך באור יום עם ראות תקינה ואופן החזקת המכשיר. למי השופט יאמין ? השופט יענה לך שהוא מאמין לשוטר כי אין סיבה שהשוטר החליט להתנכל לך "סתם כך" והדוח שלו רשום היטב ובמקצועיות. אני מקווה שהשוטר באמת ראה אותך מחזיק במכשיר ולא "תפר" לך דוח לא הוגן. עבירת תנועה > תאונה = אסון ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • תוספת לדבריו של עו"ד אסף מירוז
        דוד, מתנדב בתנועה | 02/05/2010 06:47

        פירוט פעילות של טלפון סלולארי אינו מהווה ראיה לחפות, שכן בהרבה מצבים יש ברכב יותר מטלפון אחד. הוכחת חפות נעשית יותר ויותר קשה. כבר סיפרתי כאן על נהג שאחז בידו לדעתי טלפון ולהצהרתו מסופון של סוכן מכירות. הוא הבטיח שיבחר להישפט. מענין איך הוא יסביר לשופט, לאיזה צורך הוא אחז במסופון תוך כדי נהיגה צמוד לאוזן. ולענין עבירות תנועה של שוטר: לשוטר מותר לבצע עבירות לצורך מילוי תפקידו, לדוגמא, לנהוג בשוליים. היום המשטרה מקפידה מאד ודורשת מהשוטר בניידת לקבל אישור למצב ספציפי במהלך המשמרת מראש המשמרת. זו אינה חובה בחוק אלא חובה בתקנות המשמעת של המשטרה. נהג אחד אפילו כתב בעצמו בתגובת הנהג: עשיתי כמוך ! זה לא היה נימוק לטובתו בבימ"ש אלא התקבל כהודאה באשמה.

        • לפי חזקת החפות, די בספק סביר לצורך זיכוי.
          עו"ד אסף מירוז | 02/05/2010 12:57

          הנאשם אינו נדרש להוכיח שלא עבר את העבירה. מה גם שהוכחה של דבר שלילי הרבה יותר קשה מהוכחת דבר חיובי, ולפעמים היא בלתי אפשרית. נכון שתיאורטית יכול להיות שהיו לי שני מכשירים, אולם לצורך ספק סביר, זה היה צריך להספיק אם... לדעתי, הדוח, מנק 'ראות המשטרה כתוב טוב בהחלט. אין בו תיאור של הדברים שהכותב כתב פה, כמו זה שהשוטר האשים אותו בדיבור ולא בשימוש ואת העובדה שלמרות שהוא כביכול זרק את המכשיר על הרצפה, המכשיר היה בכיס שלו ועוד. מאידך, בתגובת הנהג, אין הודאה או ראשית הודאה, אך הכחשת העבירה היא חלקית (לא דיברתי, במקום לא התשמשתי). ככלל, ביהמ"ש נוטה להאמין לשוטר על בסיס ההגיון שאין סיבה ששוטר ייטפל סתם ללא סיבה לנהג שאינו מכיר ויאשים אותו בעבירה שלא ביצע. מאידך, אם בחקירה נגדית טובה של השוטר מצליחים לעורר ספק שאולי השוטר טעה, ובנוסף, הנאשם עושה רושם מהימן בעדות שלו,יכול להיות שבית המשפט ישתכנע שיש ספק סביר שמשמעותו היא זיכוי. קשה בתנאים אלה להעריך את הסיכויים, אך אפשר לומר שאם השוטר יעבור טוב (מבחינתו) את החקירה הנגדית, ההרשעה כמעט בטוחה.

          • סובל מהאשמת סרק דומה. איך זה נגמר? תודה
            איתי | 02/11/2019 22:28

            שלום
            עברו 9 שנים ועולם כמנהגו נוהג ושוטר נתן דוח שגוי.
            האם פנית בסוף למשפט?
            זוכר מה היו הטיעונים שלך? זה עזר?
            תודה מראש