עתירה מנהלית

  • נא עצתכם
    דני | 29/04/2010 20:34

    יש לי לקוח שחייב לעירייה כ 40000 ש"ח בגין דוחות חנייה, ביקשתי מהעירייה העתקי דוחות ונענתי כי על פי חוק חופש המידע אין הם יכולים לספק לי את המידע משום שזה מכביד על הרשות (סעיף 8 לחוק) ובמידה ואני מעוניין אני יכול לערער על כך,בשל כך פניתי עליהם במכתב בשנית בדרישה כי יכריזו כי הדוחות התיישנו משום שאינם מספקים אישור משלוח, וטרם נענתי מזה כ 40 יום. מה לדעתכם רצוי לעשות?.האם לא להמתין לתשובה ולתבוע תביעה אזרחית, על פי פקודת המיסים גביה? לעזרתכם אודה.

    • עתירה מנהלית
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 30/04/2010 11:42

      אינני יודע מה כמות הדו"חות של הלקוח שלך שכן אינך מציין את חלוקת החוב בין הקרן לריבית והצמדה. משום כך, קשה לדעת מה הנטל על הרשות להמציאם ע"פ ח"ח המידע, אם בכלל קיים נטל כזה. מכל מקום, הנך רשאי לעתור בעתירה מנהלית כנגד נימוק הרשות (אם טרם חלף הזמן לכך) ובמידה וביהמ"ש יקבל את גרסת הלקוח שלך באמצעותך, אזי יורה על המצאת הדו"חות. לאחר מכן תוכל לראות ולהחליט האם הללו התיישנו ולתבוע את ביטולם בבימ"ש לעניינים מקומיים במידה ויש סיבה לכך. אם תפנה בבקשה לביטולם באופן מיידי, מסתמא גם כן הרשות תמציא הדו"חות ככל שאלה ברשותה, אך אז אתה מסתכן בהוצאות בהנחה שהדו"חות שרירים וקיימים ולא התיישנו. כך או אחרת, בדוק תחילה המצאות הדו"חות אצל הלקוח שלך ובמידה וזה סבור שאלו לא נשלחו לו מעולם ובמקביל הרשות אינה ממציאה אותם - משהו "מריח" לא טוב כשהנימוק היחיד של הרשות הוא הנטל המוטל עליה ועוד כשהחוב כלפיה הוא "גדול", קרי: יש לה אינטרס בשקיפות הדו"חות ובתשלום החוב ככל שקיים.

      • תודה  לת
        דני | 30/04/2010 21:54