אם תשלמי את הקנס, אין אפשרות שהתנאי יפעל.

  • נתפסתי עם הפלאפון ביד ואני על תנאי
    ליאת | 28/04/2010 20:46

    שלום לפני כשבוע יצאתי מהמכללה בעודי מחזיקה פלאפון ביד . לא שוחחתי . שוטר שהיה במכללה ראה אותי ונתן לי דוח. התחצפתי אליו וזה נרשם קיבלתי קנס 1000 שקלים ו4 נקודות. מה עלי לעשות? האם זה משנה שלא דיברתי? אני על תנאי שלא אעבור עבירות מהתוספת הראשונה והשניה ל3 שנים על סעיפים21(ב)(2) 62(2) האם המשמעות שישלל לי הרשיון? ושאני לא זכאית להמיר את הדוח לאזהרה? זקוקה לתשובה דחופה. תודה.

    • אם תשלמי את הקנס, אין אפשרות שהתנאי יפעל.
      עו"ד אסף מירוז | 28/04/2010 21:41

      בעבירות שאינן מחייבות הזמנה לדין (ברירת קנס) יש אפשרות לנהג לשלם את הקנס, לקבל את הנקודות וזה לסיים את העניין ללא עונש נוסף, אפילו אם יש לו על תנאי. לפי זה שיש לך שלילה על תנאי, כנראה שאת לא עומדת בקריטריונים של המרה לאזהרה, למרות שתמיד אפשר לנסות לשולח מכתב. אסביר בפעם ה..., עבירת שימוש בסלולר בזמן נהיגה, היא לאוו דווקא בגין דיבור, אלא בגין שימוש (כגון, משלוח SMS, קריאת SMS, חיפוש תחזית מזג אויר, שער הדולר, מניית בנק הפועלים, ומה לא, אפילו אם משתמשים בסולולר כמסרק) מי שלא מבין את זה עלול לשלם "שכר לימוד" של 1,000 ש"ח + 4 נקודות. אני מציע שלא תתחצפי לשוטרים. ראשית, את מביישת את עצמך ולא את השוטר, שנית, את מקטינה את הסיכוי שהשוטר אולי יוותר או יסתפק באזהרה בכתב ובע"פ, וחמור מכך, את עלולה להסתבך בעבירה חמורה אחרת שאינה קשורה לעבירת התעברוה המקורית. מותר ורצוי כמובן להכחיש באופן חד משמעי את ביצוע העבירה אם לא בצעת, ולדרוש באסרטביות שדברייך ירשמו בדוח בצורה מדויקת בתגובת הנהג, אבל גם את זה אפשר לעשות בנימוס והדבר יכול רק לשפר את מצבך ולא להזיק. מאחל לך נהיגה זהירה ללא דוחות מכל סוג שהוא.

      • תקנה 28ב
        פיני | 29/09/2010 14:20

        שלום, קיבלתי דו"ח בגין החזקת מכשיר סלולרי ביד " הנהג אוחז ביד ימין טלפון נייד ומחזיקו בגובה פניו"יש ברכבי מכשיר קבוע .לא שוחחתי.החזקתי שתי ידים על ההגה והסלולר היה בידי.בלבד . האם כדאי לערער/להשפט תודה על העזרה

        • לפי דבריך עברת את העבירה
          אסף מירוז, עו"ד | 30/09/2010 23:51

          העבירה היא שימוש (מכל סוג שהוא) ולאו דווקא דיבור. חבל שכל כך הרבה נהגים נאלצים לשלם את "השכר לימוד" הזה בשביל להבין את זה. צר לי, אך זוהי תשובתי. אחרי חגים שמח וסע בזהירות.