לא מובן, מדוע ביקשת להישפט,,,

  • משפט בגין קנס על החזקת פלאפון
    רותי | 25/04/2010 11:54

    בעוד כמה שבועות יש לי משפט, שאני ביקשתי, בעקבות קבלת קנס על החזקת פלאפון באמצע נהיגה. הקנס ניתן ע"י שוטר מתנדב, שאמר לי שהוא מאמין לי שלא דיברתי בו, אלא הנחתי את הפלאפון במקום אחר כדי לאפשר לנוסע שנסע לצדי להניח כוס קפה, אבל הוא וויתר כבר ליותר מדי אנשים היום... השאלה: כיצד אני אמורה להיערך למשפט? האם עלי להגיע עם מסמך כתו' ובו הטענות שלי נגד?

    • לא מובן, מדוע ביקשת להישפט,,,
      מיקו | 25/04/2010 12:14

      הרי ברור שביצעת עבירה ( אם עדיין לא הבנת את זה ,,,,) אולי את חושבת " אני כבר אסביר לשופט והוא יבין אותי" אבל זה ממש לא עובד ככה . בקיצור אם אין לך ממש,ממש, אבל ממש,מה לומר בבית המשפט חבל על זמנך,ותרי על התענוג,,,, בהצלחה.

    • עצם השימוש מהווה עבירה, אפילו אם לא דיברת.
      עו"ד אסף מירוז | 27/04/2010 00:31

      ראשית אציע שתסרקי את הדוח בשביל שאפשר יהיה להתרשם ממה שהשוטר כתב ומהתגובה שלך. אם הוא כתב שרק הזזת את הסלולר, כמו שמזיזיםכל חפץ אחר, תוכלי להעלות כל מיני הגנות אליהן ניתן יהיה להתייחס אחרי קריאת הדוח. אם אין לך טענות ענייניות נגד הדוח (חוץ מזה שלאחרים הוא וויתר ולך לא), הרי שמכיוון שכבר ביקשת להישפט עומדות בפנייך כמה אופציות: 1. אם יש לך עבר תעבורתי נקי (לפחות שנתיים ורצוי 5) וותק משמעותי בנהיגה, יכול להיות שאפשר גם לשכנע את השטרה להמיר לאזהרה. אומנם, לפי הקריטריונים החדשים אין המרה לאזהרה של עבירה מוג זה, אבל אני מניח שבצעת את העבירה לפני 1.4.10 ואז עוד היה ניתן להמיר את העבירה לאזהרה. 2. לבקש מהתובע להסכים לקנס המקורי והנק' "בתמורה" להודאה שלך. 3. את יכולה (בתנאי שאת רוצה) להודות, אבל בטיעונים לעונש לבקש הקלות כגון, פריסה לתשלומים, הפחתת הקנס עקב מצב כלככלי קשה (אני כמובן מקווה שלא) ואפילו לבקש שבמקום קנס תקבלי פסילה (כמובן בתנאי שזה מה שאת מעדיפה). והכי חשוב, אל תשתמשי בעתיד בסלולר בזמן נהיגה. זה אומנם נראה כעבירה תמימה ולצערי גם מאוד שכיחה, אבל הוא פוגעת בתשומת הלב שלך ולכן, היא מאוד מסוכנת לך ולמשתמשים בדרך (ומתברר שגם לכיס שלך ולרישון שלך).