עצות

  • דוח" ממל"ז,עזרה דחופה לפני התייצבותי לפני שוטר
    PAK | 24/04/2010 20:46

    שלום לכולם, אודה לכל עצה מהירה מכל מי שמבין באמת, לפני כשעה חזרתי מטיול בצפון כאשר באחד הכבישים ליד צפת שאינני מכיר הייתה ירידה דיי מרשימה ולא הקדשתי לה את צומת הלב הראויה בעקבות שיחה עם אחד מיושבי הרכב. לאחר כקילומטר מהירידה (המרחק לדעתי) שוטר בעמד בתחנת אוטובוס אותת לי לעצור, אני הייתי בנתיב השמאלי וקלטתי אותו ואכן עצרתי באפשרות הראשונה. לאחר כחצי דקה הגיעה ניידת מאחורי (שונה מזאת שסימנה לי לעצור) והשוטר נעמד לפני ולאחר עוד דקה הגיע השוטר שסימן לי ונעמד מאחורי. לאחר כמה דק התבקשתי למסור את הרישיונות רכב ואת שלי לשוטר בניידת הראשונה שהתחיל למלא טופס של לקיחת רישיון, הוא מן הסתם לא הסכים לענות לי על כלום עד שסיים את מילוי הטופס. לאחר מכן הראה לי כי נתפסתי עי ממל"ז במהירות של 138 קמ"ש באזור של 90 ממרחק של 149 מטר, טענתי שזה לא הגיוני ולא האצתי או נסעתי מהר באותו מקטע. לצערי לא מצאתי אוזן קשבת כלל. זה המקום לציין כי אני מחזיק ברישיון נהיגה 8 שנים ויש לי עברה על חניה(2005),דיבור בסלולרי(2004) וירידה לנתיב ימיני לפני תחילת הנתיב (2 מטרים לפני הנתיב,סבתא בדרך לטיפול רפואי באוטו) כך או כך אני עם רישיון זמני עד מחר ומשפט באוקטובר,אני צריך להתייצב בפני קצין מחר בבוקר ואני ממש לא יודע מה לעשות מכוון שאני לא חושב שנסעתי במהירות גבוהה כמו שהוצג לי, השוטר לא היה מאחורי בשום זמן אלא לקח לו המון זמן להגיע אלי, אולי העברה בוצעה עי מיציבושי כסופה אחרת והוא טעה? איך אדע? השוטר טען כי "ננעלתי מאחור" האם הוא לא היה צריך לעצור אותי באותו הרגע? מה עלי לעשות ולומר מחר? אני עובד עם הרכב וזה יגרום לי לצרות/פיטורים אם אקבל שלילה. אשמח לכל עזרה ממי שמבין כולל טלפונית. אני חושב שלא ביצעתי עברה שבגללה אצטרך לאבד מקור פרנסה ***צונזר ע"י המערכת***

    • עצות
      עו"ד נועה חקלאי | 24/04/2010 22:13

      קודם כל מאיפה אתה בארץ? אם אתה מהדרום או מרוחק מהמקום בו נעצרת אתה יכול לבקש מהם שהשימוע שלך יעשה לדי מקום מגוריך. כעקרון אתה בשיחה עם הקצין אומר שאתה חושב שחלה טעות וזה לא הרכב שלך - אבל עיקר הדגש בשיחה זה לנסות לשכנע אותו לא לפסול אותך על סמך עברך שאינו מכביד ולאור החשש לפיטוריך. נסה להעלות טיעונים שיעוררו אמפתיה... אם בכל זאת ישלול לך - אתה יכול לפנות לבית המשפט בבקשה שיבטל את השלילה. אם תגיע למצב הזה - מומלץ להעזר בעורך דין מהתחום. בהצלחה

    • טוב אם אז זה מענין מישהו....
      PAK | 25/04/2010 21:34

      אז השוטר פינק אותי בחודש שלילה ולא ממש היה מוכן לשמוע כלום. לעומת זאת..מי שעישן איתו סיגריה לפני...יחכה למשפט עם הרשיון ביד.. תודה למתנ"א...מת עליכם....