בעיה מוכרת. יש כמה אפשרויות

  • דחוףףף
    סיגלית | 23/04/2010 13:00

    ניגש לבנק כדי לבצע משיחת כספיר ,ונאמר יל שאין באפשרותי לבצע משיחה מכגוון שיש לי עיקול של עיריית באר שבע . יצרתי אם קשר אם עיריית בארשבה על מנת לבדוק במה מדובר נמסר יל שיש לי דו"ח חניה משנת 2003 שלא שולם והוא עומד על סה"כ 830 ש"ח . אמרתי לפקידה שאני לא מקירה שום דו"ח כזה ומעולם לא חניתי בתחנת אוטופס ליד בית חולים באר שבעה . וגם ציינתי שאין לי בעיה לשלם את הדו"ח אבל אני רוצה לראות את הדו"ח שהכן אני עשיתי את העבירה ושהדו"ח קיים . נמסר לי מאותה פקידה שאין באפשרותה לשלוח לי דו"ח מכוון שאני חייבת כודם לשלם ורק לאחר מכן . לפני שבעה יצרתי איתם קשר וביקשתי שוב שישלחו לי את הדו"ח או העתק של הדו"ח כהוכחה שזה קיים ,הפקידה אמרה לי שזה ניזרק לכן אין אפשרות לשלוח לי אבל מה שה כן הם יכולים לפרת לי על דף מותפס . בתאריך 22.4.10 קיבלתי דרישה לתשלום הקנס לפני נקיטת הליכי הוצאה לפועל . אני שוב מזכירה שלא קיבלת אפילו דו"ח לביתי או התראה רק לאחר שאני שלחתי להם מכתבים קיבלתי את דרישת התשלום . מה אני צריך בבקשה לעשות אני לא יודעת מה לעשות איתם . תודה

    • בעיה מוכרת. יש כמה אפשרויות
      עו"ד אסף מירוז | 23/04/2010 13:33

      אתחיל דווקא בשורה האחרונה, אני חושש שאפילו אם הדוח התיישן והוא כיום לא בר גבייה, בעיקר אם אין לך יכולת לטפל בנושא באופן עצמאי, הדבר הטוב ביותר זה לשלם אפילו שזה לא צודק ואפילו שיכול להיות שמדובר בטעות. אם לא, יש לדרוש מהם בכתב להציג בפנייך אסמכתאות על הדוח ועל משלוחים שנעשו ממך בדואר רשום. בהתאם למסמכים אלה, ניתן יהיה לדעת האם הדוח התיישן והאם בכלל הוא ניתן לרכב שהיה במועד הרלבנטי בבעלותך. אם אין היענות מצדם או שאת חוששת מביצוע עיקולים בביתך, כנראה שאין מנוס מהגשתבקשה דחופה לביהמ"ש. על סמך ההלכות שנקבעו בבבג"צ הפרטת בתי הסוהר, ניתן להערכתי גם לתקוף את "הפרטת" פעילות הגבייה של העירייה לחברה פרטית שעושה שימוש בסמכויות שיוחדו לגופים שלטוניים או מעין שלטוניים. אדגיש שהדברים הנ"ל אינם מהווים ייעוץ משפטי ואינם מבוססים על בדיקה מעמיקה של הנסיבות. לצורך כך, יש לפנות לעו"ד עם כל החומר שברושתך. בהצלחה.

      • דחוף
        סיגלית | 23/04/2010 13:39

        אני ביקשתי מיהם הסמכתה כל שהיא לגבי הדו"ח או דואר רשום שנישלח ביקשתי לראות מי החתום בקבלת הדואר אבל הם לא רוצים לשלווח לי שום דבר . אני ביקשתי לראות הסמכתה כל שהיא שהיא כן מפרתת את אותו הדו"ח ונאמר לי שאין

        • בקשה לצורך זה נחשבת רק בקשה בכתב בדואר רשום
          עו"ד אסף מירוז | 23/04/2010 23:42

          אם לא עזר עד עתה. נראה שהברירה שלך היא או לוותר ולשלם או לפנות לעו"ד. בהצלחה בכל מקרה.

          • תודה
            סיגלית | 24/04/2010 23:08

            תודה רבה לך על שהגבתה ועל עזרתך . תודה