לא הפורום הנכון

  • חניה בשטח משותף שחוסמת חניה בטאבו
    עמית | 22/04/2010 19:15

    אני גר בביניין משותף, ויש לי חניה בטאבו, השטח המשותף בחניה משותף לשני ביניינים סמוכים, וישנו שכן שבדרך קבע בוחר לחנות בצורה שמקשה מאוד על הכניסה לחניה שלי, ביקשתי ממנו פעמים רבות לא לחנות שם, או לפחות לא להפריע לי, והוא בשלו ממשיך לחנות ולהפריע. יש לי שתי לי לנושא: 1. האם ניתן בצורה חוקית למנוע ממנו לחנות בצורה שמפריעה? 2. רציתי לדעת אם קיימת איזהשהיא הגנה חוקית מפני תאונות בבמקרים כאלה, כיוון שפעם אחת כשמישהו אחר חנה שם, לא הצלחתי לצאת מהחניה ובטעות שיפשפתי את הרכב בעמוד הביניין. האם יש דרך חוקית להפנות אליו את האשמה בתאונה - גם כמובן במקרה שאפגע לו ברכב ולא בעמוד. (מאחר וזוהי חניה נוחה לאורחים לכל דיירי הביניין, והיא מפריעה רק לי, לא נראה לי שאוכל להשיג את הסכמת השכנים לא לחנות שם כמקובל בשטח משותף)

    • לא הפורום הנכון
      דוד, מתנדב בתנועה | 22/04/2010 19:57

      לדעתי אתה צריך להעלות את השאלה בפורום שעוסק ביחסי שכנות ובתקנות בתים משותפים. תנסה להיעזר באגודה לתרבות הדיור. בכל מקרה, זה לא ענין של תנועה.

      • האם יש לכם שער בכניסה לחניה?
        יעקבי | 22/04/2010 21:46

        אם יש שער משמע לא כל הציבור יכול להיכנס לחניה. אם אין שער ואין שומר - כל הציבור יכול לעבור בחניה. במקרה כזה אפשר לאכוף את חוקי התנועה בהתאם לעברה (הפרעה לתנועה, חסימת רכב וכד'). העובדה שיש לך טאבו מסייעת במקרה זה. הכן לך עותק מצולם להוכחה. לא כל שוטרי התנועה נוהגים להתמודד עם מצבים כאלה וחבל.