ערעור למחוזי בעניין הינשוף

  • הפרקליטות ערערה למחוזי בעניין העלאת הרף בינשוף
    חזי | 21/04/2010 19:42

    הפרקליטות: להוריד את הרף לקביעת נהג שיכור בערעור על החלטת ביהמ"ש לתעבורה בי-ם הפרקליטות טענה שהרף לקביעת שכרות על ידי "הינשוף" צריך להיות 290 מיקרוגרם של אלכוהול שמואל מיטלמן | 21/4/2010 15:51 פרקליטות מחוז ירושלים הגישה היום (ד') לבית משפט המחוזי בעיר ערעור על החלטת בית המשפט לתעבורה בנושא קביעת הרף לאכיפת עבירות של נהיגה בשכרות באמצעות מכשיר ה"ינשוף". בערעור הפרקליטות נטען כי הרף שנקבע הוא "חסר עיגון בעדויות המומחים שהופיעו בפניו, וכי בקביעת הרף החדש נפלו טעויות עובדתיות, מדעיות ומשפטיות". בית משפט לתעבורה בירושלים קבע לאחרונה כי למרות שהרף שנקבע בחוק, עומד על 240 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף, הרי בגלל מספר "מקדמי ביטחון" יש לאכוף את הדין רק נגד נהגים שתוצאת הבדיקה שלהם במכשיר ה"ינשוף" תעמוד על 400 מיקרוגרם אלכוהול. בערעור שהוגש על ידי פרקליט מחוז ירושלים עו"ד אלי אברבנאל, מבקשת הפרקליטות מבית המשפט המחוזי כי לאור חוות דעת המומחים בתיק, יש להוריד את הרף לאכיפת הדין, באמצעות מכשיר ה"ינשוף", ל-290 מיקרוגרם אלכוהול. בנוסף, לאור החשיבות העקרונית באשר לאכיפת עבירת הנהיגה בשכרות, וההשלכות בתיק זה על אלפי תיקים ברחבי הארץ, מבקשת הפרקליטות לקיים דיון במהירות ובפני הרכב של שלושה שופטים.

    • ערעור למחוזי בעניין הינשוף
      יניב | 21/04/2010 20:01

      משפט הינשוף נמשך במשך שנתיים כאשר הביאו את מיטב המומחים הקייימים בארץ מתחום הטרמודינמיקה הכימייה אנליטית פיסיקה מהנדסי מכשור רפואי סטטיסטיקאים וכו' ובית משפט קבע נחרצות שישנה בעייה עם הדגם הספציפי בארץ מכיוון שזהו לא המכשיר הראייתי אשר משתמשים איתו באירופה זוהי בעצם גירסה זולה של הינשוף כאשר הורידו לו מספר פרמטרים חשובים ביותר,והוא גם אינו מכוייל ע"י המשטרה בצורה מהימנה שייתן תוצאה מדוייקת ביותר,אם המחוזי יהפוך את ההחלטה אז שנתיים ירדו לטמיון,מה יעשו יביאו שוב את המומחים יעשו לינשוף משפט ינשוף2,זה באמת לא נשמע רציני אפילו מעורר חלחלה לא עדיף שהמשטרה תרכוש מכשיר ינשוף ראייתי כמו שישנם המון כאלה בארופה

      • ערכאת הערעור אינה שומעת עדים מחדש למעט מקרים חריגי  לת
        אורן המקורי | 24/04/2010 19:07