חתכת אותו...

  • סטייה מנתיב, ועקיפה מימין
    דב אנשלוביץ | 21/04/2010 11:19

    קבלתי דוח (250 שקל ללא ניקוד), שבו טען השוטר (שנסע ברכב סמוי) שחלפתי על פניו בנתיב האמצעי בעת שנסע בנתיב השמאלי, ואחר כך סטיטי באופן מסוכן לנתיב השמאלי ואלצתי אותו ללחוץ על הבלם. הטענה הזאת לא סבירה כי אם חלפתי על פניו, מהירות מכוניתי הייתה גבוהה משל מכוניתו, ולכן לא סכנתי אותו ולא הייתה לו סיבה לבלום כשפניתי שוב שמאלה. מה דעתכם ? שאלה אחרת: לו היה מחליט לרשום לי דוח על עקיפה מימין, האם הצדק היה עמו, גם אם אין ויכוח על כך שבנתיב שבו נסעתי היו הרבה מכוניות בעת שחלפתי על פניו ?

    • חתכת אותו...
      יעקבי | 22/04/2010 13:01

      דב, אמנם נסעת מהר יותר ממנו אך כנראה סטית שמאלה מוקדם מדי מבלי ליצור מירווח בטיחות. מה שנקרא בעגת נהגים "חתכת אותו" ולכן נאלץ לבלום כדי ליצור מירווח בטיחותי ביניכם. באשר לעקיפה מימין: בכביש בו שני נתיבים ויותר לכל כיוון, ויש רכבים נעים בכל הנתיבים, אזי רכב הנוסע מהר בנתיב ימני אינו נחשב עוקף רכב משמאלו אלא עובר אותו. אין עילה לרישום דו"ח על עקיפה מימין.

      • למרות דבריך, לא סביר
        דב אנשלוביץ | 24/04/2010 08:45

        האמת היא שלא זכרתי את המקרה כאשר השוטר תאר אותו בפני, וגם אחר כך.. אני יודע שאני מרבה לעבור מנתיב לנתיב באותו קטע (ליד נתניה) משום שכל הנתיבים מלאים במכוניות שנוסעות במהירויות שונות (בשונה לנהוג באירופה ששם עוברים לנתיב שמאלי רק לצורך עקיפה ואחר כך חוזרים לימני), וזו הדרך היחידה להתקדם. אבל כל מעבר מנתיב לנתיב מבוצע כפי שלמתתי לפני למעלה משלושים שנה בלימודי הנהיגה: תחילה אני מאותת ואחר כך בודק שאני רואה את פנסי המכונית שנמצאת מאחורי בנתיב אליו אני רוצה להיכנס ורק אז עובר אליו. לאחר המקרה בדקתי שוב את הרגלי נהיגתי והם אכן תמיד כנ"ל. לפיכך, כאמור, לא סביר.