ההגיון שמאחורי הדו"ח

  • פנסי ערפל-הדלקתם הגזמה או פועל נחוץ.
    יונתן פרשי | 21/04/2010 01:04

    שלום רב!!! לפני כחודשיים עצרה אותי ניידת בטוענה כי הדלקתי פנסי ערפל כאשר אין גשם או שלג בחוץ, כאשר בפועל היה גשם כבד אשר בפועל הקשה עד מאוד לראות את תוואי הדרך(יש לציין כי הרחוב בו נסעתי חונים בו רכבים משני הצדדים) השוטרת שרשמה את הדו"ח היתה לבד וכל הסבריי כמו בקשתי כי קצין יקבע את תנאי מזג האויר עלו בתוהו כך שנרשם לי דוח על כך כאשר אני מציין במפורש כי הדבר מבחינתי יתברר רק בבית המשפט, לשמחתי הרבה אף שמחתי לגלות כי בנסיבות המיוחדות של הדוח השוטרת רשמה קשקוש על כך שהיתי בלי חגורה בלי להתייחס למצב מזג האויר תנאי הראות וכו'. הגשתי בקשה להישפט כאשר אני מצרף את תחזיות מזג האויר מ2 אתרי אינטרנט שונים כמו את הדו"ח שנרשם כפי שציינתי לעיל (בלי פירוט רלוונטי על הנסיבות. במה עלי להתמקד בפני השופט על מזג האויר שזה מילה שלי מול מילת השוטרת או על דרך בו היא מילאה את הדוח ברשלנות. כמו כן רציתי לדעת אילו טיעונים תמונות שטח מן הרחוב או כל ממצא אחר שיכול לעזור לי בהוכחות בבית המשפט. בברכה יונתן

    • ההגיון שמאחורי הדו"ח
      דוד, מתנדב בתנועה | 21/04/2010 04:45

      פנסי ערפל נועדו לשימוש בזמן ערפל הם בדרך כלל לא עוזרים לך לנהוג אבל מאד מפריעים לנהג שבא ממולך. לפיכך, מותר להפעיל אותם רק בזמן שמזג האויר גורם לך לתנאי ראות קשים. לדעתי, אני מדגיש, זו דעתי ולא החוק, אין שום הצדקה לפנסי ערפל בעיר או בשטח בנוי, משום שמהירות הנסיעה איטית. מותר אמנם לנסוע 50, אבל אם תנאי הראות קשים חובה להאיט. לדעתי, אם ניתן לנסוע בדרך בין-עירונית במהירות גבוהה אין הצדקה לפנסי ערפל. עכשיו המוקש: אם הגשם/שלג פסק, אין הצדקה לפנסי ערפל. תחזית מזג האויר שתמציא לבימ"ש אינה רלוונטית משום שאם השוטר/ת יטען שבאותה העת לא ירד גשם, הטיעון שלך נופל והשוטר צודק.

      • פנסי ערפל
        יונתן | 21/04/2010 09:23

        שאלתי התחלקה לשני חלקים כאשר על החלק השני לא קיבלתי תשובה בקשר לכך שבנסיבות המיוחדות בדו"ח השוטרת לא התיחסה כלל למצב מזג האויר ובפרט למהות העבירה האם אפשר לתקוף את הדו" מהפן הזה בבית המשפט כאשר בנסיבות המיוחדות היא התיחסה לחגורת בטיחות עבירה שלכאורה בוצעה ולא נרשם בגינה הדוח כאשר בכלל אין שום היחסות לגשם השוטף ולתנאי הראות הקשים שאף בנסיעה איטית במצב של חנית כלי רכב משני עברי הכביש ובתים פרטים הגובלים באותו רחוב הטילה עלי את החובה לא לנהוג ברשלנות וכאדם סביר הרוצה להקטין את תחום אחריותו לגבי תאונה או פגיעה בהולכי רגל הופעלו פנסי הערפל יש תקדימים לכך בפסיקה כאשר כל אותה העת השופטים בערכאות שונות מציינים כי היה מוטב כי הנהגים היו מדליקים פנסי ערפל על מנת לצמצם את תחום אחריותם גם במקרים של גשם שוטף. היתי מעוניין אם אפשר כי תשובתך תתמקד יותר בנושא הנסיבות מיוחדות והנהלים בתקנות למילואם עקב העובדה הפשוטה כי הינך מתנדב במשטרה אשר יש לו נסיון בתחום הנ"ל ולא לגבי הדלקתם או אי הדלקת פנסי ערפל בתנאי דרך מסוימים עקב העדר ידע משפטי מספיק מספיק, כאשר תשובתך בחלק הראשון לשאלתי לוקה בחסר עמוק לגבי ההתבוננות של ביהמ"ש על מקרים של הפעלת פנסי ערפל במקרי מזג אויר שונים. בב"ח יונתן

    • תמיהות...
      יעקבי | 21/04/2010 09:19

      א. כתבת שירד גשם כבד. בזמן גשם "כבד" אין אכיפה והשוטרים מונחים שלא להסתכן בעצירת רכבים בגשם שוטף אלא אם בוצעו עברות מסוכנות במיוחד. כך שאני נוטה שלא לקבל את טיעונך זה. ב. "לשמחתך הרבה השוטרת רשמה קשקוש על כך שלא היית חגור בחגורת בטיחות". לשמחה מה זו עושה? אפשר שהשוטרת עצרה אותך בגלל חגורה אך מכיון שלא היתה בטוחה במאת האחוזים - היא לא האשימה אותך בעברה זו ורק ציינה אותה כבדרך אגב. האם התייחסת בתגובתך להאשמה זו? ג. האם צינה השוטרת בנסיבות מה היה מזג האויר אותה שעה? גשם/ערפל? באשמה של שימוש בפנסי ערפל שלא לצורך חייב להיות רישום אם היה/לא היה ערפל באותו רגע! ד. תחזית מזג האויר מהאינטרנט אינה ראייה אמינה. היא רק תחזית! כמה פעמים אמרו בתחזית שירד גשם ולא ירד גשם? ה. "רשלנות בכתיבת הדו"ח" - אם תמצא חסרונות ברישום הדו"ח - תטען אותם במשפט. אבל כדאי מאד שאכן יהיו חסרונות. ולא - לך לדואר.

      • פנסי ערפל
        יונתן | 21/04/2010 09:52

        בתשובה לסעיפים שציינת דוידף א. אכן השוטרים לטענתך מונחים שלא לעצור או לאכוף אך פועל יוצא שהם אכן עוצרים ואף אוכפים... במיוחד שחרב המכסה מתנופפת תמיד מעל ראשם .... כמו כן אל לנו לשכוח כי הם סה"כ בני אדם אפילו אם הם חבריך לעבודה/התנדבות. גם הם יכולים לטעות ואף לפעמים להתעלם מהחוק ומהנחיות ספציפיות. ב. אכן התיחסתי לכך שכן היתי חגור וגם לצבא המעיל שלבשתי שהקשה על הקביעה אם קשרתי חגורת בטיחות לגבי הפנסי הערפל גם התיחחסתי באומרי כי הדבר יתברר בבית המשפט עקב שיקול דעת לא נכון של השוטרת. ג. השעה של יצירת הדו"ח מחוייבת בכל דו"ח הרשלנות של הוטרת נבעה מכך שבנסיבות המיוחדות לא נרשם כלל על מזג האויר לא על גשם ולא על ערפל דבר שלעצמו ולפי דבריך מייתר את הדו"ח אשר יפול בבית המשפט כי היא בחרה ל"לזמר" שלא לצורך על חגורת הבטיחות. ד. אומנם יש בדברך אמת אשר היא אמת חלקית אכן תחזיות מזג האויר אינם אמינות ובחלקם אף נסתרות חדשות לבקרים במציאות הקיימת וכי אינם מדויקות צפיתי טיעון שכזה על כן הוצאתי מגוון כתבות אשר הצביעו כי באותו היום בפרט ובאותו השבוע בכלל היו הצפות קשות בכל חלקי הארץ ובמקרים קיצוניים אף להתמוטטות כבישים מרכזיים בדרום דבר שלעצמו קשה לסתירה ומעיד שבעתיים על אותו מזג האויר באותו היום.( אומנם טיעון חלש לגרסתך אך עדיין יש לי את החובה לקבל את יומי בבית המשפט) נ.ב דויד אני מקבל חלק גדול מתשובתך ואף עוקב אחרי המון תשובות שלך למבקשים רבים אך לא ניסתר מעיני כי אתה נוקט בתשובות לא קונקרטיות ואף לא בודק את העניין בשאלות חוזרות על מנת לקבל הבהרות ספציפיות המטרה של הפונים פה במקרים מסויימים היא לפסול דוחות כאשר נימתך האישית מכובדת ככל שתהיה היא לפעמים לא נכונה או לוקה בחסר רב אנא השתדל לחקור מעט לעומק ולהאמין לפעמים לשואלי השאלות כי אולי רובם עבריינים המנסים להתחמק מהעונש אבל אחוז קטן באמת נופל לאוזלת ידם ואף במקרים קיצוניים לרשלנות של השוטרים והמתנדבים הרבים בכבישי הארץ אשר לפעמים פועלים כמו מכונות דפוס של הדוחות מבלי לעצור רגע קט ולהאזין לנהג ולטיעוניו שבמקרים מסויימים אף יכולים לפטור אותו מהקנס ובוחרים לקחת את זה אישית ולהתנצח עם הנהג שעצרו תודה.

        • פנסי ערפל אינם מסנוורים אם הם אכן פנסי ערפל.
          יעקבי | 22/04/2010 22:08

          התקנה האוסרת שימוש בפנסי ערפל כאשר אין ערפל היא ארכאית ומיותרת כיום. קצת היסטוריה: לפני שנים רבות הורכבו פנסי ערפל רק במכוניות יוקרתיות ולכן בעלי רכבים אחרים אילתרו אותם בעצמם על ידי התקנתם על פגושים או מתחת לפגושים. לא השכילו לכוון אותם ולכן הם גרמו לסינוור. משום כך הותקנה התקנה הנ"ל. כיום כל פנסי הערפל מותקנים במפעלי היצור והם חלק אינטגרלי של הרכבים. הם מורכבים בצורה כזו שאלומתם ממוקדת בכיוון מטה ועל כן אינם מסנוורים. ישנם מומחי תעבורה הסבורים שעצם הדלקת פנסי ערפל אורגינליים בחורף (גם כשאין ערפל) תורמת לניראות ולבולטות של הרכב ויש בה תרומה לזיהוי הרכב מרחוק. הם גם ממליצים לבטל את התקנה הנ"ל. חפש באינטרנט חוות דעת כאלה ואולי תצא נשכר.